~ Ventestad ~
Bildet inngår i albumet - Ventestad - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-18 20:53:52
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Brennvidde19mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger509
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201013} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Andreas S.

Hei

Dette var jo et litt spesielt sted å se et slikt ventested?:) Ellers er dette en nydelig komposisjon i mine øyne, flotte farger med god metning og herlig dybdeskarphet. Personlig blir den hvite rammen rundt litt for stor i mine øyne, standard hvit ramme ville gjort susen tror jeg.

Mvh. Andreas D.
Torbjørn K.

Hehe.. Dette var et litt uvanlig, men bra landskapsbilde. Jeg synes busskuret ble spennende, og så passer det bra å ha med ''fjoset'' (det er vel det de kaller det der nede? kommer opprinnelig fra Sola :-) Fin linjeføring og dybde i bildet. Jeg ville ha rettet opp bildet slik at busskuret ble parallelt med sidekanten.

Torbjørn
ingebjørg fyrileiv g.

Herlige farger, Tone! Tja, hvorfor ikke ha et skur for å slappe av i, eller søke ly for regnet!? (ser at det allerede er plassert en paraply der om noen havner utenfor..:). Er enig med Torbjørn ang. oppretting. Tror også jeg ville ha kuttet helt til høyre så du unngår at gården blir så kuttet.

vh ingebjørg
Steinulf L.

Velplassert busskur som gjør dette til et landskapsbilde utenom det vanlige.
Avsluttet .

Hei Tone
Jeg tror jeg vet hvor dette skuret står. Du har fått til en herlig vri av et landskapsbilde med flotte farver og virkelig sommerlig og friskt. Potetåkeren skaper en finfin dybde i bilde og linjeføringen er flott:) Syntes det var flott med den røde oppslåtte paraplyen og en campingstol som tilfører bilde ekstra farver i et vanlig grønt og blått landskap.

Snart er potetene til salgs, og jeg må si at nye norske poteter er noe av det beste som finnes, bare så synd at Bjelland har sluttet å lage kippers; ER DET NOEN SOM VET Å FÅ TAK I KIPPERS NÅ FOR TIDEN så hadde det vært gildt at jeg ble tipset om hvordan jeg kan få tak i det.
Nei nå vaser jeg meg helt bort her, fikk bare så veldig lyst på kippers:)

Det er ikke bare på himmelen det er flotte skyer, se på busskurets vegger det flyr noen skyer der og:)

mvh arild
Stine J.

Hei Tone,

Et annerledes og bra landskapsbilde. :) Busskuret er fint plassert i bildeflaten og er et morsomt element i bildet. Ser det til og med står en campingstol i busskuret, slike har vi ikke i busskur i Stavanger. :)

Bra gjennomført.

mvh Stine
Hans Henrik F.

Ser ut som et sted man godt kan vente litt uten å få stress ... Flotte farger og linjer i et litt spesielt bilde. Det er sjelden jeg ser et busskur i en åker.
Inger Anne Maritsdotter V.

Skikkelig artig, og eit fenomen eg aldri har sett før:-)

Ellers flott natur frå vakre Jæren, fint lys og fine fargar.

Inger Anne
Kurt S.

Bare for å ha nevnt det. Jeg er slett ingen arkitektonisk ekspert men dette busskuret synes jeg passet særdeles dårlig inn i omgivelsene. (..og det er jo ikke din skyld) Går jeg ut fra -:)
Med sine stramme linjer/buer og sterile glassvegger ville det sikkert passet fint inn i et bymiljø. Her ved potetåkeren synes jeg det ble malplassert.
Sikkert veldig praktisk er det nok. Det er vel det viktigste kanskje.
Da er det kanskje ikke så nøye om det passer inn i omgivelsene. Selv er jeg av den motsatte mening.
Det var nå det.
Bildet ditt synes jeg imidlertid ble helt flott!
Det er denne kontrasten og de nevnte linjene i skuret, som bryter helt med omgivelsene, som gjorde bilde spesielt og absolutt et anderledes landskapsbilde-:)
Campingstolen, synes å se et bord og en paraply også der inne -:) Artige detaljer.
Fin komposisjon, teknisk godt med fine farger og godt observert.
Absolutt severdig.
Mvh Kurt


Tone A.

Tusen takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar. Eg har desverre ikkje hatt tid til å skriva kommentarar siste dagane.
Arild: Skuret står på vegen til Selestranda. Eg oppdaga det då eg fotograferte dei ulike markene ved gården. Busskuret stod på vegen inn til garden, med eit lite bord, stol og paraplyen. Gulvet var overstrødd av glassbitar. I dette flate landskapet var busskuret heilt malplassert, samstundes så kunne det vore ventestad for avlinga pga bordet og stolen og god utsikt. Paraplyen er jo ein fargeklatt i alt dette grøne!
Eg kjørte forbi huset/hytta til Chr. Bjelland, kor Kong Harald er for å fiska laks kvar sommar, men pga motlys fekk eg ikkje ta bildet av den storslagne eigedommen!
( Er det difor Arild har lyst på kippers, som eg ikkje veit kva er?)
:) Tone
Avsluttet .

Hei Tone
Nå er potetåkeren blitt skikkelig voksen, kjørte forbi her i går. Her pleier de å selge poteter hvert år, selvbetjening ved siden av busskuret. ''Inventaret'' var borte nå:)

Vet ikke du heller hva kippers er?. Det må ha vært en spesialitet her i distriktet. De sluttet å selge det for et par år siden. Det er sildefilet, vet ikke helt hvordan den var behandlet, varmrøkt eller noe slikt. Disse var pakket i litt større sardinbokser. Med kokt nypotet (med skrellet på) melange margarin og kippersen rett fra boksen. Namnam.

PS: ang. mitt bilde Solens glød er tatt nordover akkurat der hvor en svinger ned til Borestranda. Du kan såvidt skimte Feistein fyr under solen, og jeg tror den høyeste fjelltoppen til høyre i bildet er den kuppelen som står ovenfor Tjelta/Dysjaland, altså mot Sola.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu