Huk på en våt dag.
Utstyr
  • Shen-Hao HZX 4x5-IIA
  • 150mm Schneider Symmar-S
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/22
  • FilmtypeEfke 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger795
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_193318} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Espen A. I.
Det oser av teknisk innsikt her, alt stemmer i henhold til mine tekniske ferdigheter.
Nydelig himmel og en god balanse mellom de forskjellige objektene. Den litt sare og svake bølgesvisjen som slår inn skaper dynamikk og gjør bildet enda bedre.
Du får min anbefaling for denne.

mvh Espen
ingebjørg fyrileiv g.
Et bilde med svært gode valører og lys. Du får fram dramatikken på en god måte og komposisjonen sitter perfekt. Kan ikke finne noe å trekke ned på. Dette var bra.

vh ingebjørg
jarle p.
dette var veldig digg...teknisk bra..farger å lys passer perfekt..her har du truffet bra...ingenting å trekke ned på..

-jp-
Knut-Inge J.
Her er det berre å sjå og nyta. Fantastisk dybdeskarphet, dybde, flotte tonar,
komp, sug, eksponeringstid etc. Får fram dramatikken i nautrens sine krefter. Anbefaling også frå meg.
Lasse S.
Enig i kommentarer om toner og lys, men jeg ville prøvd å ungå at toppen på rekkverket havner akkurat i horisonten. Dessuten forlanger jeg en rett horisont når du fotograferer med storformat - det er jo ikke akkurat noe snapshot :)
Amund Blix A.
Takker for hyggelige kommentarer.
Horisonten heller nok en mm her ja. Både stativ og kamera var vatret, men negativet kan ha vært bittelitt skjevt i holderen. Plager meg ikke *så* mye.
:-)
Ishi K.
Kurant bilde
Chr. G.
Mye og forholde seg til av detaljer i skyer og sjø og ellers. Bildet gir meg et godt inntrykk av vær. Den litt hellende horisonten gjør meg ikke søvnløs men jeg tror heller ikke det er viktig å ha den skeiv... Utstyrlista sier meg lite, lukter obskurt kinesisk opptaksutstyr. Uansett så er det du viser av toner og kontraster nok til å gi meg inntrykk av storformatets (og også mellomformatets?) fortreffelighet hva angår landskapsgjengivelser i gråtoner.
Tove E.
Jeg synes du har fanget sjøen og bølgene spesielt bra, litt ertende og spilloppaktig, og med fin kontrast mot det glattskurte berget. Veldig fin linjebruk, med de vertikale linjene i rekkverket som bryter de sterke horisontale linjene. Men det plager meg at en slik markant vannlinje ikke er helt i vater. Jeg liker heller ikke at toppen av rekkverket tangerer vannlinjen, det burde vært en liten glipe der.
Eirik H.
Eg er samd i det Tove seier her. Elles tar den nesten midtstilte horisonten bort noko av dramaet i bølgene. Det blir meir sug i biletet om du kuttar halve himmelen, sjølv om den er flott.
Ioannis L.
Hei Amund!

Likte godt den dramatiske stemningen i bildet reflekterer!
Praktfult lysspill som til og med har fanget opp regnet i form av søyler mellom horisont og skyer.
Flotte toner og kontraster som sikkert er ennå bedre på papir.

Pirket angående horisont, rekkverk og utsnitt synes jeg personlig ikke er så viktig.
Julie E.
Jeg pleier ikke så ofte la meg fasinere av bølgeskvulp og tunge skyer, men her er det nesten så jeg krabber inn i bildet og blir våt på beina. Nydelig fremstillinmg av naturkrefter!
mvh Julie
Kjersti F.
Dette ble veldig fint i mine øyne.
Mørkt og ruvende uten å være tungt og skremmende. Fint med den lille stripa av sollys langt ute på vannet.
I like!

Forøvrig, som en respons til din kommentar til meg via Lelakis sin side; jeg bøyer hodet i skam over å få det til å høres ut som om jeg ''skylder på'' begrenset utstyr. Jeg vet kameraet er godt nok, men at jeg ikke kan nok til å mestre det enda. :) Og da griper jeg alle sjanser jeg kan til å lære,- som for ekspempel det at du kommenterte innlegget mitt... (o;
Kan du forklare meg hvorfor de aller fleste bildene jeg tar blir grumsete, på tross av lave ISO-verdier og gode lysforhold? Mors kompaktkamera får jo bedre bilder...
Arne S.
Den våte betongen gir en fin og levende tekstur og binder sammen elementene. Jeg foretrekker midstilling i denne type motiv, slik at kraften i naturen forsterkes. Men det er intet fasitsvar.
Erik B.
Hola, Amund!

Jeg har lagt merke til at du er ute med syrlige kommentarer i kveld, så jeg tenkte jeg skulle slenge litt pepper til deg for at du ikke skulle føle deg utenfor. Jeg bestemte meg altså for å slakte dette bildet her.

Nå angrer jeg litt på det, for bildet er dritbra, og jeg kommer ikke på noe negativt å skrive om det.

Jaja, jeg får prøve igjen senere...

Hilsen Erik.
Amund Blix A.
He-he, dette kan jeg ikke godta, slakt tåler jeg ikke! :-)

Gjør en liten kritikkinnsats ikveld ja, det trengs en gang iblant.
Peter M.
kritkk skal du få Amund, for kor er fargane? .-)
neida, det meste er sagt fra før, og jeg kan ikke annet enn stemme i med de andre, vi liker det vi ser her. tror jeg skal avslutte våkenatta med dette bildet og si god natt til laptopen og deg.

mvh. Peter
Avsluttet .
Dramatisk of kult det her!!

Å for en stilig brygge a gitt!!!

Mags
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu