Et lite apropos til Ann Forbergs natt- og dag bilder
Jeg har ikke macrolinse, så man tager hvad man haver og det er en telelinse. Bildet er ment som et eksempel på hva forskjellige linser gjør med de samme motiver.
Jeg synes det ble litt fint da. Mer rotete enn vanlige macrobilder, men allikevel severdig. Den knallgule åkersennepen gjør seg godt som bakgrunn.
Bildet inngår i albumet Macro -
Utstyr
  • nikon d70s
  • nikon 70-200mm, af-s, vr, G, 2,8
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger385
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196219} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Steinulf L.

Enig,dette var et sprudlende fint sommerbilde. At de nærmeste blomstene ligger foran fokusplanet sjenerer ikke her. Likte dette.
Veronica A.

Dette var et nydelig bilde Fargene er strålende mot den gule bakgrunnen Det er ikke altid det er utstyret det kommer ann på, men å mestre det utstyret man har tilgjengelig.

Likte dette !!!
Stig Børre E.

Utrolig flotte farger! Det blå mot det gule er en sikker vinner. Syns du har gjort et godt valg med tanke på plassering av fokus. De uskarpe stråene i kontrast mot det gule i bakgrunnen er med på å gi ekstra dybde. Veldig vakkert!

StigB
Kjell Sigurd S.

Dette ble vakkert. Herlige farger og fin bruk av fokus. Bakgrunnen gir bildet en herlig dybde. Meget bra :-)

Kjell S
Ellen Therese R.

Hei!
Scrollet raskt gjennom de nye bildene, forbi dette, men så måtte jeg tibake og kikke på nytt. Det var vel noe av intensiteten i fargene som fanget oppmerksomheten min :-)
Mvh Ellen
ingebjørg fyrileiv g.

Slenger meg på all skryt! Sommerlig og fine farger.
Fine blomster, ikke minst! Og en blanding med stråene gjør det supert.
Uklare blomster i forgrunn skjenerer ikke.

vh ingebjørg
Tore B.

Denne ''sommereksplosjonen'' likte jeg! Mer, mer!
Camilla S.

Heisann

Helt knall med det gule i bakgrunnen som virkelig lager smell i bildet ditt med masse flotte fargekontraster!
Synes dette var pent utført, tele linse kan fungere utmerket som et fint objektiv til å ta tilnærmet macro bilder og det har du vist oss her.
Vellykket og pent!

-Camilla
Tone A.

Hei Ingeborg
Dette er eit friskt sommarbilde med lekre gultonar som gjer mykje for å framheva dei blåtona fiolane. Og grasstråa saman med aksa livar opp bildet.
Bildet oser av sommaridyll med eit flott lys og din dybde. Kreativt bruk av teleobjektivet, pga slike frodige blomsterenger treng også fotograferast. eg har sett på bildet ditt før pga det skilde seg utfrå mengden med berre ein blom. Men foto.no har lagt nede i går kveld og ettermiddag, så difor er eg seint ute.
PS! Du har flotte hestebilde, som du må fortsetja med. Eg er mor til ei hestejente, men har ingen gode hestebilde ennå.
:) Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

ok, litt rotete, men sommerlig og friskt med lekre farger.

Inger Anne
Bente K.

Jeg fårtstår ikke hva du mener med tittelen der Ann Forberg nevnes. Det kunne vært lurt med en lenke dersom det er et spesielt bilde du har i tankene.
Så til bildet: Det er akkurat så rotete og manfoldig som naturen er. Det jeg likte best her var at gulfargen i blomstene kommer i fokus ved hjelp av bakgrunnsfargen.
Et blidt og trivelig sommerbilde med frisk fargebruk synes jeg dette var.
mvh Bente
ingeborg w.

Tusen takk for hyggelige kommentarer. Ann Forberg har lagt ut noen veldig gode natt- og dag bilder de siste ukene. Det har moret meg litt at mine natt- og dagbilder blir så forskjellige selv om det er samme blomstertype. Jeg har desverre ikke funnet ut hvordan jeg kan lage lenker, ellers ville jeg gjort det. Blomster er ikke mitt spesiale, men så pene motiv klarer jeg ikke å gå utenom og da bruker jeg det utstyret jeg har.
Ann-Olaug T.

Hei!
Nydelig blomster dette, perfekt lys med kjempefin gul farge som bakgrunn. Eg likte dette bilde svært godt.
Mvh Ann-Olaug
Ann F.

Du tenker muligens på bilde nr. 240780 eller bilde nr. 240026? Mer ulikt enn de to og dette skal det godt gjøres å fremstille samme motiv!
Og begge typene bilder har livets rett, hver på sin måte, det ene er ikke dårligere eller bedre enn det andre, så lenge fotohåndverket er bra.
Og som du sier, man tager hva man haver. På et teleobjektiv kan du skru på et close-up filter, det er en rimelig startløsning for nærfoto. Nikon og Canon har med god kvalitet, de kostet når jeg kjøpte mitt, noen 100-lapper.

Til dette bildet: den gule bakgrunnen passer bra sammen med stemorens egne farger, og stråler av sol og varme. En virkelig sommerlig fargeklatt av et bilde. Jeg tror jeg ville foretrukket å ha det skarpe partiet i fronten og så avtagende skarphet bakover. Du skriver ikke noe om brenvidde, ved lenger brenvidder øker sammentrekningen i motivet, det virker ved slike motiver som blomstene er flere og står tettere. Verdt å prøve ut.

Mvh Ann
Odd Tore S.

Ja, slik er natt-og-dag enga når man legger seg ned og suger inn helheten med øynene, og har pådratt seg litt gammelmannssyn slik at de nærmeste blomstene faller utenfor fokus.
Ann går i detalj, du går på totalen og mengde. Begge delser tiltaler meg.
Friske og troverdige farger her.
Om tendensen til gammelmannssyn er heldig, vet jeg ikke helt. I mine makroforsøk uten makroobjektiv på samme type motiv lot jeg de nærmeste være enda mer ute av fokus, og likte det.
Odd Tore
Odd Tore S.

Lite tillegg:
Ser at Ann tipser om close-up linse:
Jeg har Nikons to-elements linse til 75-300 mm objektivet mitt.
Bildekvaliteten kan være bra nok, noen eksempler ligger her på dotten.
Et stort problem er at du bare får et meget begrenset avstandsområde som det er mulig å fokusere skarpt i uansett hvilken brennvidde du velger. Dette kan være meget upraktisk om du ikke er slangemenneske som klarer å holde kroppen i ro i enhver stilling, eller har stativ med skinne til å kjøre kameraet frem og tilbake på.
Odd Tore
Inge S.

Hei.
En flott og sommerlig fargemotiv.
Herlig.

Mvh Inge
Jan Frode A.

Jeg liker denne sommerslige stemningen ifra enga. Det blir nesten så en får følelsen av å ligge paddeflat i gresset. Jeg syntes du har fått en fin helhetslig ro i bildet, på tross av mye som gror på kryss og tvers i forgrunnen. Det er nok fargesamspillet og fokusplanet som gir dette gode helhetsinntrykket. Bildet faller i alle fall i god smak hos meg :-)

mvh Jan Frode
Torbjørn K.

Jeg likte dette jeg, og synes nettop det at det ikke er tatt med macro-objektiv gjør at det blir ekstra spennende. Det er som regel ''portrett-bilder'' av blomster folk legger ut, og det vises veldig få miljøbilder. Synes ikke dette bildet blir noe rotete jeg, tror mye av det skyldes at du har såpass smalt fokusområde. Spesielt stråa blir spennede. Har i det siste prøvd meg på noe av det samme jeg også, men bare stikk motsatt. Jeg har lagt macro-objektivet igjen hjemme og dratt til blomsterenga med 10mm-en. Skal prøve å få legge ut noen bilder etterhvert.

Torbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu