Idyll på enga
Når solvarmen strekker seg opp mot 20 grader kommer sommerfuglene frem fra intet. Legger en seg på bakken blant blomstrene vil en oppdage et yrende liv som er travelt opptatt med å formere seg eller spre blomsterpollen vidt omkring. Det å kunne beskue denne seansen gir en god musikk til sansene og minnet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-17 23:48:36
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Sigma 28-135 mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger355
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_200872} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Truls L.
Dette var skikkelig bra! Fin skarphet og fin bakgrunn. Kanskje det hadde blitt enda bedre om du hadde blendet ned enda et hakk, men det skal godt gjøre å tanke på alt!

Hilsen
Truls
Inge S.
Hei.
Et skarpt og fargerikt macromotiv.Flott belysning og fin bakgrunn.
Syns kanskje blomsterstammen er noe midtplassert.
Flott.

Mvh Inge
Inger-Lise S.
Et flott motiv med vakre fargetoner og godt lys.Skarpt og fint og med kledelig bakgrunn.

Inger-Lise
Torbjørn K.
Her imponerer du stort! Veldig behagelig med motlyset og den sorte bakgrunnen her. Bare så synd at du har valgt å vise frem bildet i en såpass liten versjon.

Torbjørn
Kjell Sigurd S.
Dette likte jeg godt. Jeg kan ikke se at dette burde vært eksponert anderledes. For meg ser det helt optimalt ut. Du har bevart detaljer i den mørke kroppen og samtidig ungått at for store deler av bilder er utbrent. Komp fungere bra synes jeg. Flotte detaljer i vingene. Kanskje hele blomsten skulle vært med, men jeg vet sannelig ikke... Synes det er veldig bra som det er.

Skulle gjerne sett et større format jeg også.

Kjell S
Bente K.
Den mørke bakgrunnen gjør at sommerfuglen og blomsen blir som lyspunker i bildet. Her synes jeg du har brukt motlyset bra. Vinkelen gir en fin komposisjon.
Jeg synes dog at lyset blir en anelse for hardt her, noe som gir litt for store kontraster.
mvh Bente
Avsluttet .
Hei.

Et flott bilde med fint lys, god skarphet, fint utsnitt og fin bakgrunn.

TaS
S. E.
Fantastiskt foto. Färger i harmoni och fina kontraster i ljus och skugga.

Mvh S.E
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var vakkert. Flott lys, litt hardt på blomsten, men det gjør ikke noe. Skarphet er bra og det samme er farger samt svart bakgrunn som fremhever motivet. Det eneste som trekker ned fra mitt syn, er kappet blomst.

vh ingebjørg
Odd E. k.
Tusen takk til dere alle for inspirende kommentarer.

Noen ord:
Enkelte ganger går fotograferingen ganske greit mens andre ganger kan det være strevsomt å kunne få gode bilder. En trenger alltid noen forberedelser når en starter med macrofotografering. En må ha tolmod og mye tid, da blir resultatet best. Det er mye en ikke har kontroll over, slik som tilgjengelighet over motivet, vind, solvinkel og ikke minst hvor f.eks. sommerfuglen tar veien. Stemningen spiller også en stor rolle, der iveren noen ganger kan bli for stor. Dette blir ofte oppdaget etter at bildene blir fremkaldt. En grein, utbrendte blader etc. kan lett bli oversett og forringe/ ødelegge motivet. I PS kan noen av disse tingene bearbeides, men det er viktig at motivet blir opprettholdt slik det naturlig var. Øvelse gjør mester, er et godt ord.

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu