''Se,gutter, er det ikke Marion Ravn som kommer flaksende der borte ?''
''Skarvestein'' på Vikten, Lofoten
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-16 22:53:46
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger657
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200634} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Kjell Sigurd S.

Fint fanget situasjon. Silhuettene viser tydelig at de er konsentrerte om det samme, om det nå er Marion eller kanskje Bastesen på seljakt. Litt mer luft opp og til høyre ville gjort seg. Virker litt uskarpt.

Kjell S
Fred S.

Takker: ja, en anelse uskarpt, tross oppskarping, derfor valgte jeg denne tilnærmet ''grafiske'' presentasjonen.

vh fred
Kurt S.

Den lille anelse av uskarphet tror jeg kanskje jeg ikke ville oppdaget dersom det ikke var nevnt. Nå må det imidlertid tilføyes at jeg har ''Europris-brillene'' på min nese idag -:) Ved nærmere ettersyn er kanskje havet litt ut av fokus i forgrunnen.
Ganske fasinerende hvor samstemte fuglene er i positur og blikkretning. Hva de kikker etter blir opp til betrakternes fantasi å finne ut-:)
Noe må det vel være.
Liker slike bilder som ikke viser alt og hvor fantasien blir litt pirret.
Synes det fungerte godt at du gjorde fuglene mørke slik at de kom i fin silhuett mot en blek himmel.
Mvh Kurt
Anne-Grethe S.

Bra fanga. Flott at dei ser samme veg.
Eg ville også hatt meir luft oppe, kanskje til høgre også.

Mvh
Anne-Grethe
Truls L.

Artig bilde, men kunne godt tenke meg at du hadde kutta litt nederst.
ingebjørg fyrileiv g.

Herlige farger på steinen, men som nevnt, noe uskarp. Horisonten er flott! Men i forgrunnen ville jeg muligens ha kappet litt slik at det ikke blir for mye uskarpt område der som tar oppmerksomhet. Du kan sikkert kappe litt til høyre også for å få steinen midtstilt. Gode positurer må nevnes fra min side også.

~ingebjørg
Jóhann Á.

Hei Fred!
Ikke dumt bilde det her. Liker selvsagt best at alle skarvene har bort i mot samme form og at hodeformen også er gjeldende i steinen. Gjentakelser er altid bra.
Ser at du har hatt fin fangst i nord!

MvH, Johann
Stig Børre E.

Flott. Bildet ser på en måte veldig klassisk ut. Kanskje fordi jeg har sett noe lignende før. liker fremstillingen med tøffe kontraster og blåtone.
Enig i at det kunne gjort seg med mere luft over - men det kan jo lett ordnes.

StigB
Fred S.

Takk for kommentarer:
Kurt: Europrisbriller er ikke å forakte. Selv har jeg 20 par ICA-briller slengende omkring, og ser stort sett bildene på dotten klart og tydelig hvis jeg er så heldig å finne et par som passer.
Johann: Godt gjort å finne hodeformen til skarvene igjen i selve steinen; jeg klarer ikke det, men tror deg når du sier det. Så akkurat det var ikke tiltenkt, det var bare en ''skarvestein'' å se langs hele stranda på Vikten.
....og takk for gode kutteforslag til alle dere andre.

vh fred
Rolf J.

Bra sett og fanget. Skarphet er nevnt, fint presentert. Liker den tilnærmet grafiske måten du viser det på. Bra med siluettene mot den slappe himmelen, synes ikke bildet trenger mer av den, lurer på hva de ser på.
Rolf
Avsluttet .

Hei Fred
Jeg vet ikke om det er Marion de ser etter, men har lyst til å legge til noe jeg så fredagskvelden: Var nede en tur på stranden med min nye ervervelse og la merke til en flokk måker på et jorde med beitende kyr. Alle måkene sto vendt den samme veien. Det var bris ifra nord og alle måkene hadde hode mot vinden?
Vel, mye utenomsnakk, men slik blir det iblandt:). Fin siluett disse dresserte skarvene sitter i. Ellers er det jo visse kvalitetstap i bildet som jeg ikke trenger å gjennta.
Derimot vil jeg komme med en ide om beskjæring som jeg tror hadde løftet bildet. Beskjær 50% av steinen og gi skarvene en høyere himmel. Jeg tror hovedmotivet(ene) hadde kommet mer til sin rett slik. Her føler jeg at steinen stjeler for mye oppmerksomhet.

mvh arild
Fred S.

Takk til Rolf og Arild: Nei, hva de ser etter er ikke godt å si, Arild, men noe er det sikkert. Tok kuttforslaget på alvor, og la ut et ekstra. Kuttet likså godt ut havet i samme slengen. Om det fungerer ? Er litt i tvil selv, men mulig forslaget ditt har noe for seg.

vh fred
Avsluttet .

Hei igjen Fred
Ja det syntes jeg var myye bedre. Her får du lagt fokuset på fuglene med en gang en ser bildet, og havet trenger vi heller ikke å se.

v2 er rent og stilfullt uten forstyrrende elementer.

mvh arild
Geir F.

Flott monumental komp. Skulle tro fuglene hadde stilt seg opp til ære for fotografen. Litt mer dybde i de lyseste fargetonene men ellers et bilde helt i min smak.

.
-geir f-
Bente K.

Artig tittel som ga bildet den lille ekstra snerten.
mvh Bente
Thorfinn B.

Skarver i sihuett på svaberg, ikke et uvanlig motiv å se langs skjærgården. Til tross for motivets manglende originalitet har du laget et delikat og interessant bilde. Fuglene står perfekt ift hverandre og forsterker/gjentar steinens form. Morsomt og bra skjærgårdsbilde Fred. v1 desidert best i mine øyne. v2 blir mer tradisjonell og forutsigbar.
Ina W.

Likte versjon 2 veldig godt, der får man mer fokus på fuglene. Morsomt at de alle så samme vei!

Ina :)
Fred S.

Takk for nye kommentarer: Delte meninger om beskjæring kontra ikke beskjæring; bra det.

vh fred
Kristel S.

Hei Fred, og fremdeles god sommer!
Ser du har fått mange kommentarer her (jeg er jo seint ute), og jeg er for trøtt til å lese gjennom dem. Men lo godt av tittelen, og da jeg åpnet det og så v2 tenkte jeg rett og slett at den satt! Ikke så mye mer å si om den saken! :-)
-Kristel.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu