Stripegås- Anser indicus
En skjelden gjest- virket noe malplassert i snøkavet. Har lagt den inn under kategorien ''Fugler i Gudbrandsdalen''- dette er funn nr 4 av denne arten i Oppland.
mange tekniske svakheter ved bildet, men likevel er jeg noenlunde fornøyd siden jeg fikk kun en anledning på en skjelden fugl, og i noe ruskete forhold.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde700mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Annet1,4x TC, ISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger460
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191446} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Inger-Lise S.

Et bilde jeg liker. Artig å få se denne sjeldne fuglen. Så viser du den attpåtil i snøkavet:)
Er ellers ingen fuglefotograf, men flott å få se andres bilder.

Inger-Lise
Ketil K.

Som artsportrett av en sjelden -(men dessverre B-art) er jo dette strålende! Har selv hatt gleden av å fotografere ville fugler av arten i Tibet og Nord-Øst India. Der var de ikke mye tamme, det kan jeg love! En fugl som er kjent for å fly over Himalaya i 4000 meters høyde og mer - har mye i seg. Litt synd at jeg har bilder av den fra Østensjøvannet på 2,5 meter......
Svein B.

Takk for kommentarer.

Denne her er slett ikke tam i allefall Ketil- den strakte hals da jeg stanset bilen på 200-300m avstand, og da en annen bil stanset noe nærmere dro den på vingene momentant. Hadde den aldri nærmere enn ca 100m (på bildet her)- dette bildet er et kraftig utsnitt av originalfila. Men dens gener går nok relativt direkte bakover til park- eller tamfugl- ja. Litt rart å se denne sammen med storlom og traner......!

Mvh
Svein B
Svein B.

Tranene og storlomen var faktisk langt mindre sky enn denne- det sier sitt.

Mvh
Svein B
Stig B.

Forstår at den er sjelden, det gjør jo prestasjonen større, i og med at det her ikke er snakk om timer og dager til studering, men at det måtte ''skytes fra hoften'' da den ble oppdaget.

Fint fluktbilde med de betingelser du beskriver, kjekt at snøværet i mai viser på bildet :-)

Mvh Stig
Kjell G.

Interessant bilde av en sjelden fugl. Jeg synes dette er imponerende håndtering av 700 mm!

mvh kjellg
Robin J.

A eller B art spiller ingen rolle. Dette har du gjort svært bra under rådende forhold. Flott utført av en sjelden gjest. Enig med KG dette er imponerende håntering av 700 mm,
Mvh RJ
Kjetil S.

Hei

Som du sier noen tekniske svakheter men et greit og interessant artsbilde. Jeg har også hatt gleden av å studere stripegjess flere steder i Asia, og også på mørekysten - der den har hekket og hybridisert med grågås. Denne fuglen synes for avvikende for å være en stripegås. Jeg mener dette dreier seg om en hybrid; sannsynligvis blågås x stripegås evt stripegås x grågås. Særlig med bakgrunn på hodetegninger; for hvitt selv om det var en ungfugl på høsten. Farger på bein og nebb med tydelig rødskjær(også på de andre bilden på fugler.net) Ser ut til å ha brunlig bryst og brune dekkere i undervinge. Alt i alt ligner den alt for lite på en ''ren'' stripegås i vårdrakt. Gåse- og andehybrider er ikke et uvanlig syn i Norge på våren, og det faktum at stripegås og andre eksotiske fugler finnes i andedammer som Østensjøvannet gir ofte utslag i merkelig utseende andefugl. Noen ganger kan hybridene ligge så tett opp til den ene av artene at artsbestemmelse blir problematisk. Jeg har sett en lignende (men ikke identisk)fugl også på mørekysten; der den ene parten var grågås. Nå har ikke dette så mye med bildekritikk å gjøre, men jeg synes det gjør bildet mer interessant.

mvh Kjetil
Svein B.

Hei, og takk for kommentarer alle sammen.

KS: Hvorvidt dette kan være en krysning tør jeg ikke begi meg ut på, til det har jeg alt for liten erfaring med gjess- spesielt stripegås og blågås. Da må nok noen med mer kunnskap enn meg inn og evt se på bildene jeg har.

Mvh
Svein B
Jonas L.

Synes du utfra forholdene har fått til en flott dokumentasjon av en uvanlig gjest.
Jeg stusser også litt på utseendet på denne, og da spesielt nebbfargen som er betydelig mer rødaktig enn det jeg tror er normalt for denne arten.

Jonas
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu