Forglemmegei
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF Micro Nikkor 60/F2.8 D
  • Blender-
  • Filmtype200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger400
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200556} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Steinulf L.

Svært vakkert. Fint utsnitt og gode farger.
Tore Arnt N.

Hei!bilde her ble bra,flotte farger med støyen i bakgrunnen blir blomsten bare enda mere fremhevet,en del av blomsten nederst er litt uskarp,men jeg liker dette bilde veldig godt,har du sett min blomst?:-)god sommer.
Avsluttet .

Hei. Et veldig vakkert bilde, med fin stemmning. Dette ble velykket. Ingenting å trekke her.

Mvh Kyrre Lien
ingebjørg fyrileiv g.

Et bilde med svært gode farger. Bakgrunnen står godt til hovedmotiv og skarpheten/uskarpheten ligger også bra. Det er nesten så man kan kjenne på de myke kronbladene. Flott bilde.

hilsen ingebjørg
Fred S.

Kort og godt pent !

vh fred
Robin J.

Enig med SL, svært vakkert,fint utsnitt. Veldig bra.
Mvh RJ
Kurt S.

Veldig fine farger mot en rolig og flott bakgrunn.
Et mitt kjennskap er disse blomstene ganske små. Synes det er godt gjort å få det så fint som dette.
Vakkert!
Mvh Kurt
Kjell Sigurd S.

Takk for hyggelige kommentarer! Ja Kurt, disse er bittesmå og ble foreviget knestående på en grusvei inne i Sørkedalen/Oslo. En herlig blomstereng med ''ville'' blomster. Kommer vel et til eller to derfra etterhvert.

Kjell S
Tone A.

Eit nydeleg bilde av desse småe forglemmegeiane som med sine lyseblåetonar, og det gule i midten lyser opp mot den litt tunge grøntona bakgrunnen. Flott skarphetsplan med så mange blomar og lysspelet på dei øverste blomane gjer mykje for bildet. Dei duse forglemmegeiane gir litt dybde til bildet.
Bakgrunnen er dus men har fine linjer, former og desse heilt duse blomane, som gjer at bakgrunnen har litt liv i seg og at dei lekre lyse blåtonane er ein fin kontrast mot grøntonane. Dei fine formene til blomane kjem flott fram her saman med knoppane. Også eg har eit slikt bilde {bildekritkk=244844}.
:) Tone
Ivar B.

Ja dette er en nydelig blomst, så liten, men utrolig vakker. Synes bildet formidler denne blomsten på en flott måte. Det meste er jo sagt her, men du kan virkelig være fornøyd med dette. Mvh Ivar
Kjell Sigurd S.

Takk til dere to også. Hyggelig dere liker bildet :-)

Kjell S
Truls L.

Utrolig flott bilde med en utrolig blåfarge, men kunne tenke meg at den midterste blomsten var bittelitt skarpere (slik at den ikke skiller seg så mye ut fra de andre) den uskarpe blomsten nederst er sammen med bakgrunnen med på å løfte bildet!
Nina C. K.

Dette var et nydelig bilde. Det var den nesten magiske blåfargen som fikk meg til å se nærmere etter. Jeg stusser litt over at den ene blomsten i hovedfeltet er blitt noe uskarp, men jeg skjønner jo at det ikke er lett å få alt i fokus når det er snakk om så små marginer som i dettte tilfellet. Samtidig føyer jeg meg til de andre i rekken som har kommentert at uskarpheten i bakgrunnen er med på å fremheve blomstene i seg selv. Du kan være fornøyd med resultatet, og jeg vil gjerne se fler bilder av samme motiv.

Jeg ser ellers at du har lagt ut bildet under kategorien makro/mikro. Jeg er nokså ny på foto.no, og har ikke helt funnet ut av hvor jeg skal plassere de forskjellig bildetypene. Jeg la nettopp ut to blomsterbilder under kategorien natur. Men nå ble jeg litt i tvil om de heller hører hjemme under makro/mikro. Er det noen som har kommentarer til akkurat dette?

Hilsen Nina
Kjell Sigurd S.

Takk for kommentarer TL og NCK. Fokuspunktet i bildet er bevisst lagt bak den fremre blomsten i klyngen for å tvinge blikket innover (skape dybe), men det blir selvfølgelig en smakssak. Jeg hadde ikke mye lys å gå på så mindre blender ville bety høyere ISO, og det ville jeg unngå.

Nina; macro, eller ''nærfotografering'', finnes det kanskje forskjellige definisjoner på, men mange vil nok definere det som et bilde i full størrelse hvor størrelsesforholdet på objektet er minimum 1:1. Her har jeg brukt et 60mm macro-objektiv helt på nærgrensen, så det er definitivt macro. Kanskje foto.no burde lage en egen kategori for blomster/planter? :-)

Kjell S
Torbjørn K.

Nesten et skolebokeksempel på et ''blomster-portrett.'' Du gjør det meste riktig her, med tanke på avdempet lys, fokus, komposisjon og noen uskarpe klatter her og der. Er vanskelig å mislykkes når man gjør det slik, så dette ble meget bra.

Torbjørn
Kjell Sigurd S.

Takk for kommentar Torbjørn. ''Skolebokeksempel'' velger jeg å ta som et kompliment :-)

Kjell S
Monica F.

Helt herlig bilde! Nydelig, smakfullt - ikke så mye mer å si jeg! Et eksemplar vi andre kan lære av :-)
Mvh Monica
Kjell Sigurd S.

Takk til deg også for veldig hyggelig kommentar Monica.

Kjell S
Arve Herman T.

Ja dette var et fint bilde, og jeg må si at barneminnene komme frem da en var mye på jordene og i skogkanten. Mange fine blomster og markjordbær. Så var det bare å ligge på ryggen å nyte en brødskive med knuste jordbær med sukker på...

Ikke ofte jeg ser slike nå men de skal jeg begynne å se etter igjen. For dette er en meget vakker blomst, samt dag og natt og maria gullsko. Så jeg må begynne å bøye meg igjen for å finne disse vakre skapningene..

Takk for det flotte bildet..

ha en strålende fotouke alle sammen..

Vennlig fotohilsen
Arve Herman Tangen


www.ahtfoto.com
Kjell Sigurd S.

Takk for fin poetisk kommentar :-)

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu