Jerpe junior
En kort ettermiddagstur ut i jerpeland sjenket meg en ny opplevelse, et kull med jerpekyllinger ute på tur sammen med mor jerpe! Mor holdt seg hele tiden skjult, men holdt kontakten med sine rastløse smårollinger med stadig småkvitring. Denne krabaten satte seg så nær at det ble en fotomulighet også. Merk at allerede som bittesmå har jerpekyllingen fått den karakteristiske toppen på hodet- selv om den er noe stusselig og ''ukjemmet'' ennå.
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 120-300mm f2,8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger651
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201895} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Robin J.
Skarphet bra. Fine farger. God komposisjon. Et artig bilde av krabaten.
Mvh RJ
Roy M.
Et veldig artig og severdig bilde Svein.
Nå er det ikke lenge til jakta begynner desverre :-(

Mvh, Roy
Odd E. k.
Hie svein!

Et flott og søtt bilde av et lite nøste av en jerpeunge. Fint å kunne presentere også ungen-e på slik en severdig måte. En flott bakgrunn sammen med nok luft rundt fugleungen fremhever motivet på en fin måte. Skarpheten er upåklagelig sammen med et fint utsnitt. Artig å kunne ha/finne disse noe skjeldne fuglene i skogen, mon tro.

Mvh

Odd E.
Vegard L.
Flott bilde. Ikke noe å utsette på dette. Bra.
Mvh Vegard
Kjetil S.
Hei

Skarpt og fint med dus bakgrunn, og sjarmerende skapning!
Noe forstyrrende med den linja i ellers fin bakgrunn, men det er pirk. Jeg har aldri sett jerpeunger. Var ikke klar over at de satt i trærne.

mvh Kjetil
Per-Anton B.
Et meget bra bilde der det meste er sagt allerede. Topp bilde.

mvh

Per-Anton
Svein B.
Takker så mye for kommentarer folkens.

Det var en artig opplevelse å kunne se disse småkrabatene drive med sitt i lyngen, mens jerpemor småkvitret for å holde gjengen samlet. En ekstra bonus for meg ble det selvfølgelig når denne ungen fant det for godt å fly opp i ett av de grantrærne som sto nærmest meg- noe som også ga meg muligheten til å få noen bilder.

KS: Jeg så to av disse kyllingene i grantrær i løpet av den halvtimen jeg hadde de rundt meg, så det er trolig normalt for jerpekyllingene når de begynner å bli flyvedyktige å oppholde seg litt oppe i trærne også. Den lyse stripa i bakgrunnen så jeg også- men valgte å la den være som den er.

Mvh
Svein B
Jan-Eilert P.
Meget flott!

Sikkert en stor opplevelse

J-E.P.
Aase Marit W.
Hei Svein,

Tusen takk for titten! Kyllingen er jo bare aldeles nydelig!!! Må innrømme at jeg aldri engang hadde hørt om jerpe, jeg. Så jeg lærte jo også noe nytt, måtte jo på nett og lese litt om denne fuglen. Synes den ser morsom ut, minner meg litt om Guinea Fowl som en ser f.eks. i Sør-Afrika. De er også bare gøyale!

Kan ikke utsette noe på bildet ditt, jeg! Synes det er bare flott, nydelig med den diffuse bakgrunnen, samtidig som grankvistene tilfører mye! Flott komposisjon! :)

Det må ha vært en veldig morsom opplevelse å få lov til å sitte og observere disse flotte krabatene!!! :)



Mvh,
AaseM. :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu