Feistein fyr i solnedgang
Bildet er tatt fra Borestranden.
Bildet inngår i albumet Strandliv - Bilder fra jærens kyst.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6D
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/11
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1087
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_197701} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Erik B.

Dette var sannelig vakre farger! Men bildet har fått en veldig sjenerende og skarp overgang mellom oransj og blå i venstre del, på den største bølgen. Pen komposisjon.

Hilsen Erik.
Avsluttet .

Hei
Kommenterte nettopp et annet bilde av Feistein. Feistein fyr er et yndet motiv og her synes jeg du har vært svært så dyktig med komposisjonen.
Det har vært endel vind i det siste og da blir det såpass store bølger som også andre liker å leke i med sine brett.

Jeg som forrige taler har litt problemer med bølgen og horisonten i venstre bildekant, men antar at du har et ganske lavt standpunkt. Føler også for en liten oppskarping av bølgene. Liker også godt at du har plassert sola rett over fyret:)

mvh arild
Bjørn-Atle A.

bilde nr. 243863
Flott bilde. Ser ikke helt ''naturlig'' ut med så mye orange i øverste del, og så kjølig blått i bunnen, men bildet fungerer godt likevel, nettopp på grunn av kontrasten mellom orange og blått. Regner med du har ''lappet sammen'' en orange og en blå variant av samme bilde.
John Andre A.

lappet eller ikke....
synes det er FLOTT å se på jeg!
John
Eva Marie P.

Hei

Bildet ditt var nydelig, helt spesielt. Ser ut som man er i varmere land og ser på solnedgangen, samtidig som man ser fyret og havet.
Farvene tilsier et helt annet motiv, skikkelig tøft.
Dette kunne jeg ha tenkt meg på veggen :)

Eva
Torgeir Pande B.

Vakkert dette her også! Er imponert over bildene dine fra Jæren!
MVH:
Torgeir P.B.
Steinulf L.

Svært vakkert. Flott lys du har fanget.
Inger Anne Maritsdotter V.

Blir mektig imponert over dette!
Stig Børre E.

Nydelig. Utrolig flotte farger og perfekt komponert.
Er enig med de andre i at venstresiden halter litt i overgangen mellom hav og himmel. Uansett så er dette et utrolig bra bilde. Du har helt klart et kvalitetsnivå på bildene dine som få andre her inne.

StigB
Hans Henrik F.

Heftig bilde på mange måter! Ville vært interessant å høre litt om teknikken...
Ole E.

Takk for kommentarer og anbefaling!

Den overgangen som blir omtalt, kommer nok av en seperat ''levels'' justering av sjøen. Jeg vurderte 2 eksponeringer for å få en bedre eksponert sjø, men da ble lukkertiden så lang at sjøen ble for diffus. Sjøen er blitt lysnet betraktelig. Den overgangen er faktisk ikke så veldig synlig på skjermen min, skal prøve å sjekke på noen andre skjermer.

Hans Henrik: Teknikk - først gjelder det å eksponere slik at sola beholder litt detaljer, selvom sjøen kommer til å bli kraftig undereksponert. Etterbehandling i Photoshop - 1. levels for å lysne på sjøen. 2. Curves for å øke kontrast og intensifisere (er det et ord?) fargene. 3. Oppskarping.
David P.

Rett og slett nydelig! både himmelen, havet og sola var godt komponert. flotte farger og jeg savner havet. interresant hvordan du har forklart teknikken.
John C.

hei. Skal jeg være helt ærlig synes jeg dte er mye dårlige bilder som blir lagt ut her på dotten for tiden. Derfor var det spesielt godt å se bildet ditt. Fargene kan se litt kunstige ut men de passer innmari godt sammen. Komp er super og litt action med bølgetoppen gjorde motivet fullkomment. thumbs up!:-)
Tone A.

Hei Ole
Eg har hatt lita tid til å skriva kommentarar denne veka, men har sjekka bilda som er blitt kommenterte. Og dine bilde er til stor inspirasjon for meg når det gjeld motiv frå Jæren. Feistein fyr har eg fotografert i allslags ver, men et har ikkje lært meg levels ennå for her har du verkeleg gjort ein særs bra jobb. Dessutan er det eit blinkskuddmed tanke på at sola står rett over fyrtårnet der den kjem utfrå det tunge skylaget. Solnedgangen er jo unnagjort på kort tid om sommaren.
Dei varme orangetonane og idyllen på Feistein fyr, er ein flott kontrast mot dei store skummande bølgene som freser innover. Ikkje sjenerande overgang på venstresida på min skjerm.
Bildet har eg bokmerka og dei friske blåtonane på den urolege sjøen gjer seg flott mot dei litt tunge orangetonane bak. Godt komponert og pluss for arbeid i PS og det låge kamerastandpunktet!
:) Tone
Ivar B.

Dette er bare helt fantastisk! Jo, også jeg er enig i at det virker litt voldsomt med overgangen fra ekstremt varmt lys til så kaldt blått i havet, men jeg kan ikke noe annet enn å la meg imponere. Et vakkert skue, flott med sola rett over fyret. Dette oser av hav, salt, vind, romantikk ja hva som helst. Rått! Mvh Ivar
Anne-Lise S.

Nydelig komp. Norge på sitt vakreste! Må si meg enig med de over ang. ''krasjet'' mellom venstre bølge og himmelen. Synes også fargen på havet kunne vært duset noe ned for å bedre harmonere med himmelfargen som er dusere og roligere... Blir litt for kraftig krasj nå, men kanskje det bare er skjermen min...

Anne-Lise
Espen A. I.

Hei og takk for sist:-)

Utrolig vakkert bilde som skal henges opp på veggen din! :-D Det meste stemmer komposisjonsmessig og fargemessig.

mvh Espen
Ole E.

Takk for ytterligere kommentarer.

Fortsatt god sommer!
Andreas S.

Hei

Dette var vakkert.. En nytelse å beskue, med flott plassering av elementer og ikke minst fargemetning. Jeg blir inspirert av slike glansbilder!

Mvh. Andreas D.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu