- Skjermtulipan 1 (Tulipa tarda )
Denne vesle skjermtulipanen åpnar seg ikkje utan det er full sol. Dei ser ut som skinnande stjerner. Det har blese sterk kuling siste veka og bjørkepollenet som sviv har slege meg heilt ut, og augene er opphovna og såre. Men i dag måtte eg berre ut ein liten tur og fotografera, pga at nå går alt så fort. Blomsterløkane får så altfor kort sesong i denne varmen! Naturen har eksplodert med alle fargane sine.
Bildet inngår i albumet - Tulipanar - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-09 01:24:09
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO-100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger311
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_190304} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Lasse S.

Nydelig bilde. Fin komposisjon og bruk av dybdeskarphet. Et lite minus for den lyse flekken oppe til høyre som gjerne vil ha oppmerksomhet.
Steinulf L.

Synes begge versjonene fungerer bra. Den lyse flekken gir inntrykk av at lyset faller inn fra den siden. Bildet har en dus fin form som nesten gir inntrykk av maleri. God bedring med allergien. Vet at det kan være tøfft.
ingebjørg fyrileiv g.

Flott bilde med et mykt og nært uttrykk. Fokuspunkt ligger perfekt og bakgrunnen er kjempefin. Jeg synes at hjørnet skal være med da det forsterker helheten og, som Steinulf sier, lyset. Å være allergiker kan ikke være enkelt. Jeg for min del sliter med forkjølelse.
Det er heller ikke så godt i varmen..

vh ingebjørg
Oda Lystrup H.

hei, fint bilde.
bra utsnitt og lys.
kunne vært fint med kvadratisk format også sikkert.

Oda:)
Kurt S.

V2 ble kjempefin.
Fint plassert fokus, flotte farger og fint utsnitt.
Våren har mye fint å by på. Det viser du til fulle med dette bildet.
God bedring!
Mvh Kurt
Ann T.

Dette var helt nydelig Tone. Vakkert!
Veldig utrettferdig at du som er så glad i blomster er allergisk til pollen!
Mvh. Ann
Torbjørn K.

V2 ble meget bra! Her liker jeg veldig godt at blomsten bare kommer ut fra ''intet.'' Slike bilder er du veldig god på, Tone. God bedring!

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.

Velkomponert og lekkert bilde med et bra valg av fokusplan, fint med dei diffuse vårtonane i bildet og spennande med den korte dybdeskarpheten.

Inger Anne
Tone B.

Hei Tone,

Synes du viser oss noe av det vakkre våren byr på med bildet ditt og du gjør det på en severdig måte. Fine og friske farger som en blir glad av. Den duse bakgrunnen står veldig fint til den friske gule blomsten.
God bedring med allergien din!

mvh Tone
Bente K.

Fint og dust helhetsinntrykk. Her synes jeg du har fått frem fargene spesielt godt. De glir fint og naturlig inn i hverandre. Nå er endelig tiden inne for blomsterfotografering igjen ute, og jeg regner med at dette ikke blir din siste.
mvh Bente
Ole E.

Hei, dette synes jeg er blant dine 3 beste blomsterbilder. Lekkert på alle måter. Bra komponert også. Veldig behagelig soft bakgrunn.
Jan Frode A.

Flott fokus som gir fine tegninger og valører. Lyset er fint, og gir en lett vårlig stemning. Fargene understreker det lette. Fint plassert hovedmotiv, mot en behagelig bakgrunn. Spennende med brytningen som oppstår pga blomsten som strekker seg mot høyre, mens linjer i bakgrunnen går mot venstre. Av versjonene holder jeg en knapp på 1'ern. Det lyse feltet oppi høyrehjørnet syntes jeg bidrar til livet i bakgrunnen.

mvh Jan Frode
Espen A. I.

Skogstulipanen er en nydelig blomst og her synes jeg du viser den frem på en veldig pen og naturlig måte. Det jeg liker best er det duse ved bildet.

mvh Espen
Tone A.

Takk for positive kommentarar og ''god bedring'' helsingar! Eg skal ha konfirmasjon på søndag og har vore heilt utslegen av allergi. Nå har eg fått ei kortisonsprøyte, det er kaldare og regnar og eg føler meg betre.
Pga høge utslag på bl.a bjørk har eg vore med i eit forskningsprosjekt og gitt blod på Haukeland sjukehus. Allergien har også gitt meg astma. På toppen av det heile så er eg fødd i mai!! Men snart så er det juni og bjørkepollenet forsvinn!
Denne skogstulipanen er så liten, vakker og den blomstrar kun ei vekes tid med gule stjerneforma blomar.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu