Halvmoden
Et forsøk på å beskrive hvordan man noen ganger føler seg - halv og ikke alltid helt i fokus. Litt halvmoden.
Jeg er fornøyd med fargene. Dessverre er det litt skygger her og der jeg ikke liker, nederst til venstre især.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikkor DX AF-S 18-55mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker10/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger367
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_199155} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
John H.

Hei

Av og til skjønner jeg ingenting. Dristig av en debutant å legge ut et bilde av et så stort spørsmålstegn. Nei, sorry. Dette er bare ingenting og dårlig både komponert er det også. En slags provokasjon eller? Lykke til med neste bilde.
John.
Avsluttet .

Snedig! Sett i kontekst synes jeg det fungerer, innen denne type uttrykk. Ordet provokasjon nevnes i en kommentar; synes den mest av alt er å finne i en (grunnløs?) ovenfra-og-ned-kritikk. Dristig komponert og innlagt er mer min mening. Fargene og snapshot-følelsen gir en retro-følelse hos meg.

Ha en fortsatt god aften og sommer, og lykke til med videre fotografering!

Mvh

Tor Erik

Odd E. k.

Hei Mia!

Du har tatt en bilde som kan fortelle ganske mye. Det at hun vender seg bort kan frembringe en fornemmelse av at hun er: Avvisende, nekter å være med, er sur på ting, ikke aksepter noe, ikke tolererer noe, er lei seg, en form for glad, ønsker å skjule ansiktet for uttrykk som glede, sorg etc. Det å kunne legge inn teksten halvmoden kan forteller noe om alder eller om en type handlinger en kan komme opp i som beskrevet. Teksten halvmoden i dette bildet kan forsterkes med to uttrykksformer, det å vise en halvmoden person (12-18 år om en vil) og det å forsterke det med å fremvise et bilde som avbilder halve personen. Uttrykksformen i bildet tolker vi forskjellig ut i fra vår egen vurdering, på godt og vondt. Dette bildet kan være sterkt for noen og bety ingenting for andre, alt etter livserfaring. Bildet sammen med teksten (viktig) betyr sikkert mye for mange. Et flott tenkt (god ide) bilde med tekst er det i alle fall.

Mvh.

Odd E.
Avsluttet .

Hei Mia!


Jeg tror du brukte ordet ''halvmoden'' på en veldig subjektiv måte, det er lett å misforstå (som Odd E. kjølstad nevnte, så tenkte jeg også på en tenåring f.eks.).

Ut ifra teksten din skjønner jeg bildet ditt men jeg tror det er noen ting du kunne ha gjort for at mange flere skjønner det.
For eksempel så kunne du kutte bildet slik at bare halvdelen av personen vises. Jeg syns det ser veldig rart ut med delen av haken hennes. Ser ut som om hun snur seg på en rar måte :-)
Litt mer skarphet og kontrast hadde nok gjort det også men håret hennes blir fint på bildet uansett.

Stå på, du har i hvert fall gode idéer! :-)


Mvh
Mia H.

Hei John
Jeg kan være enig i en dårlig komposisjon. Skjønner også hvis enkelte kanskje føler det er et tema, slik som med alle meninger og følelser, at forskjellige mennesker har forskjellige oppfatninger. Men forsåvidt kan jeg bare si takk for ærlighet, og at det er mulig jeg burde ha vurdert bedre mitt første bilde her.

Tor Erik
Takk for oppmuntrende ord! Jeg har egentlig lite annet å si i tillegg, enn at det er moro å se at andre også syntes fargene var retroaktige.

Odd-E
Takk for grung kommentar. Det er selvsagt opp til hver enkelt å tolke ''halvmoden'' i dette tilfellet, og jeg setter pris på at du har tenkt så nøye på det. Min idè var å vise at man ofte føler seg halv og dermed ikke helt moden for verden bestandig, uansett alder.

Carmen
Kan være enig i at det kan være litt forvirrende og uklart.
Jeg skal prøve å kutte litt i bildet slik at haka kanskje forsvinner, jeg ser nå at det kanskje gjør bildet forvirrende; hun er ikke halv men prøver å gjemme seg.
Takk for nytt syn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu