Fulica atra
Innimellom blir det tid til å slukke tørsten også for opptatte sothøneforeldre.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/640s
  • Filmtype200 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger346
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_199084} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Per Harald O.
Flott portrett dette!
Gunnar H.
Skarpt (der det bør være skarpt) og fint fugleportrett dette. Panneblisset på sothøna er vel omtrent så jevnt hvitt som det fremstår her. Ørlite støy? i speilingen, eller er det kanskje bunnen som skimtes gjennom vannet...

Gunnar
Kurt S.
Et flott portrett av en stilig fugl og
en god eksponering som ga fine farger.
Av små detaljer, som ble et pluss for bildet, merker jeg meg dråpene foran nebbet og ringene i vannet.
Det røde øyet ga flott kontrast.
Meget bra!
Mvh Kurt

Steinulf L.
Flotte tegninger i det sorte. Skarpt og fint,godt utsnitt.
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer.

GH; pannelappen er ganske hvit og nebbet har et svakt rosa skjær. Jeg er godt fornøyd med fargegjengivelsen her. Du kan skimte bunnen i skyggen ja. Litt støy er det nok i bildet også, som jeg synes lett oppstår når jeg justere for undereksponerte partier (hvis ikke ville pannelappen vært utbrent). Alternativet ville selvfølgelig vært å gjøre en selektiv justering som kanskje ville bevart vannet støyfritt.

KS; likte også vanndråpene her.

Kjell S
Torbjørn K.
Jeg synes dette ble svært bra, og kanskje et av de bedre sothønebilder jeg har sett. Jeg liker godt de dype blåtonene, dråpene, den rolige komposisjonen og utsnittet du har valgt. Meget vakkert!

Torbjørn
Ivar B.
Ja hva skal man si. Dette er et flott bilde av sothøna. Fin eksponering av en fugl som skilter med så store kontraster at det stiller fotografen på store utfordringer. Flott utsnitt og herlig speiling. Dråpene er prikken over I`en. Mvh Ivar
Ketil K.
Fin eksponering av en vanskelig fugl, flotte vanndråper.

Valg av fototidspunkt/lysforhold på opptakstidspunktet er nok det vanskeligste når en skal ta bilder av sothøne. Her ville jeg benyttet blender f8 - f9 for å få god dybdeskarphet og best utnyttelse av objektivets kvaliteter. Med f4 blir dybdeskaprheten vel liten. Du trenger da enten bedre lys (helst) og evt. høyere benyttet ISO.
Kjell Sigurd S.
Takk for kritikker!

KK; godt blender-poeng. Jeg bedrev helfigurfoto når denne muligheten dukket opp og jeg tenkte nok ikke så mye over det der og da. Men det er jo det som er så bra med dotten - alle de gode kreative tipsene. Lærer stadig av det, tror jeg da :-) 300/f4 leverer vel også best nedblendet så det får jeg bli flinkere på. Det var lys nok under opptak (bla. 1/640 kunne uten problem vært 1/400 eller mindre i denne situasjonen + ganske mye ISO å gå på).

Kjell S
Ketil K.
Yepp - og i tillegg har Nikon ( i likhet med mange compact-kameraer men noe Canon mangler selv på proff-nivå hehe) kameraer ISO-Auto. Sett kameraet på høy ISO og M og fyr løs med nærbildene. Optimalt når cropping ikke trengs!
Kjell Sigurd S.
Det hadde jeg helt glemt! Har ikke brukt den funksjonen på lenge. Nok et nyttig tips og et godt argument for å beholde Nikon (som jeg forøvrig alltid har hatt...).

Kjell S
Espen A. I.
Jepp! Dette er bra jobba. Flott eksponering, skarphet og hele pakka. Bravvo!

mvh Espen
Kjell Sigurd S.
Takk for den :-)

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu