Salvie II
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-06 20:31:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF Micro Nikkor 55mm 1:2,8
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger310
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_194906} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Nanna E.

Hei

Likte vel egentlig det forrige salviebildet ditt bedre, selv om samspillet mellom lys og skygge er flott her også. Kanskje er de mørke partiene ørlite for mørke, men det kan for så vidt være skjermen min også.

mvh Nanna
Tone B.

Hei Steinulf, jeg likte dette bedre enn ditt forrige Salviebilde. Salvien kommer fint frem mot den lyse bakgrunnen og det blir en fin kontrast. Det er ørlite for mørkt i skyggepartiet og detaljene forsvinner, men ellers synes jeg dette er bra.

mvh Tone
Eliza A.

Nydelig lys og fargespill!
Liket utsnittet!
Har tittet på det forrige og vakkert det også=)

Eliza
May-Lise L.

De små detaljene kommer godt frem, men syns også det kunne vært lysnet litt i de mørke partiene. Ellers veldig fint.
Stig Børre E.

Pent. Syns eksponeringen ser perfekt ut på min skjerm.
Renere og bedre komposisjon enn ditt forrige. Bra.

StigB
Ann F.

Jeg synes dette er bedre enn bilde nr. 239926, ryddigere og behageligere.
Salvie er ingen enkel blomst å fotografere nært, den har mange vinkler og flater, og det er nesten umulig å finne et vettugt sted å beskjære den.
Litt mørkt i skyggepartiene, og jeg ville nok beskåret litt av det grå i bakgrunnen f.v.

mvh Ann
Odd Tore S.

Mer ryddig enn forgjengeren, som nesten spratt ut av skjermen.
Tydligvis en meget komplisert sak, som stiller store krav til fokus og dynamikk for kameraet. Kombinasjonen blir litt vanskelig, fordi det blir noe mørkt i midtpartiet. Lurer på om en reflektor eller annet tilleggslys kunne gjort seg.
Aner ikke hvordan denne planten ser ut i virkeligheten, så noe særlig vettugt har jeg ikke å komme med, bortsett fra at jeg fortsatt ikke vet hvordan den ser ut. Siden dette ikke er et artsbilde, er vel ikke dette et kriterie heller.
Odd Tore
Ketil K.

Beskjæring til venstre, så dette blir mer kvadratisk i form - og heving av mørke toner. Hva med litt softing?
Jan Frode A.

Ser ut til å være en spennende blomst, vel verdt å betrakte gjennom et macro-objektiv. Jeg syntes du har fått et flott lys her, og fargetonene gløder på sin spesielle måte. Gode detaljer der en aner skjegget og strukturen i blomsten. Det ene kronbladet (i øvre bildedelen mot høyresiden) ser litt for mye 'glødende' ut, hva nå grunnen til det kan være. Kan nok støtte forslaget om en liten beskjæring inn ifra venstresida.

mvh Jan Frode
Kjell Sigurd S.

Likte dette bedre enn forige av samme blomst. Skikkelig fine former og farger. Farger og kontraster i V1 fungerer bedre enn V2 for meg, gjerne med utsnittet i V2. Blomsten har en form som kler kontraster. Liker lysgjennomskinnet og skulle gjerne sett mer av det. Severdig dette synes jeg.
ingeborg w.

Jeg foretrekker dette bildet framfor det forrige. Det forrige var mer rotete. Jeg synes v1 er litt for mørk i de mørke partiene. V2 ser lysere ut, men jeg ser ikke flere detaljer. Utsnittet er dog bedre i v2.
Linde G.

Ikke ofte jeg mener noe om blomsterbilder , det blir for mye likt ofte. Men dette var såpass spesiellt at jeg måtte stoppe opp litt. LIkte den originale blomsten og belysningen her, pluss de tynne hårene ytterst på bladene skaper også fin effekt.

Hilsen
Linde Gilberg
Geir F.

Hei
Bare slenger meg på Lindes kommentar. Hun sier det som er å si synes jeg,
-geir f-
Tone A.

Versjon 2 blei litt blass med lite kontrastar. Det vert versjon 1 for meg pga flotte orange-rødtonar fine former og linjer og med litt lysparti på det mørkaste skuggepariet. Flott kompsosisjon med skarpe detaljar og dei fine bladformene som gjentek seg bakover. Fin lys bakgrunn som framhevar blomen med sine fargar, linjer, former og ørsmåe hårstrå.
Eit lite kutt nederst ville ha gitt eit reinare bilde.
:) Tone
Avsluttet .

Hei Steinulf
Jeg så denne blomsten for første gang nå nylig på et utsalgssted. Jeg stoppet opp og virkelig beundret den blodrøde farven som denne blomsten har. En spennende blomst med mange detaljer.
Liker komposisjonen som du har gitt bildet. Er litt usikker på om du kanskje burde satset mer på å gjenngitt den intense rødfarven. Vel, kanskje er det varianter i farven på blomstene.
Det er litt dumt at du bruker en såpass lys bakgrunn, og tror nok du hadde tjent på å fått optimalisert lyssettingen. En del detaljer i blomsten gror igjen synes jeg.

Men, tross i mine synspunkter, et vakkert bilde med god skarphet.

mvh arild
Stine J.

Hei Steinulf,

God skarphet og fin detaljering i en blomst som slett ikke er lett å fotografere. Selv sliter jeg med å få tegning i røde blomster. Det problemet har ikke du.

Utsnittet i v2 fungerer supert, men det er litt blasst og kontrastløst i forhold til v1. En mellomting mellom de to versjonene tror jeg hadde blitt enda bedre.

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu