- Skjermtulipan 2 - (Tulipa tarda) -
Dette er ein av dei mest populære villtulipanane i norske hagar. Eg har planta løkar av denne sorten i fleire år, pga dei vakre blomane som er som stjerner som kun åpnar seg i full sol. Dette er ein liten tulipan.
Det bles då eg tok bildet.
Bildet inngår i albumet - Tulipanar - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-15 13:57:43
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-05-16 16:56:33
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeISO-100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger307
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191316} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Kurt S.

Synes dette ble veldig fint.
Fine former og flotte fargekombinasjoner i grønt, gult og hvitt.
Lekkert!
Litt usikker om jeg ville spandert enda litt mere USM.
Flott diagonal komposisjon.
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.

En utrolig vakker villblomst, har faktisk aldri sett denne arten før.

Syns du formidler den på en vakker og behagelig måte, fine duse softe toner, bra fokus og veldig fine farger.
Bra bildeutsnitt.

Mvh Inger Anne
Ann T.

Jeg synes at dette er et meget bra bilde, Tone. Nydelige farger med softe toner i bakgrunn som passer veldig bra til et slik delikat blomst.
Mvh. Ann
Bente K.

Denne blomsten som jeg aldri har sett før har du formidlet utrolig godt i form, farge og komposisjon. Bra utført Tone.
mvh Bente

Inger-Lise S.

Et godt bilde av en blomst jeg aldri har sett. Jeg liker best v#2. Kuttingen til høyre gjorde seg.

Inger-Lise:)
Stine J.

Hei Tone,

En flott blomst og fint presentert. Jeg liker spesielt det myke lyset. Litt mer skarphet hadde gjort seg, men slik det er nå gir det et soft inntrykk som passer motivet. Bra!

mvh Stine
Avsluttet .

Liker beskjæringen av v2 best, fine farger. Litt curves for å gjøre det hvite enda hvitere og kontrasten større hadde kanskje fått bildet til å ''skrike'' litt mer. Jeg synes du er flink til å ta bilder av blomster Tone. Jeg hadde prøvd å få et litt større fokusområde for å få mer detaljer inn på bladene til blomsten.

mvh PerArne
Tone B.

Hei Tone, v 2 blir i mine øyner det fineste utsnittet. Igjen synes jeg du presenterer dene fine blomsten på en vakker måte. Nydelige fargetoner som står fint sammen. Fin bruk av dybdeskarphet. Skulle gjerne sett fokusplanet enda noe skarpere, men uansett fint levert.

mvh Tone
Fred S.

Veldig vakker blomst, og bildet ditt yter den full rettferdighet. Jeg ble nysgjerrig på denne; trodde jeg visst av de fleste ville plantene i Norge( i alle fall av de som er såpass spesiell som denne), men denne er ny for meg. Finner ut på nettet at det opprinnelig dreier seg om en forvillet hageplante, men der den vokser ( i kystområder sør i landet, ofte i tilknytning til fyr, har jeg funnet ut) regnes den mer eller mindre som vill.
Uansett, dette er en plante jeg skulle ha likt å finne.

vh fred
Espen A. I.

Dette var ikke pent, men veldig delikat. En liten spøk der, håper du tar den. Uansett, synes du gjør en god jobb her. Et blomsterbilde som ikke er skarp, men alikevel passer best i å være litt uskarp.

mvh Espen
Tone A.

Takk for kommentarar, gilde tilbakemeldingar og gode råd.
Spesielt takk til Fred som vart nysgjerrig på denne vesle villtulipanen. Då måtte eg fram med løkboka mi igjen og sjekka. Og dette er ein Skjermtulipan (Tulipa tarda) pga at den er lysegul og har kvite spissar.
Eg har bytta på tittel på bildet, pga Skogstulipan (Tulipa sylvestris) har gule blomar så eg tok feil. Eg har planta desse løkane fleire år på rad, men lappane bles vekk. Dei fleste botaniske tulipanar er villtulipanar slik dei fins i naturen.
Det bles då eg fotograferte denne tulipanen og eg brukte stor blendar for å få eit mjukt uttrykk. Dette er ein liten blom som kun åpnar seg i full sol med sine stjerneforma blomar. I versjon 3 har eg brukt levels dvs mørkare mellomtonar og litt USM.
:) Tone
Jan Frode A.

Duverden så vakker denne blomsten egentlig er. Jeg syntes du presenterer den på en flott måte, og blir nysgjerrig på selve blomsten som jeg nok må forsøke å lete opp ved en anledning når er jeg er på Jæren (på rette årstiden). Versjon #2 syntes jeg ble elegant. Fint utsnitt med gode farger og detaljer, samtidig som du har tatt vare på det myke. Liker fokusplanet.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu