Gulveis...?
Nice and simpel :-)
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Tamron 90 mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger226
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191561} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Stein S.

Dette er ''Bekkeblom''. Veldig fint bilde, men jeg ville ha brukt litt større
blender for å fåenda mer diffus bakgrund.
Tove L.

Takk for avklaring av navn :-) Viste jo at det ikke var ''Gulveis'' men i disse hvitveistider...
Ann T.

Hei Tove - jeg tok noen bilder av samme blomster et par dager siden. Fant ut fort at de bare vokser i våte jord - skulle har fått en liten hint fra navn ''BEKKEblom'' (skoene mine vil ikke være det samme igjen!) Også var jeg ikke så vellykket som deg med resultatet. (sukk) Synes ''Gulveis'' er et fint alternativ navn for disse utrolig fine blomster!
Jeg synes at dette bilde er meget bra. Fine detaljer og plassering av blomstene i komposisjonen. Du har fanget gul fargen riktig uten å overdrive.
Mvh. Ann


Ann F.

Definitivt Bekkeblom, knoppen er meget typisk, bladene likeså, og den mangler det typiske midtpartiet som hvit- og giulveis (og forsåvidt også blåveis) har, den lyse giftiggrønne saken som støvbærerne vokser ut fra. Her er det ikke noe slikt ''midtparti''.
http://www.toyen.uio.no/botanisk/nbf/plantefoto/caltha_pa...lsen04.jpg

Slik ser gulveisen ut til sammenligning:
http://www.toyen.uio.no/botanisk/nbf/plantefoto/anemone_r...lsen02.jpg

Denne siden hvor linkene ovenfor er hentet fra, inneholder mye fint til artsbestemmelse. Du har også http://linnaeus.nrm.se/flora/ som er veldig bra for å søke etter bilder og sammenligne med det du tror du har fotografert.

Gulfargen er fint tatt vare på, grønnfargen i bladene også, men lovlig mange lyse streker m.m. etc. i bakgrunnen. Synes

Ann
Odd Tore S.

Jeg har egentlig ikke mye å føye til her, bare at det finnes bra bestander av gulveis og mye mye annet vårartig langs Isielva i Kjaglidalen, særlig på østsiden.
Har du makrolyst er dette et sted jeg absolutt vil anbefale, fikk både hvitveis, blåveis og gulveis på samme bilde i fjor uten å bruke andre hjelpemidler enn en god porsjon tålmodighet (i min målestokk, betyr visstnok ganske lite absolutt).
Men det er ofte trekk i Kjaglidalen, og de tynnstilkete står sjelden stille!
Odd Tore
Tove L.

Takk for tips om kunnskaper rundt blomster Ann, tror jeg trenger å kikke litt her! Og Odd Tore: disse bekkeblomene fant ved Svinesjøen i Asker. Spørs om jeg er tålmodig nok til tipset ditt om alle ''veisene'' på ett og samme bilde... Men takk allikevel :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu