Sviske fra nord
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-27 15:42:16
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-07-28 10:32:38
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-07-30 21:23:00
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2006-08-02 21:37:19
    Versjon #5
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger919
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_202208} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Terje V.

Denne svisken smakte godt, selv om jeg egentlig ikke liker svisker... Jeg synes at rød og sort passer veldig godt sammen, og skaper en spennende kombinasjon. Inndelingen av de horisontale feltene i bildet er rette, med unntak av fjellene, som skaper spenning. Dette bilde falt veldig godt i smak hos meg, og det eneste jeg kan pirke på, er at bildet heller litt mot venstre, på grunn av alle elementene, og mulig litt skjev horisont? Uansett, har enda ikke blitt lei av bildene dine fra turen i Nord:)

Terje
Ole Martin E.

hei. Flott natur , fine farger, et skikkelig glansbilde. Men nettopp derfor blir det litt kjedelig. Vi har sett det så mange ganger før.Langt fra å være blant dine beste bilder. De er det mange av. Ha en fin dag :) Mvh olemartin
Olav Ø.

Du kaller bildet ditt ''sviske fra nord''. Jeg syns også at solnedganger ved havet er utrolig vakkert og skammer meg litt, som deg, men for pokker, vi tar bilder av ting vi liker!!
Det er utrolig lekker farge på himmel og hav. Det som kan pirkes litt på, er at mye skjer på venstre side og lite på høyre side. Både båten og skyene er med på å fange oppmerksomheten og begge elementene er på venstre side.
Er du litt dreven i photoshop, er det jo mulig å speilvende himmelen, men jeg veit ikke hvordan du vil stille deg til en slik løsning.
Fred S.

Takk for kommentarer alle tre. Helt enig, Ole Martin; fort sett, fort glemt. ( Men det var litt av et syn fra dekket på Hurtigruta)
Olav: Det du sier har mye for seg, det er en liten opphoping av saker og ting på venstre side, både på sjø og himmel. Er ikke videre dreven i PS, selv om jeg ofte bruker/misbruker PS på bildene mine. Trodde det du foreslo skulle være en grei affære: Jeg markerte himmelen (Rect. marquee tool, regnet med at det som ikke ble dekket av den kunne pusses på i etterkant), og forsokte ''flip horisontal'' både her og der, uten effekt...
Artig med det du sa om å skamme seg: Jeg har ''slaktet'' såpass mange røde-sol-bilder i min tid at ja, egentlig skammer jeg meg litt over denne. Synes likevel den er litt spesiell, og har bevisst fjernet sol/solstripe fra bildet. Dette befant seg lenger til venstre i bildet.

vh dobbeltmoralisten Fred
Ina W.

En vakker sviske i hvert fall! Flotte farger og motiv, det er ikke noe i veien med å ta et klisjé-bilde, så lenge det er vellykket!
Andreas S.

Heisann

Sviskene er sjeldent så pene som dette bildet ja. Dette er jo en oppvisning i varme farger og flott fjellandskap i bakgrunn. Sjekta på vannet zer rosinen i pølsa.

Mvh. Andreas D.
Sondre S.

Herlig bilde, Fred... Tradisjonelt? ja, men herlig likevel... hehe (:
Imponerende farger..

SSS
Avsluttet .

...sviske....javel...men du verden hvor vakkert dette er.....
mbh Bjørn
Tone A.

Eit vakkert stemningsbilde, Fred, der orangetonane og kor ''blåne mot blåne'', her har blitt ''orange mot orange'' formasjonane av fjella gjer mykje for bildet. Strukturen på sjøen, den einslege båten som ligg der i den mørke delen av sjøen dreg blikket bakover mot dei siste restane av solnedgangen sine gultonar på himmelen. Dei blåtona fjella fremst og det blåtona skylaget øverst gir ei fin oppdeleing i bildet.
Solnedgangar blir eg aldri lei av og ikkje svisker heller i overført betydning heller. Du har vel høyrt ''Norlandsnetter''? Og nettopp kva tittel du har på bilda dine gjer at ein er nødd til å sjå dei også. Flotte bilde frå turen din nordover, Fred!
:) Tone
Anita I.

Nydelig dette her... Det er vel ei ferge? Og hvor?
Tenkt litt på det med speilvending(OØ), men av hele bildet.... og prøvde det her... Synes faktisk at det var litt bedre... fordi øyet fokuserer på de hvite feltene i bildet først, og så vandrer blikket utover i resten av bildet. Så derfor fant jeg det mest naturlig å se det speilvendt.... for å ''lese'' bildet fra høyre mot venstre... bare en tanke...
Stig Børre E.

Vakkert. Større postkortfaktor skal man lete lenge etter. Du har ikke spart på fargene her. Flott komponert og fin dybde med de flotte fjellene i bakgrunnen.

StigB
Fred S.

Takk for kommentarer: Hyggelig at svisken smaker brukbart. Har hørt ''Nordlandsnetter'' ja, Tone, er gammel nok til å ha fått med meg både Book Jensens og Kirsti Sparbos versjoner, Men det er ikke akkurat ''min'' musikk, da; rent musikalsk er vel den også en gedigen sviske. For å følge opp sangen så kan en jo si at dette var en invitasjon til å ''ta Nordlandssvisker i favn om du kan...'', og det gikk jo bra.
Anita: ferge ? Vet ikke, faktisk. Bildet tatt like nord for Sandnessjøen mellom 4 og 5 om morgenen, tviler på at noen ruter var i gang alt da.

Har lagt ut originalen for moro skyld, med midtstilt båt og sola sjøl. Autolevels, ørlite mer kontrast, og et kutt oppe.

vh fred
Isak Aerendil M.

Modig cropping! Tøft! Fargerikt!
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Fred. Jeg liker den ca. originalversjonen din best her. Fargene er så mye penere! Men gjenskinnet fra sola stjeler litt oppmerksomhet. Men du tar vel lett fram kloneverktøyet ;) Hadde det bare vært en granskog.. Båten blir litt midtplassert (snakker fortsatt om v#2), men det gjør ikke så mye. Herlige fargeoveganger, rytmer, i sjøen. Nydelige fjell..
Hvorfor v#1 når du har v#2?? V#1 er kornete og guggen gråfarge i toppen trekker ned. Nei, den skjønner jeg ikke.

vh ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.

Faktisk så likte eg bedre originalen, minus magenta/ev. cyan stikket.

Inger Anne
Inge S.

Hei.
Selv om du har dratt litt hardt i spakene så ble det likevel flott.
Full kontroll på fargemaskinen:-)
Samme beskjæring på v2 som v1 så blir også den flott
tror jeg.

Mvh Inge
Fred S.

Takk til de fire I`ene ( Isak, Ingebjørg, Inger Anne, Inge;..pussig sammentreff) . Regnet nok med at noen ville finne ut at de likte originalen bedre, og jeg har forståelse for det. Slik den er nå er det imidlertid et eller annet med blåfargen jeg ikke liker, men med tid og stunder er det sikkert noe jeg kan gjøre med det. Typisk postkort, dette, kanskje Hurtigrutene er interessert....

vh fred
Rune S.

Prøv samme beskjæring på versjon 2 i topp og bunn, men ikke på sidene. Da får du med sola som titter gjennom skyene. Selv om båten blir sentrert i bildet gjør ikke det noe da blikket automatisk dras mot sola. Blir litt panoramaformat av det, men det gjør ikke noe. -RS-
Kurt S.

Kommer litt sent inn på dette.
Litt sommer har kommet her i nord også. Den må man nyte.
Postkort ja, men det er helt ok. Man tåler godt å se slike vakre syn en gang iblandt.
Hos meg faller V1 absolutt best i smak.
Mulig balansen i V1 kunne vært litt bedre. Faktisk er jeg litt usikker.
Bildet ble iallefall vakkert.
Slike syn som dette fester seg sikkert godt i hukommelsen som vakre ferieminner.
Det er ikke sikkert bildet huskes så godt av betrakterne på foto.no. Det var sikkert ikke intensjonen din heller da du la ut bildet.
Fint du gjorde det iallefall. Flott nordlandsreklame -:)
Mvh Kurt
Fred S.

Takk til Rune og Kurt: Rune; OK, har lagt ut noe i retning ditt forslag. Uansett blir det et nytt ''glansbilde'', men generelt liker jeg slike formater, så det koster meg ikke noe å bli med på forslaget ditt.

vh fred
Espen A. I.

v2 er den beste i mine øyne, svært balansert og pene farver, men det er noe som gjør at jeg også liker v1 godt. Fin etterbehandling kan være grunnen. Ellers liker jeg kompen godt. Minus for USM linjer på fjellene.

mvh Espen
ingebjørg fyrileiv g.

Hei igjen. Jeg holder fortsatt en knapp på v#2. Liker forgrunnen godt.
V#3 mister mye av forgrunnen og fargene ble alt for skrikende sterke. Inndelingen av bildeflaten blir også for klar med 7 jevne deler. I v#2 blir det ikke så ''planlagt''.

~ingebjørg
ingeborg w.

Jeg leser ikke kommentarene, det er så mange. Jeg foretrekker utsnittet i v1, less is more. Det er et enklere bilde med færre elementer og sola trekker ikke så mye oppmerksomhet. Fargene er dog litt for sterke for meg, pene, men for sterke. Jeg ville derfor dempet dem litt.
Jóhann Á.

Hei Fred!
Jeg liker ogsaa v1 best. Baade fargene og utsnittet.

MvH, Johann
Fred S.

Takk for nye sviske-vurderinger til Espen, Ingebjørg, Ingeborg og Johann. Joda, vet det er litt ''skrikende'', men det var litt av poenget her.

vh fred
Eva Marie P.

Nydelig bilde Fred, eg e fra Sandnessjøen og her litt heimlengsel så dette er det fineste bildet jeg har sett på lenge :) Ikke noen konstruktiv kommentar, men rett fra hjertet. Jeg likte 2 best jeg da........ men 1 var jo m.gisk. Ser litt bedre på nr 2.
Ta flere bilder derfra :)

Eva
Avsluttet .

v1 er jo kjempeflott, perfekt med både komposisjon, farver osv. Nei jeg finner ikke noe å pirke på her:).

Delikat
mvh arild

Jacob V.

Det meste er sikkert sagt her, så jeg føyer til at jeg liker bildet ditt. Ingenting å pirke på.


Mvh

Jacob
Odd Eirik S.

Hva annet er det å si enn at dette var bærre lækkert. Jeg får aldri nok av denne type motiver.

mvh
OddES
Fred S.

Takk for nye kommentarer ! Og siden bildet er oppe og går fremdeles; oppdaget akkurat nå at jeg har fått mail fra Olav Østvold. Han foreslår lenger opp en speilvending av himmelen, for å fordele elementer på begge sider. Forsøkte det, men PS-kunnskapene mine halter på en del områder. Hjelp ble det likevel, Olav Ø. sendte meg bildet med speilvendt himmel fix ferdig. Takk, Olav

vh fred
Avsluttet .

Beklager, men det går bare ikke å gjøre slik som i v4. Halve himmelen er snudd, men se på resten av himmelen som ikke er snudd, se det stemmer ikke med resten. Også vannspeilingen blir da feil.

mvh arild
Jan Ove H.

Topp bilde, Fred
Har vært i Poen i 14 dager sammen med en slektning - Krakow og Zakopane.
Er det noe molt i fjellet?


vh
Jan Ove

Ps
De to siste bildene dine var bra.
Fred S.

Takker:
Arild: Det er noe i det du sier, ser til en viss grad hva du mener.
Jan Ove: Der var du, gitt. Ringer deg seint i kveld; har snakket med O.M. om moltetur, og vi har regnet med deg. Ikke noe toppår, ser det ut som, men noe finnes.

vh fred
Stine J.

Jøss for noen farger, Fred! Nydelig! Mange versjoner her, men ikke helt den jeg kunne tenkt meg å se. :) V1 med kutt fra toppen til under de mørkeste skyene. Da har du en skikkelig ''sviske''. Bra!

mvh Stine

Odd Tore S.

Sterke svisker i nord, litt trist at jeg får så fort vondt i magen av svisker. Men det gjelder de mørke og innskrumpete, din versjon tåler jeg godt.
v4 for meg, selv med brudd i ramma og selv om den er juks ut fra mitt erkekonservative ståsted. I våre dager er jo også konservatisme på glid i den retningen som gir mest penger i kassa, men det var en digresjon igjen.
Stine har vel oppskriften på den ultimate sviske, slutter meg til den på v4.
Odd Tore
Fred S.

OK, Stine og Odd Tore: Den ''Ultimate Sviske'' er på plass under ekstraskilderiene. Selv er jeg egentlig mest opptatt av å få de ultimate multene i fryseren akkurat nå.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu