Mikkel Rev
Nærbilde av reven,kansje litt uskarpt,hva synes dere?
Synes det ble ganske bra,
Utstyr
  • canon digital ixus 750
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger307
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200572} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Aase Marit W.

Hei,

Er dette et kraftig utsnitt, dvs. at du har beskjært bildet veldig? Synes ikke det er ''litt uskarpt'', synes dessverre det fremstår som *veldig* uskarpt og med kvalitet som fra et dårlig mobiltelefonkamera. Kan jo ikke se noen detaljering i pels, øyne eller i omgivelsene. Bildet er dessuten preget av veldig mye støy/korning, som dessverre sammen med uskarpheten, ødelegger bildet helt. Det er i hvert fall slik jeg helt ærlig opplever bildet. Mener ikke å ta motet fra deg, men det må være måter å få tatt langt bedre bilder med det kameraet du har. Hadde jeg vært deg, ville jeg forsøkt å finne ut av hvordan det kan gjøres, for bildekvaliteten du nå får, er dessverre ikke mye å skryte av.

Jeg vet ikke hvorfor bildet har blitt slik, men. Har sett mange ganske utmerkede bilder tatt med liknende kamera som det du har (f.eks. IXUS-modeller), selv om de vel har sine begrensninger. En del av bildene du har lagt ut, fremkommer som veldig uskarpe og er i tillegg preget av veldig mye støy. Jeg bare lurer, har du problemer med å klare å holde kameraet støtt? Kanskje du burde forsøke å plassere kameraet oppå noe støtt, et stativ eller liknende, for å se hvilken forskjell det gjør? Eller jobbe med å ellers finne måter du klarer å holde det støtt lenge nok (kan være en utfordring hvis kameraet bruker en del tid på å faktisk få tatt bildet, det de kaller ''shutter lag''). Forsøk bl.a. å låse albuene inn mot kroppen når du skal ta bildet, istedet for å holde strake og vinglete armer langt foran deg. Det kan kanskje gjøre det litt lettere. Dessuten, hvilken ISO-innstilling er det du bruker? Siden bildene har så *fryktelig mye* digital støy? Digital støy er forferdelig forstyrrende når det blir så mye av den. Den er ikke pen overhode, ikke noe som de pene kornene film kan gi, så en ønsker å unngå den i størst mulig grad. Kanskje bare det å gå ned på ISO, ville ført til bilder med bedre detaljering? En kan også bruke programmer for å fjerne støy, men det går dessverre ofte på bekostning av detaljering i bildet, så det er en avveining.

Jeg tok meg litt tid, og leste gjennom en del av en test av dette kameraet (kalles PowerShot SD550 i USA), og det kommer jo slett ikke verst ut. Bl.a. sies det i testen: ''this is a Canon and has all the usual Canon trademarks; excellent, vivid but natural color, very accurate exposure and focus and a surprising amount of detail...''. Det har selvsagt begrensninger kompaktkameraer har, men. Det er vel ting som tyder på at du, på en eller annen måte, ikke helt får utnyttet potensialet kameraet har. Jeg vil derfor tro at du har *alt* å tjene på å bruke litt tid på å lære kameraet og dets muligheter, ulike programmer etc. å kjenne. Les bruksanvisningen nøye, hvis du ikke allerede har gjort det. I tillegg ville jeg, hvis jeg var deg, lest alle sidene på testen av kameraet på linken jeg gir deg nedenfor. Bare å lese gjennom den, kan lære deg MYE om hva kameraet ditt kan prestere, hvilke innstillingsmuligheter det har, hvilke programmer du bruker til hva etc.!
http://www.dpreview.com/reviews/canonsd550/
Bl.a. er det interessant å se på grafene over støynivåene kameraet gir i test. Det sier vel klart noe om at det ikke er så veldig lurt å bruke de høyeste ISO-verdiene. Du ser at grafene blir veldig mye brattere når en kommer over ISO 200. Så vidt jeg har forstått, er dette noe som er ganske vanlig for kompaktkameraer, fordi de har så veldig små bildebrikker (ofte kalt sensor).

Nå har jeg gått langt ut over det med å kommentere selve bildet. Sånn sett ville nok noe av dette hørt mer hjemme i diskusjonsforumet enn her i bildegalleriet. Men jeg har likevel valgt å gjøre det, fordi jeg ser at mange av bildene dine er preget av visse problemer jeg tror det går an å gjøre noe med, altså et mer generelt problem. Kanskje det ville vært en idé for deg å poste spørsmål i diskusjonsforumet, hvis du føler at du trenger hjelp med den ''tekniske delen'' av det å ta bildene, alt som går ut over den faktiske kommenteringen av konkrete bilder. Du vil se at det er en rekke forskjellige kategorier du kan velge der, og det finnes mange, mange kunnskapsrike og hjelpsomme folk der som gjerne gir deg råd. Du kan dog ikke be om kommentarer på konkrete bilder der, det er ikke det diskusjonsforumet er til. Du kan jo dog nevne bildene dine med en henvisning, slik at folk kan se på dem som et eksempel på det du spør om (f.eks. hvordan ta skarpe bilder med kompaktkamera, hvordan unngå digital støy etc.).

Nå er jeg for ordens skyld ikke helt sikker på om alle bildene jeg refererer til, er tatt av samme person, om det er Elin eller Tore Arnt. Retningslinjene for bruk av foto.no sier at man skal bruke *eget navn*, så det er nok uansett en god idé å finne seg en gratis webmail-adresse (hotmail, start.no eller likn.) og få registrert seg under eget navn, så dere har hver deres konto... :)

Lykke til videre!



Mvh,
AaseM. :)
Tuva K.

Teknisk sett var det vel ikke stort å skryte av, men synes nå det har sin sjarm jeg ;p Var da en søt modell i alle fall!
Edel Marie P.

Et utrolig fint motiv, selv om det var uskarpt. Kjempesøt!
Tore Arnt N.

Hei alle sammen takk for kommentarene jeg fikk på dette bilde,søt modell men noe uskarpt ja,men bedre lykke neste gang:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu