Bryllup 1
Prøvde meg som bryllupsfotograf for første gang i helgen.. Nå trenger jeg deres tips og råd!!
Utstyr
  • Canon EOS 1d Mark II
  • Canon EF 17-40mm F4
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBrudepar
  • Lastet opp
  • Visninger459
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197268} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
John-Arne N.
Bryllupsbilder er vanskelige...
For det første er himmelen helt utbrendt og detaljene i hans dress er borte.
Treet bak bruden passer ikke inn og det ser ut som om grenene vokser ut av hodet på bruden.
Det ser ut som om brudeparet ser i litt forskjellig retning ?
Ved hans venstre albu (høyre side av bildet) ser man tydlig ''spor'' av retursjering/manipulering
Carsten A.
Jepp, som foregående kommentator på mange måter antyder, å stille opp paret slik at bildets hovedelement er vesentlig mørkere enn bakgrunnen er oppskrift på problembilde. Det er mulig å få til også slikt bra, men det krever betydelig opptaksteknisk innsikt og planlegging. Uansett er bakgrunnen halve bildet. Det ser ut som lysmåleren har lurt fotografen, med den svært lyse himmelbakgrunnen er bildets hovedelement (paret) blitt undereksponert - og denne effekten forsterkes visuelt ved forholdet mellom tonenivå i hovedelement og bakgrunn.

Bryllupsbilder kan ikke tas omigjen, så om du vil redde dette bildet er det mulig å løfte tonenivået i ansikter og klesdrakt en del (med f.eks. Shadow/highlight i PS). Denne JPEG-filen gir imidlertid da veldig raskt posterisering, spesielt i mannens mørke klesdrakt, men om originalopptaket er gjort i RAW-format er det vel en viss mulighet for at du kan slippe bedre fra det. Enkelte RAW-konvertere, som RawShooter Premium eller Bibble, er gode til å holde på nesten-utbrente toner i høylys, men om himmelen her er slik i en evt. original kan ikke avgjøres ut fra denne JPEG-filen.

Selektiv fokus med uskarp bakgrunn hadde vært en god tanke her, men med vidvinkeloptikk er det omtrent umulig å få til i en situasjon som denne, til det måtte vesentlig lengre brennvidde være brukt, f.eks. 200mm. Men denne vidvinkelopptikken burde du ha valgt en helt annen bakgrunn på vesentlig lengre avstand fra paret, og gjerne en med et mye lavere tonenivå.

MVH CA


Thomas A.
Takk for meget gode kommentarer. Tar med meg videre.
Jepp, alle bilder er tatt i RAW... så finnes jo håp
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu