Bjørnen fra eventyret
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon D200
  • 300 mm AF-S II, f 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1206
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200024} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Truls L.
Tøfft og dystert bjørnebilde!
Er litt ''Theodor Kittelsen'' stemning over det hele.

Litt synd med den kvisten til høyre for bjørnen
Tør jeg spørre hvilken ISO bildet er tatt på?
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Et flott bilde av bamsen i skumringen?. Bakgrunnen er med på å fremhevet bamsen og dens positur på en fin måte p.g.a lyset. Trærne i midtpartiet er med på å fremheve den karrige og ville naturen som den streifer i på jakt etter bytte eller som forflytning. Forgrunnen som er mørk og behagelig, passer veldig fint inn som det mystiske over bamsen. Dette bilde likte jeg.

Mvh

Odd E.
ingebjørg fyrileiv g.
Der ja, endelig. Herlig mystikk i stemningen. Du har fått bjørnen i en fin positur og bildet skiller seg absolutt ut blant bjørnebilder. Fargene er fine og det er ingenting jeg kan trekke ned på. Det måtte ha vært en vidunderlig tur.

Hilsen ingebjørg
Kjell G.
Flott naturbilde med en flott stemning. Imponerende at det ikke er nok et åtebilde fra Finland!
Kurt S.
Et herlig naturbilde. Eventyrstemning og mystikk i massevis.
Veldig bra.
Tenker det er slike øyeblikk i en naturfotografs liv som får pulsen til å rase oppover.
Mvh Kurt
Steinulf L.
Ikke mye å sette fingeren på her. Dette var drømmeaktig og flott!
Svein B.
Dette gikk rett hjem hos meg i allefall Kjartan. Bjørnen i seg selv er selvfølgelig viktig i bildet som blikkfang, men stemningen er det som skiller bildet fra mange av de andre bjørnebildene jeg har sett, som fra eventyret- som tittelen antyder. Ikke noe prangende og fargerikt, ikke noe varmt lys som skaper liv- likevel er stemningen og ''mystikken'' her så enorm at det er helt rått. Dette lukter villmark så det nesten river i nesa!

Herlig!

Mvh
Svein B
Kjetil S.
Hei

Dystert og stilig. Jeg synes du har fått til et lys og en stemning som er vanskelig å feste til brikken. Herlig miljøbilde som jeg likte meget godt, og som skiller seg ut fra mengden bjørnebilder fra Finland. Jeg er litt usikker på om jeg kanskje ville tilta bildet litt til venstre (bjørnen går i oppoverbakke?) ,og jeg synes støy i øvre de av bildet forstyrrer noe; for å pirke.

Kjetil
Johan K.
Finner ikke noe negativt å si her.
Nydelig stemning i bildet. Akkurat som dratt ut av et eventyr.

Johan
Kjartan T.
Hei og takk for tilbakemeldinger! Litt ''Theodor Kittelsen'' er jo bra...

Iso 200, f 5,6 og 1/125 sek. (Men bildet er nok litt hardhendt og raskt håndtert i bildebehandlinga. Jeg burde nok ha holdt unna de lyseste partiene når jeg økte kontrasten i dette tåkebildet)

Bildet er tatt rundt klokka 02.00 så dette er mer enn skumring. Ser at enkelte kan ha blitt lurt til å tro at bildet ikke er tatt i Finland... Men det er det altså, under en flott tur beskrevet under et av mine tidligere bilder.

Et mål med fotograferinga på denne turen var å jobbe for å få til noe litt mer spesielt enn de tradisjonelle bildene fra åteplassene. Selv synes jeg at jeg hadde suksess med dette, og flere andre bilder, og tilbakemeldingene tyder jo på at noen er enig:)
Ivar B.
Ja her er det bare å ta imot rosen, den er deg vel unt, for dette er bra. Du skildrer den totale villmarksopplevelse som for de fleste av oss bare finnes i fantasien. Det er vel også grunnen til at dette bildet taler til oss... det gir oss noe mer. Bildet gir mulighet for drøm og fantasi. Du skildrer så godt at vi kjenner den kjølige nattekulda, mystikken og alle lydene. Ja det er nesten som om pulsen øker bare ved å se bildet. Du har greid å få fram nattestemningen og det er derfor greit at bjørnen fremstår som mørk. Støyen i bildet er også etter min mening med på å understreke mørke og nattstemning. Mvh Ivar
Kjell Sigurd S.
Trollsk og flott. Kan nesten høre lyden fra stillheten der ute. Det meste er vel sagt. Godt sett og godt fanget!

Kjell S
Gunnar O.
Flott bilde...! Ganske eventyr-aktig. Litt skummelt , men bra at du ser litt brunfarge i bjørnen nåt bakgrunnen er grå.
Mvh Gunni
Kjartan T.
Takker og bukker for flere kommentarer. Fint at flere liker dette bildet, som jeg selv synes er en av de beste villmarksskildringene jeg har.
Jan-Eilert P.
Bjønn i flott miljø. Liker alt bortsett fra bunnen som blir alt for mørk. Desverre er det ikke mulig med annen beskjæring.

Dersom du har mange ulike versjoner ville jeg vurdert en versjon der man får myra frem i hele bunnen i bildet. Her gror det helt igjen.

Men allikevel er det ikke tvil om at dette er villmarksporno!

J-E.P.
Tom A. T.
Finnland eller norge blir ett fett her. Utrolig flott stemning du formidler med dette. Må ha vært en spesiell naturopplevelse å være til stede i slike omgivelser med en bjørn på søkeren. Skulle gjerne hatt noe tilsvarende i arkivet mitt.
mvh Tom T
Vegard L.
Ja dette var flott. Et skikkelig drømmebilde. Suverent.
Mvh Vegard
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Kommer sent, men syns jeg måtte si noe om dette bildet. Det må jo være en av de fineste bjørneskildringene jeg har sett! Bjørnen skarp, lyset perfekt for stemningen som formidles. Men må si jeg er overrasket over hvor mye støy som kommer fram, tross alt tatt på laveste iso. Men som du sier, etterbehandlingen har kanskje like mye å si som innstillinger og muligheter i kamera.

MvH, Johann
Kjartan T.
Takk for nye tilbakemeldinger på bjørnebildet.

Iso 200 er ikke laveste innstilling på D200 Jóhann, men enig i at det kommer fram mye støy i himmelen her. Ble selv overrasket da raw-fila viste iso 200. Som jeg har nevnt tidligere, og som du også er innepå, så kommer det nok av etterbehandlinga. Tåka gjorde nok at jeg undereksponerte litt for mye, og noe av det måtte tas igjen i PS.
Tore Arnt N.
Hei!Synes bilde ditt ble bra,synes omstendighetene rundt bjørnen ble bra,stemmningen er liksom litt trolsk synes jeg,har selv et ønske om å få tatt et bilde av bjørn,bor jo i et bjørnerike selv da:-)god sommer kjartan,mvh.
Ketil K.
Utrolig stemning! Et annerledes bilde av bjørn - her har du lykkes meget godt, selv om denne sikkert også er på død-gris jakt...

Støyen skyldes sikkert løfting av undereksponert bilde, men kler egentlig bildet godt, fremstår mer som ønsket korning. Det har også stor betydning hvordan bildet er lysnet. Bruk av fill light i RS gir fx mye støy, mens levels eller shadow highlight i PS kan gi mindre støy. Despeckle, eller noise reduksjon (i layer) kan jo fint benyttes.
Ole Birger S.
Et virkelig flott bilde. Jeg så først på dette bilde på jobben, men syntes da at det hadde for lite detaljer. Her hjemme, på en 1/2-proff skjerm, presenteres bildet med en helt annen kvalitet. Flott og mystisk stemning, behagelig komposisjon.
Kjartan T.
Takk for nye tilbakemeldinger og tekniske tips fra Ketil K. For tiden er det ferie og mye bildeknipsing i godværet her i Namdalen.
Stig B.
Et skikkelig Asbjørnsen og Moe bilde, med stemning så det holder. Her er komposisjonen bra, lyset, eller fravær av det samme, skaper en flott stemning. Dette er trolsk.

Mvh Stig
Helge L.
wow, dette var flott. Bare tanken på hvilken naturopplevelse som ligger bak blir man jo helt skjelven av.
Helge
Kjartan T.
Takk for mer skryt. Bildet gjør seg forøvrig enda bedre med svart bakgrunn i fullskjermvisning. Da kommer stemninga enda bedre fram.
Anne Ø.
Fasinerende, lyset, stemningen og selvfølgelig bjørnen.
For en spenning og opplevelse dette må være!!!!!

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu