Sløverfjorden
Etter en helgetur med bobilen blir det til at det kommer noen bilder ut av det. Her er jeg på en liten fjelltur ovenfor Holdøy og har Falkfjorden bak min rygg. Fjorden under meg er Sløverfjorden som er starten på Lofastforbindelsen med en undersjøisk tunell (Sløverfjordtunellen 3340m). Ser tilførselveien midt i bilde. Fjellene i bakgrunnen er starten på fjellkjeden innover i Lofoten fra øst. Til høyre får vi Hadselfjorden. Deler vi bilde på midten og ca 8-9 cm fra høyre bildekant ser vi Fiskebøl som er en del av fergesambandet Melbu-Fiskebøl. Denne fregestrekningen på 25 min. er det som forbinder Lofoten til fastlandet i dag. Når denne fastlandsforbindelsen står ferdig korter jeg ned feks. en tur til Narvik med 1,5t. Den står ferdig desember 2007.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeRaw Iso 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger431
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_198888} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Geir N.

Hei hei. Dette var et meget bra bilde med fine farger og lys. Komposisjonen
er også meget bra.
mvh
Geir
ingeborg w.

Dette var nydelig. Her har du fått fram utsikten på en god måte ved å ha passelig mye skarp, frodig, forgrunn og store blålige, disige fjell og vann i bakgrunnen. Lyset er nydelig og bildet er godt eksponert.
Kurt S.

Hei igjen Roger.
Ser du ferdes en del øst i Lofoten for tiden.
Spennende å utforske nye områder.
Litt anderledes landskap her enn lenger vest. Ikke fullt så hardt og tøft og kanskje litt frodigere.
Et flott oversiktsbilde du fikk til her.
Nydelig belysning som ga herlige farger. Veldig fin balanse i bildet.
En nytelse for øyet -:)
Mvh Kurt
Alexander H.

Kjempefin plass, flott fanget. Likte veldig godt himmelen.
Roger K.

Hei og takker for hyggelige tilbakemeldinger på bilde. Det blir noen turer østover nå Kurt. Det blir litt nye forhold å bruke kameraet på her og følte jeg trenkte litt andre omgivelser. Som du nevner er fjell og vegetasjon litt annerledes her en i vest. Blir litt innlandsklima her og temperaturforskjellen er merkbar. Hjemmefra og til Raften skiller det på 4-5 grader varmere på sommerstid i øst. Motsatt effekt vinterstid.

..Roger..
Inger Anne Maritsdotter V.

Et bilde med mange fine elementer.

Fin grønn sjø, fint lys som held på å bryta gjennom skylaget, og utsikta er formidabel, med forgrunnen vart dette både velkomponert og vakkert.

Mvh Inger Anne
Inger-Lise S.

Litt av et landskap,godt formidlet. Kurt gir meg svaret ovenfor på hvorfor dette er så likt Vesterålen. Nåja,Lofoten og Vesterålen har mye lik natur, men Lofoten har det villere og sterkere, etter min mening. Ser nå at neste Lofottur må gå mot øst:)
Nydelig lys i bildet, vakre farger og god komposisjon. Ellers snakker naturen for seg selv,så godt formidlet.

Fortsatt god sommer Roger!

Inger-Lise:)
Odd Tore S.

Vakkert og særpreget landskap, og en belysning som ikke er helt vanlig heller, mettede og fine farger.
Når jeg ser bildene dine, blir jeg fristet til å tro at du vasser i motiver og bare kan fotografere i vei. Et raskt tilbakeblikk på ferien vi tilbragte i samme område for etterhvert ganske mange år siden viser tydelig at så enkelt er det ikke!
Odd Tore
Roger K.

Hei og takker til hyggelige kommentarer til dere siste også. Kjekt at jeg kan formidle landsdelen jeg oppholder meg i slik at kanskje noen av dere fotovenner tar ferieturen innom en gang til. Joda Odd Tore jeg legger ikke skjul på at jeg har litt å ta av, men som du sier skal det bearbeides en del før kameraet er klart til bruk. Natur opptar meg mye og som menneske ser vi forskjellig på ting i form. Tar for meg aktuelle motiver over tid der det skal modnes og stemme overens med det lyset jeg vil formidle det i. Slikt kan ta tid og lar seg ikke gjøre over en kort ferietur. Samtidig er det artig å se andre tar bilder herfra hvordan de tolker motivene. Det er ganske så forskjellig. Ta gjerne kontakt om turen skulle streife innom Lofoten ved en annen ferie.

Roger
Inger-Lise S.

Hei igjen! Jeg tror en svært viktig årsak er at du tar fra høyden! Du klatrer trolig høyere enn de fleste turister....Så det blir nok ingen lettvint ''vassing'' i motiver,vil jeg tro ;-)

Inger-Lise
MaiLis S.

Jeg ble anbefalt å kikke på dine bilder,og ble ikke skuffet.Du har så mange flotte at jeg får ta litt om gangen.
Dette var et bilde jeg bare måtte stoppe ved og kommentere.Alt er perfekt her.Lyset,stemningen og inndelingen av bildet.mvh Mai-Lis.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu