Kamuflert
Bildet er tatt ved elva Otra, i en viltvoksende nyperosebusk en ettermiddag etter et regnvær.
Bildet inngår i albumet Insekter ved Otra - Småkryp yrer ved Otras bredd i Kristiansand. Jeg tar meg gjerne et par tre timer der med kameraet. Stadig noe å forevige.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-04 01:58:04
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, manuell macro. Photoshop: Svartnivået er forhøyet. Har ikke gjort noe med fargene.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1974
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_198101} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Terje K.
Igjen et fint macrobilde, viste ikke at Ixusen var blitt så anvendlig kamera. Kanskje litt mer luft til venstre, men alt i alt et bilde du kan være svært godt fornøyd med :-)

Terje
Lars-Anders M.
Dette er helt topp. Farger og utsnitt. Du fremhever innsekten på en meget fin måte.
Mvh
Lars-Anders Mosskull.
frank robert h.
fint macrobildet Anne- Lise, synes det var godt tatt med et canon 800IS.

Frank
Odd Tore S.
Meget stilig antrekk på denne typen, og store troskyldige øyne. Skarphetsfeltet sitter bra, og fargene er friske og fine.
Her har vel liten brikke og kort brennvidde en fordel, som du har tatt godt vare på. Ixus eller ikke, det er fotografen og fotografens blikk for motiver som gjør bildet! Bra gjort!
Er det samme type som spiser sommergrønt i Aften? Eller har du en navnesøster med samme smak og navn minus en e?
Odd Tore
Tore Arnt N.
Hei!takk for kommentaren ja,godt å høre at noen er positive til bildene mine:-)synes bilde her var bra,du har fått fremhevet insekte bra synes jeg,fin skarphet i bilde og flotte farger,dette var bra det,god sommer:-)
Øyvind A.
Fin gjengivelse av detaljene. Men formatet blir veldig statisk i v1. Jeg synes v2 er bedre, den er mye mer dynamisk. Om du har pixler nok, så kan du med fordel beskjære v2 en god del.
mvh
Ø.
Avsluttet .
Hei

Flotte og skarpt bilder. Likte særlig nummer 1.


MVH

Jens Petter
Anne-Lise S.
Terje og Frank Robert: Om man lærer de små kompakte å bruke, kan man faktisk få til ganske gode macrobilder, men det tar tid. Jeg tar bildene håndholdte og har etterhvert lært meg å bli ganske stø på hånda! Brukte litt tid på å øve på å holde pusten da... :-) Nå har jeg imidlertid fått meg et mini-stativ, så nå kan jeg begynne å prøve ut det også! Ergo kan jeg kanskje puste litt når jeg trykker ned knappen.... :-)

Lars-Andreas og Jens Petter: Tusen takk!

Odd Tore: Takker for direkte kommentarer rundt teknikk og mine fotografiske evner ;-) . Jeg har masse å lære! Ja, det var versjon 2 som var på trykk i Aften mandag 3. juli! Morsomt det!

Øyvind: Hva mener du når du bruker ordet ''statisk'' her? Jeg synes at så lenge jeg har brukt bladets vannåre som retning inn mot insektet (noen som vet hva slags insekt det er), så går øyet innover og oppover på en naturlig måte. Håper du svarer på dette, for så kan jeg lære noe av dine meninger, noe jeg er her for! Versjon 2 har mer liv over seg ja, siden insektet spiser av nyperosebladet. Kanskje er det det du mener; at versjon 1 ikke har bevegelse? Ja, kunne nok ha croppa v2 og fått en helt annen virkning, men da ville ikke insektet vært ramma inn i sitt naturlige miljø slik som nå, så jeg vil ha det slik det er. Men takk for synspunktet ditt uansett!

Anne-Lise

Øyvind A.
Jeg er enig i at blikket ledes effektivt mot insektet i v1. Men det som gjør det statisk, er først og fremst at det er så trangt på sidene, kombinert med at det er avbildet rett fra siden. Om det hadde vært mer rom på i hvert fall venstre side (''fartsretningen''), så hadde det nok ikke virket så statisk.

Det som gjør at jeg liker v2 bedre, er dels at insektet har mer rom rundt seg, dels at det er avbildet på skrå slik at det gir mer inntrykk av handling.

Jeg er enig i at miljøet som innramming er viktig for v2. Men jeg mener likevel at det går an å konsentrere utsnittet en del. Spesielt nede og til høyre har du en del å gå på etter min mening. Og oppe ville jeg i hvert fall kutta så mye at jeg fikk vekk det sjenerende høylyset i venstre hjørne.

Ø.
Anne-Lise S.
Høylyset i venstre hjørne hadde jeg ikke lagt merke til selv en gang... Der ser man at man kan bli litt blind for sine egne bilder av og til. ;-) Jeg er glad for at du tok deg tid til å forklare hva du mente med statisk. Ja, det er ''trangt'' på begge sider av Mr Green... Sant det, men jeg har ikke mer å gå på, så det er noe jeg vil ta med meg i forhold til andre bilder jeg tar, eller om jeg skulle være så heldig å støte på denne sjarmøren en gang til.. Takker!

A-L
Avsluttet .
En planteveps i familien bladveps (Tenthredinidae), tror jeg. Grønt mot grønt passer fint for denne.

Inge
Anne-Lise S.
Hei Inge!

Er det en planteveps, ja! Nå har jeg lurt på dette i flere måneder, og så kommer du inn her og har greie på tingene! :-) Den fløy ikke noe sted, ser du, den bare gikk omkring... Men ser jo at den har vinger... ;-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu