Pappfat er godt nok for meg
Etter å ha jakta på fuglebilder dei siste dagane er det lettare å spå når det er lurt å trykkja på knappen. 39 av 40 forsøk er framleis skivebom. Når eg først trykkjer, fyk det avgårde 4-5 eksponeringar. Det gjer oppgåva meir overkomeleg. Bildet er 10-15 min gamalt..
Bildet inngår i albumet Flygande objekt. -
Utstyr
  • Olympus E-10
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTolmod..
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger114
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_20146} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Thorfinn B.

du jobber tydeligvis en del med dette om dagen. Bra fanga!
Arvid B.

Det går ikkje så mykje tid. Det ser ut til at fuglane er som oss. Dei har måltid til ganske faste tider. Eg laga eit effektivt julebord til dei små venene.
Oppskrift:
*2 x 500 g matfett smeltast i ei gryte.
*Ha i ein dash parakittblanding, 5 kornblanding, solsikkekjernar, peanøtter og småfuglfor.
*Ingediensane utgjer så mykje at volumet vert dobla og vèl så det.
*Slå grauten i ein stor tom jubileumsisboks.
*Det heile får stå på kjølerommet til alt er stivt.
*Stikk inn nokre blomsterpinnar som vagl.
*Bor 4 små hål nede langs botnen.
*Bruk eit kirurgisk instrument til å tre to sterke trådar gjennom det heil.*
*Bind heile julebordet fast til ei stor furu slik at vaglepinnane står horisontalt.

Dette er nok til at det kjem ''dusinvis med gjester til kvart måltid. Ikkje alle likar å stå på vagl. Difor vert det plussa på med kneipterningar, kokosnøttbitar, bananer, mango, peanøtter og mango på bakkenivå.

Gjester eg har observert i dag:
Blåmeis, kjøttmeis, spettmeis, svarttrast, nøtteskrike, bokfink, grønfink, bjørkefink, dompapp, skjære, 4 uidentifisert måsar, gårtrast og ein del andre som ikkje har fått plass i boka ''FUGLER ved fôringsbrettet'' (Fredhøis Naturbøker ISBN 82-04-02089-8 baklommeformat).

Hovudjobben denne jula har vore å laga eit spesialtilpassa FTP-program for Statens Næringsmiddeltilsyn. Eg hadde tenkt å bruka eit par kveldar. ...Mange netter har gått med.
Arvid
Torunn B.

Ja sannelig har du forsket grundig på dette. Genial oppskrift ser det ut til. Og sannelig blir det helt praktfulle bilder ut av det også.

Dette var veldig flott. Og så fint med den blå kalotten som er kommet så fint frem. Bra med skarp snø bakom også.

Torunn :-)
Marcelo V.

Det er en av ulempene med de fleste (rimelige?) digitalkameraer, det tar litt tid før bildet eksponeres. Det går fortere med et analog eller digital speilrefleks.
Men i dette bildet har du fått med deg et bra motiv.
Hilsen
Marcelo
Eskil O.

Jeg har sett på fuglebildene dine,og di er jammen gode, fart og bevegelse, og det er jo nettopp det som kjennetegner i hvertfall meisene. Nesten vanskelig å oppservere dem med bare øynene.

Eskil.
Arvid B.

Marcelo..
E-10 er eit digitalt speglreflekskamera, og bildet vert teke når ein trykkjer på knappen. Problemet er mine eigne refleksar. Fuglane kjem som eit skot.. og når eg reagerar, sit fuglen på plass. Difor må ein ana at det kjem ein fugl som vil landa der du har fokusert kammera. Det er som å gå på basar. Kjøper du mange lodd, er du til slutt ganantert å vinna. Med digitalkamera er lodda så rimelege at du kan ta så mange du orkar.
Ellen R.

Kjære Arvid
Det var godt sagt. Men først og fremst er det godt tatt, dvs at bildet er vakkert, og det er spennende å fange fuglens motorikk i landingsøyeblikket.

I all fotografering med bevegelige motiver er det et element av flaks og usikkerhet og dermed blir som du sier tålmodigheten en viktig del av teknikken. En viktig del av den kreative prosessen er å sortere ut de gode fra de mislykka bildene.

Matfatet er vi litt i tvil om, men dersom det skal være med, kunne det ha vært litt mer av det.

Flott bilde, og du har tydeligvis hatt det morsomt i jula!

Hilsen Ellen og Ottar
Avsluttet .

Hei Arvid,

hmmmm!!! Jeg ser du helt klart har tenkt å ta fra meg min nyvunnende tittel som meiseksperten på FOTOdotNO!

Gratulerer med BLINKSKUDD!!!

Oppskriften er printet ut, og vil bli testet ut når jeg kommer tilbake fra Fuerteventura som jeg drar til den 3.januar...:-)

mvh
Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu