Storlom
For meg er storlomen villmarksfuglen over alle- få ting i naturen gir meg den villmarksfølelsen som når storlomen roper sine karakteristiske rop.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-17 20:53:43
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde1000mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger500
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191578} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Steinar H.
Klart og fint bilde av storlom, men trekker noe ned at toppen av hodene smelter sammen med bakgrunnen. Hadde du hatt mulighet til et høyere ståpunkt, burde det ha blitt bedre.

Steinar
Jan Fredrik I.
Fint levert av en vanskelig art Svein.
Artig med begge fuglene, men som bilde tror jeg det hadde vært best med fokus på en av fuglene ikke 1 1/2. Kunne ønsket noe roligere bakgrunn og vann, teknisk bra.
Mvh
Jan Fredrik
Nils B.
Graturlerer med dagen Svein

Jeg har faktisk ikke sett arten med egne øyne, men hørt den har jeg. Og jeg kan ut fra det helt klart være med på det du skiver i teksten. Når det gjelder bildet ditt så har du et flott utgangspunkt for et nydelig bilde, om det tekniske bare hadde truffet noe bedre. Men det er du helt sikker klar over selv. Likevell fremstår bildet som spennende og skaper undring omkring biotop, og levemåte.
mvh Nils
Einar Y.
Hei Svein.
Enig med deg; lyden av Lomen som kaller i sommernatta er så absolutt lyden av fred og villmark!
Synes kanskje at fuglene kunne fått en anelse mere plass i forhold til resten av bildet? I tillegg så har jeg vel en liten hang til at ting beveger seg ''best'' fra venstre mot høyre,men det er jo bare tøys...
God 17.mai videre!
E.
ingebjørg fyrileiv g.
Flott bilde med gode farger på lomen i helhet med vannet.
Jeg synes at bakgrunnen blir litt dominerende. Hadde det bare vært vann, hadde det kanskje fungert bedre. Ingenting å trekke ned på når det gjelder skarphet og detaljer på lomen iallefall!

vh ingebjørg
Robin J.
Storlomen er en flott fugl som jeg tenker å prøve meg på i sommer. Syntes du har klart dette bra med brennvidde 1000 mm. Som noen av de andre nevner litt dominerende med det hvite i bakgrunnen.
Mvh RJ
Svein B.
Hei alle sammen, takk for kommentarer- og gratulerer så mye med dagen!

SH: Jeg er helt enig i at måten spesielt toppen av de grå hodene ''fader'' mot isen i bakgrunnen ikke er helt heldig- desverre. Her er avstanden såpass lang- ca 80-100m, så hvis et høyere standpunkt skulle ha gjort utslag, måtte det relativt stor høydeforskjell til.

JFI: Jeg har lagt til et tettere utsnitt med en fugl, men her begynner beskjæringen å bli farlig nær det bildet tåler. Forholdene var ikke gode denne dagen- 2x konverter, ikke tilstrekkelig lys til å blende ned, lang avstand- faktisk er originalbildet også et ganske kraftig utsnitt- gjorde at av ca 100 bilder av disse storlomene var det kun 2 bilder som var noenlunde akseptable teknisk. Desverre var begge disse 2 bildene tatt mens det var litt mye vind og krusning på vannet- mens det stort sett hele dagen hadde vært speilblank vannflate og nydelige speglinger. Slik er dette gamet.

NBH & EY: Ja- har en opplevd en sommermorgen ved et vann med lom- og hørt lomen skrike i det de første solstrålene såvidt er i ferd med å bryte gjennom den kaldråe morgentåka som ligger over vannet og skogen rundt- da har en opplevd trollskapen i naturen på sitt beste- synes nå jeg i alle fall. Akkurat denne stemningen skulle jeg gjerne fått ned på et storlombilde en gang! Tettere utsnitt er lagt til, og jeg synes faktisk at retningen i originalbildet er den ''rette''- men jeg er kjeivhendt, så det er sagt ;)

IFG: Selv er jeg glad for at bakgrunnen består av annet enn bare vann- i mine øyne er litt skog mer kledelig enn enda mer vann, men det er hyggelig å se at meningene er delte- det er sunt. Litt mindre is hadde heller vært ønskelig.

RJ: Storlomen er en av de to fugleartene (sammen med trane) jeg absolutt holder meg unna i sommerhalvåret/hekketida. Disse to artene skyr reiret sitt så lett at jeg vurderer ikke engang å prøve på fotografering av disse artene i nærheten av hekkeplassen i allefall. Finner du ut hvor storlomen fisker når den har fått unger har du et sterkt kort der- da kan du ha gode muligheter til å fotografere den uten å forstyrre. Ellers var 1000mm en stor utfordring denne dagen- men dog nødvendig grunnet avstanden. Et par ok bilder av ca 100 bilder totalt ble resultatet- men slik er det jo.

Mvh
Svein B
Robin J.
Til SB: Jeg skal selvsagt som du påpeker ikke nærme med reir og ødelegge for disse fantastiske fuglene. Jeg har vel egentlig det som grunnleggende holdning for alle typer fugler å forstyrre minst mulig. Noen tanker fra meg.
God fotosommer. Mvh RJ
Hans-Gunnar H.
Bra dette Svein!
Likte godt bølgespillet rundt fugelen, bildet gir et naturlig og fint inntrykk av omgivelsene....
MVH Hans-Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu