Portrett II
Bildet inngår i albumet Barn i Pinsen 2006 - Kort og godt noen barn fra hyggelige dager i Pinsen 2006.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger1419
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197227} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Lars-Anders M.
Godt portrett med mettede fager.
Kjell G.
Vakkert portrett med farvetoner som står svært godt til hverandre. Rød/rosa øredobb er viktig for bildekvaliteten.

Utsnittet er flott, det samme er valget av fokus og dybdeskarphet.

mvh kjellg
Aase Marit W.
Fint å få nyte et så nydelig portrett av ei flott ung jente (igjen)! :)

Liker bildet veldig godt, og jenta ser bare så utrolig sterk ut, holdningen hennes gjør mye av bildet, synes jeg, bildet er åpenbart tatt i rett øyeblikk! Selvsagt i tillegg til at du åpenbart vet godt hva du driver med, fuglebilder er jammen ikke det eneste du behersker til fingerspissene! Det viser jo forøvrig også bilder av barnebarn etc.! :)

Veldig gøy å få se et slikt bilde, og ikke minst inspirerende for en slik nybegynner som meg! Liker forresten veldig godt denne komposisjonen, så nettopp gjennom noen bilder jeg tok av jentungen til en kollega her om dagen, og stusset litt fordi jeg bare hadde valgt en slik komposisjon (nesten identisk), helt instinktivt, uten å tenke gjennom det i opptaksøyeblikket (ingen beskjæring enda, kanskje litt dumt å ikke heller ta et videre utsnitt der og da, for å gi mer muligheter etterpå, men tar meg ofte i at jeg ikke gjør det, liker vel bare best å gjøre det slik jeg vil ha det, hvis jeg kan). Føler at det gjør at en liksom får mer kontakt med den som er avbildet. Liker også den grunne dybdeskarpheten, hvor til og med noe av håret er ute av fokus eller ''soft'' - synes det bidrar til å få den sterke holdningen til å komme enda bedre frem. Og selve den grønne, helt diffuse bakgrunnen, er også nydelig!

Ha en fortsatt fin dag og tusen takk for titten! :)

PS! En digresjon, håper jeg får tilgivelse for det! :) Fikk i går en (brukt) Sigma 10-20, og gleder meg så til å teste det på tur til Namibia, Zambia og Malawi fra lørdag! :) Her om dagen fikk jeg også en Kenko 1.4X konverter, så nå føler jeg meg nesten luksuriøst utstyrt for turen med disse, 50/1.8, 70-200/4, kitobjektiv og ''littegrann ellers''! Det skal bare bli supermorsomt! Gleder meg som en unge, gitt! :) Det gjenstår dog å se hvor mye tid og anledning jeg får til å fotografere, skal jo ikke på ferie, men ''jobb''... Litt tid må det uansett bli! :)



Mvh,
AaseM. :)
Torbjørn K.
Svært behagelig lys i dette (og det forrige) bildet og fin fargebruk. Jeg synes modellen har et naturlig og avslappet uttrykk og en kan nesten undre seg på hva hun ser etter. Utsnittet fungerer bra, men jeg tror også du kunne vurdert et tettere og mer kvadratisk utsnitt evt. også en presentasjon i sort-hvitt.

Torbjørn
Arne S.
Karakterfull ung dame gjengitt med fine valører. Kun ørepynten bryter litt, men den tilfører mer enn den forstyrrer. Det disktinkte, rosa punktet framhever det feminine og det stolte. To sider av samme sak.

Øyet til venstre er tankefullt og ser til siden. Høyre øye ser på meg. Fascinerende!

Aase Marit: Håper ditt flotte utstyr bidrar til at vi får se mange bilder fra deg.

Avsluttet .
Hei,

Synes de andre er bedre enn dette. Ville ikke kuttet så mye av hode til dette utsnittet, ville hatt med hele. Ville fungert bedre med mer kvadratisk utsnitt til dette bilde med denne beskjæringen. Tror det pga hun kikker opp det ikke fungerer for meg. Fine fargetoner på disse bildene.

mvh
Tommy
Rune O.
Flott bilde, jenta har et snev av ''attitude'' i ansiktsuttrykket som jeg synes er tøft. Teknisk godt utført, og dybdeskarpheten er perfekt kontrollert så ansiktet er skarpt, mens resten er en softere ramme rundt det slik at ansiktet får den fokusen det fortjener.
Inger-Lise S.
Et portrett jeg liker godt.Her mener jeg du har fanget jentas personlighet. Hun ser ut til å ha både verdighet, stolthet og ben i nesa. Gode, mettede farger.

Inger-Lise
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Utsnittet er nok som jeg vil ha det. Meningen med serien er bl.a. å fotografere barna i aktivitet, som deltakere i eller tilskuere til lek og spill. Så også her. Som vanlig er jeg svak for skikkelig åpen blender kombinert med forholdsvis lang brennvidde.

MVH CA
Jan v.
Bra portrett dette. Synes du har gjort mange riktige valg. Fint at hun ser rett inn i objektivet.
Avsluttet .
Flott portrett.Jeg er egentlig helt enig i utsnittet ditt.Jeg har svært vanskelig for å beskjære ansikter.Liker det som her,heller ta litt oppe for å få et tettere utsnitt.Flotte garger,og fint fokus.Med en dempet bakgrunn.Dette funker bra for meg.
Kanskje beskjært littegrann i høyre kant?men det blir jo bare en smaks sak da..Enig med at holdningen/utrykket på jenta gjør dette bildet veldig severdig.

mvh O
Robin J.
Kjempeflott portrett med fine farger. Synes uttrykket til jenta gjør dette bildet. Kan du si litt om det tekniske(brennvidde,blender,lukker).
Mvh RJ
Peter M.
Alt er sagt her, må bare få føye meg inn i rekka, blikk og holdningen til jenta er knall. Et flott portrett!
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

JvE: Jeg er ikke sikker på at modellen ser inn i objektivet. Med forholdsvis lang brennvidde (se nedenfor) kan det nok like godt, kanskje vel så sannsynlig, være noe like ved siden av fotografen som opptar oppmerksomheten. Der var nemlig en medspiller i aksjon (i situasjonen var hun i konsentrert aktivitet sammen med endel jevnaldrende).

OÅ: Jeg syns det er effektivt å lage portretter i breddeformat med samme type stram beskjæring som her og samme flatefordeling. Men hva som passer best og er mest effektivt er jo avhengig av mange ulike forhold som varierer fra tilfelle til tilfelle. Faste regler bør man holde seg langt unna.

RJ etterlyser ''litt om det tekniske(brennvidde,blender,lukker)'', men det er vel forsåvidt allerede gjort i mitt forrige innlegg. Med ''forholdsvis lang brennvidde'' sikter jeg til noe som ligger i området 5-7 ganger opptaksdiagonalen, og med en slik brennvidde må f/2.8 eller f/4 brukes for å få denne graden av tydelig selektiv fokus. Unger i rask aktivitet krever meget korte lukkertider om målet er skarphet, fra ca. 1/1000 til 1/4000 vil kunne passe.

MVH CA
Jan-Eilert P.
Bra portrett. Fine farger og utsnitt. Ville kanskje dempet ørepynten bitte-bitte-bitt. Passe dybdeskarphet, mykt og fint.

Syns dette er bra.

Jan-Eilert
Jan v.
Jeg kan ordlegge meg anderledes, slik at mitt poeng blir tydeligere: Fint med god øyekontakt.

Hva eller hvor hun ser er jo ikke av interesse for betrakteren av bildet. Mitt poeng er at jeg ikke synes hun hverken sjegler eller ser vekk. God øyekontakt er etter mitt syn et pluss for et portrett av denne typen.
Avsluttet .
Ah.. jeg digger sånne portretter. Så friske og deilige farger, særlig den nøytrale grønne bakgrunnen som bringer fokuset videre til jenta på en veldig god måte. Synes ørepynten gjør seg jeg, det er en del av personligheten hennes.

mvh PerArne
ingebjørg fyrileiv g.
Helig portrett med sterke farger i god helhet. Fokus er plasser bra og
hun har et sterkt og flott blikk. Utsnitt er det heller ikke noe å si på.
Du er en allsidig mann!

vh ingebjørg
Ketil K.
Fin karakterstudie, der det tekniske er meget godt ivaretatt. Leppefarge med matchende øredobb og det spesielle litt drømmende blikket, sammen med det bestemte uttrykket ellers gjør dette til et meget godt portrett.
Avsluttet .

Fint portrett det her.
Ville nok hatt mer oppskarping av øyenene og mindre rundt munn. Øyene fremstår også som litt grå (nå skal det vere sagt at skjermen jeg sitter på er nok ikke den beste). Tror nok det hadde gjort seg å lysne de litt.
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

TJS: ''Øyene fremstår også som litt grå'' - og de vil du ''lysne ... litt''. Øynene fremstår som de faktisk er, dvs. svært mørke, nærmest helt brunsvarte, som de gjerne er nå en av foreldrene er fra sentralafrika. Vanskelig å forstå at øynene på noen måte kan oppfattes som grå.

MVH CA
Avsluttet .

Det var øyenhviten jeg siktet til.
Carsten A.
TJS: Dette blir bare surr. Som alt sagt, ''Øynene fremstår som de faktisk er, dvs. svært mørke, ...''. Øynene altså, ikke bare pupiller og iris.

MVH CA
Avsluttet .

Hei igjen. Ja mye surr her.. Det kunne tolkes slik at du misforstod mitt første innlegg. Det er nok skjermen jeg sitter med da.

Det hadde som nevnt vert spennende å se bildet med en annen (og mildere) oppskarping.
Carsten A.
TJS: Du vil i én kommentar ha ''mer oppskarping av øyenene og mindre rundt munn'' i en senere kommentar vil du ha ''en annen (og mildere) oppskarping''. Disse to uttalelsene er jo strent tatt ikke forenlige, og jeg er for min del uansett ikke enig at på en eller annen måte burde oppskarpingen være enten noe mindre eller noe mer fremtredende. Det kan virke som du betrakter bildet på en skjerm som gir et feil inntrykk.

MVH CA
Espen A. I.
På min skjerm ser oppskarpingen helt grei ut
Carsten A.
Man møter av og til en forestilling om at skarphet (evnen til å skille detaljer) og/eller visuelt skarphetsinntrykk er et resultat av oppskarping. Mitt bilde nr. 246149 er laget med samme kamera (Canon 5D) og objektiv (Canon 300/2.8) i begge tilfelle på nærmest optimal arbeidsblender. I begge tilfeller kommenteres skarphet - i det ene tilfelle bka den av en oppfattet som overdrevet, i det andre (her altså) vil man ha mindre oppskarping.

Kontrast og detaljgjengivelse med denne kombinasjonen er så god at graden av oppskarping må være meget beskjeden, og det har den da også vært. For bare å diskutere dette bildet er det egentlig svært liten forskjell, om noen, på det oppskarpete og det ikke oppskarpete bilde.

MVH CA
Avsluttet .

Mindre oppskarping rundt munn og -mildere oppskarping, er to uttalelser som jeg har kommet med er ment som å bety det samme. Du har tydeligvis ikke spesiell interresse eller evne til å forstå budskapet mitt.

Men det er greit. Oppskarping er i mange tilfeller en smakssak. Spesiellt i portretter.
Morten J.
Jeg likte hele denne serie med barn veldig godt. Gode sterke bilder av søte unger. Virkelig sterkt.

Morten
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu