Skarv i flukt
Opptak på Hornøya 15. juli 2006
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1180
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201516} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Avsluttet .
Hei, hei!

Spennende bilde i utgangspunktet. Jeg blir sittende å lure på hvor fuglen har tenkt seg hen. Du har fanget ''blikket'' til fuglen meget bra. Samtidig synes jeg du kan beskjære bildet noe. Det blir litt for mye av den utydelige bakgrunnen. Det gjør at jeg blir sliten i øynene.

Stå på og fortsatt god sommer.

Vennlig hilsen Linda
John S.
Et spenstig skarvebilde. En litt uvanlig bildevinkel, men den fungere veldig bra. Utrolig skarphet og meget bra detalje gjenngivelse i skarven. Bakrrunnen forvirrer meg en del slik at jeg ikke vet helt hva som er oppned, får et inntrykk av at bildet er tatt ovenfra og ned - men fornuften tilsier at selv ikke skarv fyr slik.

Spennende og inpirerende bilde, som jeg likte veldig bra.

John
Truls L.
Fint skarvbilde, men jeg synes det blir litt vel mye luft (et lite kutt i under, over og bakkant hadde etter mitt syn gjort seg).
Ellers vil jeg si at bakgrunne var litt orginal iom. at den fremstår som veldig maleri-aktig. Synes også det kunne vært litt mindre kontrast mellom fuglen og bakgrunnen. (forøvrig ser bildet ut som litt vanskelig å etterabeide)

T. Lie
Eyvind R.
Jeg synes dette ble svært bra, Carsten. Perfekt fokusplan og perspektiv. Fint, mettet lys og illusterende bakgrunn. Utsnittet bør være som det er...

Mvh Eyvind
Carsten A.
ER: Jeg må innrømme at jeg - pent sagt - ble svært forbauset over forslagene her om beskjæring.

MVH CA
Rolf J.
Flott skarv i naturlige omgivelser. Jeg er imponert over skarphet og detaljrikdom. Den flyr jo normalt med bra fart. Synes ikke at dette skal beskjæres, bakgrunnen viser fuglens naturlige miljø.

Mvh Rolf
John S.
Bildet har den egenskapen at jo mer jeg ser på det jo mer spennende blir det. I mitt første innlegg skrev jeg noe om bakgrunnen som gjør at jeg ikke vet hav som er opp og hva som er ned. Nå har jeg sett litt mer på skarven og den har en ''form'' som gjør at jeg får et inntrykk av at den er ''skutt'' ut i bildet at den flyr! Jeg tror jeg må bruke enda mer tid på dette bildet (fotografiet) for å finne enda mer spennende.

Dette er et fotografi som etter min mening er bra fordi det ikke bare er teknisk bra gjennomført (i alle ledd) men helheten i fotografiet inspirerer. Det er herved innført i min rekke av inpirasjons fotografier som fra før av består av bilde nr. 246149 bilde nr. 210104 bilde nr. 199461 og bilde nr. 246796

John
Gro K.
Hei Carsten.
Fine detaljer i fjærdrakten, men synes, ved første øyekast, at bakgrunnen er litt vel detaljert. Blir kanskje mer fortrolig med det etter hvert. Fargene er fine, særlig den grønne sjøen.
Skjønte ikke din kommentar til E.R. Antar din forbauselse over forslag til beskjæring gjelder T.L. ?
Hilsen Gro.
Magnus A.
Et delikat og annerledes bilde av skarv.Fremragende skarphet og med flotte detaljer i fjærdrakten.Det kan se ut som om bildet er tatt ganske høyt over vannflaten,får iallefall inntrykk av at det er ganske langt ned til sjøen,eller tar jeg feil?Har sett på bildet mange ganger og liker det bedre og bedre.Ellers sitter komposisjonen som et skudd.
mvh.Magnus.
Ketil K.
Dette er jo godt tatt, med flott bakgrunn og skarp toppskarv, med tydelig grønt øye. Det spørs likevel om det ikke blir litt for mye detaljer i bakgrunnen, selv om det viser skarven i sitt riktige miljø. Uvanlig skarvebilde og godt utpønsket er det uansett.
Odd E. k.
Hei Carsten!

Et elegant bilde i en storslått natur. Her har du fanget en skart i flukt på en elegant måte. Bra skarphet på fuglen i naturtroe farger. Ser en nøye etter på bakgrunnen, så kan en se storhavet som slår inn mot klippene, dette på en diffus og behagelig måte. Meget bra fanget i et fint utsnitt.

Mvh

Odd E.
Avsluttet .
Hei!

Har sett på fuglebildene dine opptill flere ganger, må si de er flotte. Dette er intet untak. Syns du har fanget fuglen godt her. vet ikke om beskjæring er nødvendig her. Men det er min mening. Fortsatt god sommer.

Jon Martin Austad
Carsten A.
Opptaket er gjort fra nordsiden av Hornøya (Norges østligste punkt), temmelig rett mot nord ca. kl. 18.00 på oversiden av et stup (fuglefjell 70-100meter høyt?), det kan være noe sånt som ca. 100 meter ned til vannflaten. Skarven fløy vel 1-2 meter lavere enn min standplass og forholdsvis nær. Heldigvis blåste det en stø bris fra vest (fra venstre), noe som førte til at denne skarven (og andre fugler, lomvi og lunde) ble en god del bremset i farten slik at både var mulig å få dem i fokus - og det lot seg gjøre å ha en viss kontroll med hvilken bakgrunn man fikk.

MVH CA
Jonas L.
Det flotte miljøet i bakgrunnen; havet og fuglefjellene, gjør dette til et svært lekkert bilde, og ikke bare et fluktopptak av en toppskarv.
Bra!

Jonas
Per Harald O.
Nydelig!
Dag T.
Fint, men det som irriterer meg litt med bildet er komposisjonen, at fuglen kommer akurat over den trekantede formasjonen i bakgrunnen. Skulle gjerne hatt fuglen litt lenger til venstre for å frigjøre seg fra den formen.
Jostein F.
Hei!
Vet det er lenge siden bildet ble lagt ut, men jeg må komentere dette bildet.
Det er et av de mest fantastiske natur/ fuglebilder jeg har sett, jeg setter en skråstrek fordi det formidler så mye mer enn ett portrett av en fugl, det frådende vannet og bergknausene viser hvilket dramatisk miljø fuglen lever i. Komposisjon, utsnitt, eksponering; nydelig!
Av en eller annen grunn får jeg asosiasjoner til Franz Lanting´s måte å fotografere på. Ikke sikkert du ser det slik, men det er ment som et kompliment.

Mvh; Jostein
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

JF: Opptaksstedet, Hornøya i Finnmark (Norges østligste punkt), er et flott sted for den som er interessert i natur og fugl. Barentshavet i bakgrunnen.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu