idyll i sognefjorden
helt blikkstille på en av våre mange fisketurer
hadde bare en linse med så detaljer jeg gjerne skulle ha hatt med ble ikke med,men vakkert er det :)
Utstyr
  • canon eos 350d
  • 18-55
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger240
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_193764} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Joakim R.

Jeg synes bildet ditt virker litt skjevt. Mulig det bare er måten fjorden forsvinner inn mellom bergene? Himmelen synes jeg blir veldig lys og så savner jeg et skarpere bilde.

Joakim
Geir B.

Hei Atle. Fin komposisjon og fint utsnitt. Men bildet er veldig lyst. Himmelen og snøen på toppene er utbrent. Jeg vet at dette ikke er så lett, men det hadde antagelig blitt bedre om det var mindre eksponert.

MVH

Geir
Atle M.

takker for kommentarer.for det første så er ikke bildet skeivt men fjorden går på en merkelig måte innover.hvilken linse ville dere anbefalt på slike bilder? er somsagt helt grønn på dette men prøver stadig :) må helt klart sette meg inn mere i kameraets funksjoner ser jeg...blir nok for ivrig når motivet først er der :)
Joakim R.

Det tar tid å lære seg dette med fotografering. Er helt fersk i faget selv. Har også canon 350 m. kit-linsen. Synes linsa fungerer bra foreløpig, men har begynt å investere i nye objektiver nå(macro og tele) Med tanke på ditt motiv så er vel en bra vidvinkellinse det beste alternativet. Kit-linsea har ok vidvinkel da, så er vel mer i photoshop du kan forbedre bildet.....men dette er nå min uvitende anbefaling:)
Ann F.

Objektiver er nok greit nok som en start, brennviddeområdet likeså for slike bilder.
Men _dette_ bildet er altfor lyst og heller ikke skarpt.
Men siden du er der på fisketur ofte, er det bare å ta flere bilder. Her er himmelen så utbrent og uskarpheten såpass fremtredende at det skal godt gjøres å berge det til helt fullgodt i PS, fokus ser ut til å ha ligget i vannet et stykke foran deg et sted.

Prøv gjerne å få med noe av interesse i forgrunnen - og dette i fokus, nå er det tom sjø. En orange bøye, en del av båten, noe som fyller forgrunnen (og som forteller litt av historien).

Hvor i Sognefjorden?

mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu