to fulle menn rider igjen..
tatt på gata i havana, ærlig stemning
Utstyr
  • nikon f55
  • sigma 28-80
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger291
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200157} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Morten Andre N.

Liker ikke tittelen opp mot bildet, foeler at du traakker litt paa dem. Spesiellt naar de ser litt ille til mote ut slik som naa, og at bildet er tatt ''ovenfra og ned'' Vaer varsom med dette, selv om Havana er langt unna Norge. Tittelen har de jo ikke valgt selv regner jeg med, som ogsaa kanskje andre ting her i livet.

Liker ikke kuttingen av beina, fargetonene er bra til bildet.

Hilsen Morten
nina lill s.

Hei Morten!
ingenting med å tråkke ned på, bare en del av livet.
også i havana (og ellers)
hadde det gjort noen forskjell for deg om det var i Norge el Finland?
Nina
Carl N.

Liker tonebruk og kontraster. Bildet gjør seg også fordi en lurer på hva mannen med unnvikende blikk tenker på.
havana, norge eller finland. de etiske retningslinjene til en (foto)journalist berører fort denne genren bilder hvertfall. se http://www.presse.no/varsom.asp
Men det må vel sies å være forskjell på foto.no og en avisreportasje..
vh Carl
Morten Andre N.

Hei Nina
Først vil jeg si at det var du som var der, opplevde den ærlige stemningen, og tok bildet på den måten du ønsket. Jeg kommenterer bare det jeg ser her på skjermen. Om du opplevde stemningen som ærlig er det greit for meg.

Jeg sa jeg ikke likte tittelen opp mot dette bildet. Hvorfor? Først fordi jeg ikke på noen måte forbinder disse med ''ketchup på skjorta og sennep i ræva'', eller noe annet du forbinder de med i valg av tittel. Med denne tittelen, hentet fra Joachim Nielsens samlinger, føler jeg at du presenterer de litt skamfulle modellene med en slags ufrivillig tragikomikk som vi andre skal underholdes med. (Dette skjer dessverre noen ganger med slike bilder). Husk at forfatteren skrev om seg selv, ikke om andre. For meg er det en stor forskjell. Jeg fornemmer også en stemning når jeg ser bildet ditt. Det er bare det at den stemningen står milevis unna det jeg forbinder med tittelen og blir delvis ødelagt av denne.

Ja dette er en del av livet, og man skal jo ikke gjøre alt så gravalvorlig heller. For alt jeg vet kan dette være to skikkelig muntre karer som satte pris på å bli avbildet på denne måten. Det ser bare ikke slik ut for meg. Det har ingen betydning hvor slike motiv er hentet fra. Det jeg mente var at personer ikke blir automatisk anonymisert fordi de tilfeldigvis ikke kommer fra samme land eller miljø som det publikumet de presenteres for. Om det ikke var klart i min første kommentar håper jeg det er det nå.

Til slutt vil jeg bare si at jeg i utgangspunktet ikke er motstander av å ta slike bilder, men mener de bør presenteres med en porsjon forsiktighet. Jeg tror det er mulig, og mener du er på god vei med selve bildet, men at det altså blir litt ødelagt av tittelen.

Værre var det ikke :)

Hilsen Morten

Morten Andre N.

'Skamfulle'' var vel å ta litt i, beklager. Bytt det ut med ''beskjedne'' eller ''brydde''.

Hilsen Morten
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu