Form
Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • FM2
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger324
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_19051} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Ishi K.
Veldig fint! mvh K.
Arne S.
Takk!!!
Erlend S.
Jeg liker både komposisjon,lys,fargebruk, humor og utførelse her. Et klassisk ''behind the bars'' bilde hvor hånden griper rundt gitteret som ikke er rustne jernstenger ,men nydelige kvinneben.
Arne S.
Hei Erlend! Takk for fine kommentarer. Men det er faktisk ikke kvinneben. Det er midjen og ene armen. Hun holder sin venstre arm bak ryggen og griper med fingrene rundt sin (egen) høyre arm.

:-) Arne
Ishi K.
ES: har du ikke sett en jente før?

Unnskyld, måtte mobbe litt. Ikke ta det ille opp.

mvh K.
stian w.
fint komp og linjer og utsnitt
men jeg likte ikke fargene på neglene
Avsluttet .
Dette var veldig fint. Fargen på neglene mot sorthvitt gjør at bildet får det lille ekstra.
Jeg har sett på det en stund og det som slår meg er at det kanskje fortjener en enda mere spennende beskjæring. Hva med å beskjære bildet i kant med øverste finger?
Som alltid er det betrakterens privilegium å foreslå nye løsninger.
MVH
Jon-Petter
Erlend S.
Bildet forandrer helt mening nå som jeg skjønner hva det er,forøvrig fraråder jeg å forandre beskjæring i en velfungende komposisjon.
Kolbjørn E.
Veldig stilig!
Enig med anatomieksperten (..hehe)om beskjæringen ...ikke gjør det.
Liker fargen på neglene mot sv/hv bildet (litt synd lillefingeren er i en posisjon hvor den vanskelig kan fargelegges med hell)
Likte veldig godt menneskekropputsnittet, og at man må tenke litt (jeg hvertfall) for å forstå hva hun gjør (sin egen hånd bak ryggen).

Mvh Kolbjørn
Ragnhild V.
Vakkert! Rå stillig... kan sitte å se på det lenge, blir bare mer og mer fasinert. Gratulerer:)
Hilsen Ragnhild
Arne S.
Hjertelig takk Ragnhild!!

Til deg Jon-Petter. En beskjæring slik du antyder er fullt mulig uten å ødelegge komposisjonen. Fint innspill! Men i dette tilfelle ønsker jeg å framheve de kvinnelig formene, og synes midjen bør være med :-)
Magne S.
Flott bilde. Bare et par bemerkninger: Huden virker litt flat og død - mer struktur hadde gjort seg. Videre hadde det kanskje vært en ide å få med navlen, for å få venstresiden i bildet mindre tom og balansert bildet bedre. Likevel: Veldig bra !
Mvh Magne Solberg
Magne S.
Unnskyld - høyresiden, selvfølgelig.
Hege Helen R.
Veldig flott!!
Hilsen Hege
Lars-Anders M.
Meget kreativt. Bra.
Eli L.
Et enkelt og vakkert bilde! Det eneste er at den fjerde fingeren blir litt for smygende for meg. Jeg ville enten hatt den helt bort - eller helt fremme!! Ha en god dag!
Dag T.
Artig bilde, ser ut som om noen prøver å presse seg ut, samtidig som det er tydelig hva det er.

Jeg er ikke helt fornøyd med fargene, tror du ville fått til det samme med mer kontrast og glød i hudtonene. Med skarpheten og kontrasten i neglene ville de stått minst like godt frem mot de mye og lett diffuse formene ellers i bildet.

PS: Hei og takk for sist...
Arne S.
Eli, du er inne på noe med den fingeren. Jeg har vurdert denne fingeren fram og tilbake. På den ene siden hadde bildet blitt enklere uten fingeren. Form'en, som også er tittelen på bildet, hadde blitt rendyrket. (Det er slik bildet egentlig er tenkt). På en annen side bidrar fingeren til det lille irritasjonsmomentet som ofte pirrer ettellerannet i oss. Jeg tror ikke det er noe fasitsvar på hva som er riktig. Det kommer litt an på betrakteren, stemningen og hva bildet skal brukes til. Dersom bildet kun skal være en behagelig nytelse, bør kanskje fingeren bort. Men da tror jeg at fargen på neglene også hadde forsvunnet :-)

Arne
Arne S.
Hei Dag! Mange takk for kommentar. Du peker på noe som var helt grunnleggende da jeg lagde bildet. Hudtonene, kontra fargen på neglene. Hudtonene er gjort lysere for å understreke det kvinnelige (uskyldsrene :-) Neglene representerer det motsatte, dvs. det kvinnelige, men utfordrende. Denne kontrasten er selvsagt gjort bevisst, ikke minst for å utfordre betrakteren. Men det ligger alltid en fare overtolking og for sterk bruk av virkemidler. PÅ veggen tror jeg at fargen hadde forsvunnet. Lykke til med ny scanner :-)

Arne
Carsten A.
Har nå sett på dette bildet flere ganger, men har ikke klart å bestemme meg før nå. Et såpass bevisst laget bilde har krav på at kommentaren også blir gjennomtenkt.

Først og fremst har bildet ingen opplagte ''feil''. Men jeg syns at komposisjonen blir litt kjedelig, noe som forsterkes av den svært flate toneskalaen. Forstår jeg DT rett, er vi enige om at fargebruken i et hovedsakelig gråskalabilde ikke er så heldig her. I likhet med DT antar jeg at hånden/fingrene hadde fått tilstrekkelig vekt som bildeelement om gråskalaen hadde vært beholdt også der. Aner selvsagt ikke om dette er et (delvis) desaturert fargebilde eller et som opprinnelig er i rent sv/hv. Det spiller mindre rolle, for meg virker neglelakkfargene alt for srerkt, virker som påsmurt etterpå (og for vurderingen er det likegyldig om det faktisk har foregått på denne måte). Uansett om en mener at en diskré fargebruk kunne vært på sin plass, er fargene alt for mettet her (syns nå jeg). Etter å ha sett på bildet i PS virker en full desaturering som en klar vinning for bildet. Med en god del mer saft i hudtonene blir det rimelig bra - tiltross for mine mange innvendinger. Fotografen sier at ''Hudtonene er gjort lysere for å understreke det kvinnelige (uskyldsrene :-)''. Tja, mulig det virker slik på noen, men på meg virker det mer dvaskt enn uskyldig.
MVH CA
Arne S.
Hei Carsten! Hjertelig takk for en lang og grundig kommentar. Du er til stor nytte og inspirasjon for mange fotografer i bildekritikken. Håper du forstsetter med det! Så til bildet. Jeg er helt enig med deg når det gjelder fargen på neglene. Jeg kom fram til at bildets karakter forandret seg alt etter hvor sterk fargene var (og om det var farge i det hele tatt). Slik bildet er presentert nå, virker de litt provoserende, også på meg. Men jeg endte opp med å prøve det slik, i håp om å få kommentaer. Og det fikk jeg, noe jeg setter stor pris på. Som papirkopi hadde jeg nok moderert meg.

Når det gjelder hudtonene, tror jeg nok bildet blir omtrent slik også på kopien. Det begrunner jeg i at noen av den sterke formen i midjen (gropen) blir veldig dempet ned ved en ''rundere'' kropp. Som bildets tittel også understreker er formen noe av poenget med dette bildet. Kroppen og armen presenteres som to flater som formmessig forholder seg til hverandre, mens fingrene danner kontrasten, på alle måter. Nå er jeg nybegynner i photoshop, så det kan (helt sikkert) være noe jeg ikke vet når det gjelder å utnytte virkemidlene, men det kommer vel etter hvert.

Igjen, mange takk fornyttige innspill!

Arne :-)
Dag T.
Ta en titt på akt-bildene til Bjørn Johnsen
http://www.foto.no/cgi-bin/bruker/minside.cgi?brukerid=258
for å se hvilke hudtoner jeg mener du burde hatt. Det er sikkert ikke lett å få til, men jeg mistenker at de siste PS-knepene til Ola-E Hofshagen
http://www.foto.no/cgi-bin/bruker/minside.cgi?brukerid=1544
kan brukes for å komme i nærheten.
Carsten A.
De tonene jeg kunne tenke meg her ligger ikke så langt unna Bjørn Johnsens bilde nr. 26910. På dette bildet kommer en ikke akkurat til samme resultat bare med det jeg kaller ''utradisjonell bruk av unsharp mask (USM)'' (se http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototeknikk''), likevel et godt stykke i riktig retning, og med med litt selektiv bearbeiding i tillegg (levels, kurverktøy etc) er det få begrensninger. Jeg forutsetter da at det er brukt filmscanner (og ikke flatbedscanner fra en kopi - hva bildet her forøvrig ikke tyder på).

OEH har jo briljert med avansert softing en tid nå, men det var ikke akkurat dit jeg ville med tonene i dette bildet.
MVH CA
Arne S.
Dag og Carsten. Dette var nyttige innspill. Jeg har vært inne både her og der og skjønner at følgende ordtak forsatt gjelder: Jo mer kunnskap man får om et emne, jo mer skjønner man hvor lite man (jeg) vet. Ingen tvil om at man kan lære mye på dette nettstedet. Mange takk :-)

Arne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu