Over kanten
Dette er vel ikke den type bilder jeg mest tar, men denne fossen med dens omgivelser fristet. Bilde skulle vel kanskje fått titelen ''Nedtur'' da det føltes slik etter fotografering. Jeg ville liksom komme meg midt for, men måtte gi opp pga sikkerhet. Personlig nedtur, men sikkerheten først.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-22 14:46:31
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/25s
  • FilmtypeRaw Iso 100
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger353
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197496} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ole E.
Heisann,
Jeg synes de gjengrodde skyggepartiene ødelegger litt for bildet. Her ville jeg absolutt valgt å ta 2x ulike eksponeringer (1 for skyggedetaljer og 1 for høylysdetaljer(fossen)).
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Roger.

Syns det er et fint bildeutsnitt,
O.E. kommer imidlertid med nyttige råd her, som hadde gjort det enda bedre.

Fortsatt god sommer!

mvh Inger Anne
Roger K.
Hei og takker for tilbakemeldingene. Nå sitter jeg på en litt lys skjerm Ole, men ser at det virker litt mørkt i bunn. Lyset denne dagen var ikke av det beste nede i lia da skyene hang tungt over meg. Jeg er litt opptatt av å vise bildene slik jeg oppfattet lyset, men er enig med deg at det ble i mørskeste laget. To eksponeringer ble ikke vurdert her, men skulle klart vært gjort. Har tatt bilde for meg og lysnet noen partier for så å ta en runde på hele bilde som ny versjon.

Roger
Ole E.
V2 ble klart bedre. Fint bildeutsnitt som Inger Anne er inne på. Fin innramming med de frodige vekstene. Det er jo en smaksak, men jeg synes fortsatt skyggene er litt for markante.
Kurt S.
Vannmangel trenger man ikke være redd for at det skal bli i vårt distrikt.
Tror derfor ikke du behøver å bekymre deg for at fossen skal tørke ut-:) Det vil
da bli plenty med muligheter til å prøve nye eksponeringer.
Det er akkurat det med eksponeringen som blir den store utfordringen i bilder som dette. Du kan prøve til forskjellige tider på døgnet og forskellige lysforhold.
V2 ble bedre men du har likevel litt å gå på når det gjelder de mørkeste partiene. 2 eksponeringer er nevnt. Du har også noe som kalles HDR hvor det anbefales fra 5 eksponeringer og oppover. Det ville nok hjulpet på.
Når dette er sagt synes jeg bildet ble fint.
Flott innramming med fin og mettet grønnfarge.
Utsnittet ble også fint og vannspruten som står opp ca midt i bildet ble en stilig detalj.
Mvh Kurt
Odd Tore S.
Liten idyllisk detalj i forgrunnen, ble mye bedre i v2.
Bekken/fossen her ser koselig heller enn imponerende ut, gir ikke den helt store dybdefølelsen.
Med dette lyset er det vel ikke riktig å snakke om skygger i det hele tatt, det ser nokså diffust overskyet og litt undereksponert ut, men enkelte deler av vannet tåler ikke mer lys.
Snart er det bare bilder fra Nikon D200 å kommentere her, og det meste ser veldig bra ut.
Odd Tore
Tone B.
Hei Roger,

V 2 blir en klar forbedring hvor omgivelsene rundt fossen kom mer til sin rett. Fin innramming rundt fossen og selv om det ikke er den største fossen jeg har sett (som Odd Tore sier; mer koselig enn imponerende) så synes jeg du har lykkes i å få frem en dybdefølelse.

mvh Tone
Roger K.
Hei og takker for nye kommentarer. Ikke helt enkelt å ta slike bilder uten å brenne ut vannet for mye selv i overskyet vær. De bilder jeg har brukt D200 så takler den det meget bra synes jeg. Nede i bunnen her og som vi ikke ser står det noen busker som henger over og skygger for med sitt lauv det lille lyset som er og derfor forskjell i lysmengden nedover. Fossen størrelse er nok av den små type, men her var det spessielt omgivelsen rundt jeg falt for. Flere turer blir det nok til dette stedet (Storfjell) Kurt da jeg har mye igjen med kameraet. Dessuten har vi funnet oss en plass her som vi trives på for rekreasjon i helgene. Blir ofte turer med bobilen.

Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu