Sommervann i Sigdal
Et annet og større vann enn det forrige jeg la ut, dog like i nærheten og som dere ser med fisk.
Rolig og fredfyllt.
Utstyr
  • nikon d70s
  • nikon 70-200mm, af-s, vr, G, 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger392
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_198906} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Steinulf L.

Rolig og fredfyllt,ja, og du har fanget kveldslyset på en fin måte. Dette var en fin sommeridyll.
Kurt S.

Enig med Steinulf: En flott sommeridyll.
Når det gjelder de ''strekene'' ut i vannet. Er det fisk som er oppe og spretter eller er det noe som flyter i vannet?
Av en eller annen grunn ble akkurat disse litt uklare og er litt usikker på om det ikke hadde vært like bra om disse ble fjernet.
En nydelig speiling i det stille vannet, flotte fargenyanser i skogen og lysglimtet øverst ble fint.
Nok en gang: Skulle ønske jeg var der-:)
Tror bildet tåler enda litt mere USM.
Mvh Kurt
Odd Tore S.

Meget idyllisk og fredelig, egentlig forferdelig å se på nå når det bare er den tiden printeren bruker på å skrive ut prosedyrer som gir litt fred i arbeidsdagen og vel så det.
Jeg synes det formatet du har valgt med midtstilling av vannkanten funker godt for dette motivet. Kanskje skulle du ventet til at vakene hadde bredt seg litt mer ut??
Odd Tore
Torbjørn K.

Veldig idyllisk og vakkert dette her. Lyset og fargene er herlige! Vaket oppe til høyre er et fint blikkfang, men vaket til venstre synes jeg ble for dominerende i dette bildet. Jeg tror jeg ville vurdert å klone det bort. Midtstilt horisont fungerer bra på slike bilder, men her tror jeg at jeg ville vurdert å kappe ca 4-5cm i toppen (like over de laveste trea som stikker ut 3-4cm fra høyre). Blikket mitt blir med en slik komposisjon mer opptatt av de mange detaljene i dette bildet (f.eks hulrommet mellom trea helt til høyre og steinene langs vannkanten) i stedet for landskapet. Speilinga viser jo ''alt'' som finnes i øvre del av bildet likevel, så jeg tror ikke du ''mister noe'' med å kutte litt av dette bildet.

Torbjørn
ingeborg w.

Takk for kommentarer. Jeg ser at dere har gode poenger alle sammen og at det nok kunne vært flere mulige måter å løse dette bildet på. Litt mer dybdeskarphet hadde nok hjulpet på skarpheten på vakene. Bildet endte opp som ganske lyst så jeg kunne nok hatt litt mer å gå på når det gjelder blenderåpning. Men det har faktisk vært et vanskelig bilde, da det nærmeste skogsområdet ligger i skygge og området oppe var solfyllt. Det har vært en stor jobb å merke de lyseste, blasseste, kontrastløse områdene og gjør dem mørkere og mer detaljfyllte uten at det blir synlig at det er mye mekking inne i bildet. Kurt, jeg vil ikke fjerne dem, men neste gang har jeg hodet mer med meg og satser på mer dybdeskarphet. Odd Tore, jeg tror du har rett. Hadde jeg ventet litt, hadde jeg fått med ringene. Det kunne nok blitt litt bedre. Torbjørn, jeg synes vaket til venstre er viktig for å skape dybde og blikkfang i et ellers veldig rolig bilde og lar det derfor være som det er. Jeg ser poenget ditt med å kappe oppe, men jeg synes det ble så pent med lyset der oppe.
Avsluttet .

Alt er jo allerede sagt da.Likte bildet ditt svært godt

mvh O
ingebjørg fyrileiv g.

Nydelig lys og en herlig stemning her, Ingeborg. Den maleriske speilingen er et flott skue og lar man blikket gå lengre opp, ser man hvordan kveldslyset danser i tretoppene. Jeg er enig i at vakene trekker for mye oppmerksomhet, og ville derfor klonet de bort. Men utsnittet synes jeg absolutt skal være som det er. Stillheten skinner.

vh ingebjørg
Inge S.

Hei.
Syns dette ser meget rolig og behagelig ut. Fine farger og fint lys.
Flott.
Må du kutte i toppen så mener jeg du må ta tillsvarende i bunn.

Mvh Inge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu