hjelp !?
Bildene er tatt i forbindelse med en skoleoppgave (barneportrett).

Selv er jeg ikke fornøyd. Å fotografere mennesker er ikke min sterke side... Spesielt barn er veldig vanskelig.

Hvilke bilde liker du best? Hvorfor?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-21 17:36:01
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-05-21 17:39:04
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-05-21 18:08:30
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2006-05-21 18:08:35
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2006-05-21 18:20:33
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2006-05-22 17:46:26
    Versjon #7
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger948
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_192285} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Steinulf L.
Jeg liker hovedbildet ditt best fordi det fremstår med akseptabel skarphet,brukbart lys og fin blikkkontakt med modellen. Komposisjonen er ok,med jenta fint plassert i billedflaten. Hun har noen hårstrå fallende ned i ansiktet. Ikke helt sikker på om de hører med.
Rune O.
Jeg liker best utsnittet i versjon 1, men synes det er for kornete og mener Versjon 3 fremstår som bedre der. Bildet 1, 2 og 3 er basert på synes jeg er bedre enn bildet som er brukt i 4 og 5.
Jóhann Á.
Hei Ingebjørg!
Må nok si meg veldig enig med det som Steinulf sier her forut. Men jeg syns det er ok med hårstråene. Litt vel mye korn, blir veldig synlig at det er ''datakorn''.
Liker også siste bildet, mest fordi det virker så spontant.

MvH, Johann
Dag T.
Versjon 1 er best, men demp gjerne kornene litt. Softfilter på barn er unødvendig, det bruker man bare når de begynner å få rynker .-)
Tomas N.
Likte versjon 3 best, mest på grunn av det ''myke'' og avslappende lyset i bildet.

~Tomas~
Rune O.
Er enig med deg der, Dag. Har selv en sånn ''if it ain't broke, don't fix it''-holdning til etterbehandlingsprosessen sånn generelt sett...
Judit W.
Hei Ingebjørg!

Versjon #1 would be my favourite if it would be sharper or at least you would have made it more 'film grainy' - so Versjon #6 for me in its working out. But I still prefer Versjon #1 - it seems to be more authentic than the others.

Judit :)
Tone B.
I mine øyner blir det også v 1. Hvorfor? Av de 3 forskjellige portrettene du viser så synes jeg dette ble det beste bildet av jenta. Kan ikke helt forklare hvorfor, men det er noe med blikket og uttrykket som tiltaler meg. Noe som får meg til å stoppe opp. Når det gjelder de 3 versjonene av dette bildet så liker jeg dette best pga softingen i de to andre. Ørlite for mye korning, men ellers et kjempe herlig bilde. Hårstråene som faller ned i ansiktet synes jeg absoultt hører med i dette tilfellet.

I mine øyner et bra barneportrett!

mvh Tone
Oddvar T.
Men hjelpe meg, det første er jo helt nydelig! For et uttrykk!
V2 og 3 oppfatter jeg som bearbeidelser som ikke er forbedringer. V4/5 og 6 er også OK, men 1 er i en egen klasse. Det er et av disse barneportrettene hvor jeg føler at jeg ser et stykke lenger inn i dette lille mennesket enn jeg ellers gjør.
Espen A. I.
Nydelig jente og et personlig og nært bilde med en vakkert uttrykk. ISO-støyen passer veldig godt inn, det gjør også s/h :-)

mvh Espen
Amund Blix A.
Her synes jeg versjon 4 er nærmest. Jeg liker ikke den fæle korningen på en del av de andre versjonene. Personlig synes jeg barn skal portretteres mest mulig naturlig, for å la den naturlige skjønnheten være det sterkeste i bildet.
Bildet hadde blitt bedre med litt lysere hudtone og ikke så matt toneforløp.

Mvh

Amund
Jan Frode A.
Min tilbakemelding går på (ut ifra mitt syn og smak) versjon #3, men allikevel uten det softe imaget. Altså 3'ern med mere skarphet. Føler at en slik variant vil sitte meget bra til dette portrettet. Fin kontakt og utsnitt, og flotte sort/hvitt-toner og lys.

mvh Jan Frode
Magnar B.
Falt umiddelbart mest for v1, kanskje m litt mindre korning. Artig lita jente, m eit spennande uttrykk … Syns alle bilda dine var ok, men v1 traff mest på uttrykk og uskyld.
Bente K.
Jeg falt også umiddelbart for v1 her. Jeg synes du har fått frem et veldig godt uttrykk på denne jenta. Vet ikke om så mye korning passer til en så søt ung dame, men jeg liker den effekten den gir.
mvh Bente
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for gode kommenterer!

Dere har rett i det med glowen, men korningen liker jeg litt.
La til en v7 uten korning. Prøvde å fjerne hårende før jeg la ut bildet, men jeg gjorde en elendig jobb. Se sjarmen i det :)


~ingebjørg
Odd Tore S.
Jeg går for v1 her, mest på grunn av det undrende blikket til jenta. I v4 og v5 synes jeg hun ser noe selvbevisst ut i forhold til aldren, i v6 litt sutrete og så mye støy at den tar oppmerksomheten.
Teknisk ligner v1 på en litt tykk og ru papirkvalitet som ble brukt til portretter, demper småfeil i hud osv.
Hår foran øynene? Ikke for min del, men det går vel på personlig smak.
Odd Tore
Rune O.
V7 er min nye favoritt! :D
Tone A.
Hei Ingebjørg! Jammen har du streva med mange versjonar her. Barneportrett er vanskeleg pga at dei ikkje står i ro og smarbeider ei kort tid. Eg likte best versjon 7 utan den korninga i v1. Du har fått fram det litt undrande blikket til jenta som har dei fine augo retta mot fotografen. At håra heng litt i nsiktet mjukar opp den litt strame frisyren. Flott lys på hår og ansiktet på venstresida og lett skugge på høgresida som gir ein fin effekt. Fine detaljar i ansiktet og ho har eit søtt uttrykk. Utsnittet er betre i v7 utan detaljar frå bunaden. Kjempebra jobba, Ingebjørg!
:) Tone
Judit W.
Hei Ingebjørg!

Yes, Versjon #7 - no doubt that's my favourite :)

Judit :)
Knut-Inge J.
Du har all grunn til å vera fornøyd med dette! Nydeleg uttrykk og god kontakt med barnet. #7 kombinert med utsnittet i #2/#3 syns eg hadde vore det aller beste.
Sigrun F.
I like this portrait very much! The little girl seems to be so tender! :) Very nice!!
Hilsen, Sigi
Atle Q.
Hei Ingebjørg
Et litt uvant bilde fra deg. Men portrett behersker du også bra. Komposisjonsmessig sitter bilde 1 som et skudd med passe trang beskjæring og kledelig luft på den ene siden. Liker at du har unngått midtstilling av ansiktet. Må nok inrømme at jeg totalt sett liker versjon 7 uten korning best selv om det er litt trangere under haka. Nydelig soft lys og fin kontakt med jenta. Til tross for din relativt unge alder er du kommet langt i din fotografiske skolering..
mvh Atle
Kristoffer L.
Du har en riktig nydelig modell som du har fanget i gode øyeblikk her. Det er mye fint i disse forskjellige variantene, både uttrykksmessig og komposisjonsmessig. Det er ingen tvil om at dette er bilder en ser på mer enn én gang.

Samtidig opplever jeg at det er rom for forbedringer, hovedsakelig på etterbehandlingssiden. Bildene virker ulne, grå og kontrastløse. Pga softingen(?) har mye verdifull, fin tekstur og definisjon gått tapt - spesielt er det tydelig i hår, øyebryn, øyevipper, øyne osv. Jeg synes også at tonene og tonefordelingen er mer avgrenset enn de burde vært. Det er mye grått her, men svært lite svart og hvitt, som er de tonene som gir kontrast - og gjør at bildet får skikkelig ''sting'' (men dette skal også anvendes med nennsom hånd, pga faren for utbrenning og gjengroing). Slik tonene er gjengitt her, virker bildet derfor litt ''flatt'', mens bedre fordeling av tonene ville tegnet ansiktets/hodets form og struktur på en bedre måte.

Du har et bedre blikk enn de fleste, og et meget bevisst forhold til bilder. Derfor vil jeg oppmuntre deg til å jobbe videre - både med landskap og portretter/mennesker. ;-)

- Kristoffer
Lars-Anders M.
Ett praktfullt portrett.
Chr. G.
Liker utgangspunktet best, fordi det er ditt umiddelbare valg og er fundamentert i din første innskytelse (velger jeg å tro i hver tfall). Dette ser for meg mest naturlig ut. Korningen veier til en viss grad opp noe av uskarpheten og bidrar til kontrast/liv (passende mengde/grovhet er sikkert avhengig av grad av uskarphet). Et fint portrett, kanskje ville jeg ønsket mer skarphet men behovet er ikke påtrengende.
ingebjørg fyrileiv g.
Tusen takk for hyggelige kommentarer.

Jeg synes at det er forferdelig vanskelig med portretter, jeg føler at det er naturen som er min sterkeste side. Men om jeg skal bli fotograf bør jeg jo være litt allsidig. Å få så gode tilbakemeldinger som nå er til bra støtte hos en som kan bli usikker.

Og #7 ble nydelig etter fremkalling! Fotografene som fremkalte det likte også bildet godt.

~ingebjørg
Tina E.
At du ikke er fornøyd med dette bildet får meg til å lure på din dømmekraft :-D Min samboer og meg har i dag bladd gjennom ganske mange bilder her på foto.no, og dette er usedvanlig vakkert og karismatisk etter begges skjønn. Jeg har ingenting å utsette på det, jeg liker det så godt som det er at jeg ikke kan tenke meg det annerledes, om du skjønner hva jeg mener :-) Lykke til videre, ser du har lyst til å bli fotograf...og det er du nok godt materiale til å bli !
Kristian H.
Herlig barneportrett, et bedårende uttrykk..liker også versjon 3 best..
Kjempefine bilder du har..flink til å fange opp de små, nesten usynlige ting..
Mye behagelige farger..
Du er flink!
Vel overstått St Hans og god sommer

kristian
Stine J.
Hei Ingebjørg,

Det siste bildet ditt ledet meg heldigvis inn til dette som jeg har gått glipp av før.

Nydelig jente og nydelige bilder. Jeg liker spesielt v6 og v1. V6 fordi uttrykket er så ekte og inderlig og v1 av samme grunn. Hårene i ansiktet syns jeg er sjarmerende. Litt mindre korning, men ikke helt uten korn så er du i mål i mine øyne. Bra!

mvh Stine
ingebjørg fyrileiv g.
Takker for kommentarer.

Tina - tusen takk for varmende ord. Jeg er absolutt fornøyd med dette bildet, det må du ikke misforstå, men jeg synes at det er veldig vanskelig å få til.

Stine - så flott for oss begge;) Jeg er ''ferdig'' med dette bildet nå.
Det (v#7) henger i ramme på veggen og fikk 6`er i prosjektet.
Enig i at hårene er sjarmerende. Hun er en nydelig jente.


-ingebjørg
Sverre H. S.
Du sier du ikke er fornøyd, men jeg synes i alle fall at det er nerve i ibildet. Kontakten er der, det er for meg alfa omega med bilder av mennesker. Du har brukt en svak tele (?) og bildet er kornet (i etterbehandling?). Samtidig er det en ganske stor nærhet i skildringen. Altså avstand tele og korn, og nærhet i samme bilde. Hårstråene over ansiktet spiller kanskje også med i dette. Denne dobbeltheten skaper en spenning som fasinerer.

Som betrakter er jeg kanskje samtidig litt frustrert over avstanden. Jeg kunne kanskje tenkt meg mindre korn, større utsnitt eller kortere brennvidde for å komme mer i kontakt med motivet.
ingebjørg fyrileiv g.
Sverre - om du leser kommentaren over deg, ser du at jeg absolutt er fornøyd! :) Det er også versjoner med mindre korn, f.eks v#7 (som også henger på veggen). Takk for at du har tatt deg tid til å kommentere flere bilder hos meg!

-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu