snikende spyflue
Jeg fikk 3000,- i kulturmidler og slik gikk det til at min macro ble kjøpt! Endelig...
I første omgang: ei flue.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-29 12:52:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-07-30 13:07:16
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Tamron 90 mm 1:2.8 macro
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger597
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_202510} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Jóhann Á.

Hei Ingebjörg!
Naa har tastaturet laast seg paa islandsk. Sikker noen som har hacket seg inn.
Nok saa sjarmerende flue, selv om jeg har faatt mer en nok av de i det siste. Liker fargene rundt og liker ''flyten'' i v2 bedre. Syns kanskje udyret kunne vært litt skarpere, litt mer DOF (har nettopp lært meg hva det betyr, tror jeg).

MvH, Johann
Camilla S.

Hei Ingebjørg!

Knall fint macro bilde, synes dette var veldig bra jeg:)
Skarpheten er fin, og resten er passe difust. Synes v2 gjorde seg best med tanke på komposisjon.
Gleder meg til å se mere macro fra deg!

-Camilla
Avsluttet .

Hei Ingebjørg
Grattis med macro. Ja her kan du telle hår på flua. Fint macrobilde med skarphet på flua og dens vakre farvespill.
v2 var mye bedre.

mvh arild
Fred S.

Snikende spyflue; høres ut som et Indianernavn. (I min barndom en gang i steinalderen var det en eller anne tegneserie-indianer som het Snikende Ullteppe...)
Rent motivmessig foretrekker jeg nok utsikten fra Seierstuva framfor denne, men som macro betraktet er vel dette rimelig vellykket. ..og Macro for kulturmidler ? Ikke verst, trodde kulturmidler ble tildelt bare foreninger og organisasjoner, jeg, så hvis du har fått summen alene, betyr det vel at du begynner å bli en institusjon i deg selv.
Ikke fordyp deg alt for mye i blomsterenger på jakt etter stygge insekter nå da, prøv heller en tåke-macro, det ville ha vært nytt og originalt...

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer.

Jóhann - jeg hadde nok ønsket øynene mer skarpe, men det ble ikke på dette bildet. Synes skarpheten på den lille runde kroppen ligger fint. Litt mindre (ikke mer) DOF (depth of field) hadde gjort seg. Bildet er forøvrig tatt i en melon, så det var ikke enkelt med avstand bak.

Fred - indianer, ja der sa du noe! Da jeg var lita, var min største drøm å bli indianer. Jeg skulle f.eks ikke bli politi da jeg ble stor, men indianer.. Noe navn fant jeg aldri, men jeg tror hverkan at snikende ullteppe eller snikende spyflue er noen alternativer for meg.. Har forresten blitt kallt (/ropt i sinne) snikende ullteppe av en illsint lærer en gang på barneskolen..
Når det gjelder stygge fluer og vakre blomsterenger, kommer det nok ikke til å bli så mange fra mitt kamera her inne. Men jeg har noe annet på lur.
Jeg var den eneste, og første, enkeltpersonen som fikk kulturmidler, ellers var det bare klubber og lag. Vet ikke om det var andre enkeltpersoner som søkte heller. Fint for meg var det iallefall!


-ingebjørg
Kurt S.

Gratulerer så mye med kulturmidlene og nyttt objektiv. Hyggelig og bra-:)
Når det gjelder tittelen - Stilig - Også min første assosiasjon gikk til indianere. Bra du ikke ble indianer-:) Da hadde du neppe vært å finne på foto.no-:)
Er slett ikke noen ''fluefotoekspert'' - Bildet synes jeg imidlertid ble helt ok.
Flott skarphet/fokus på udyret og fine farger.
Ville kanskje tatt bort litt av det lyse i bunn (forstyrrer litt) og heller tatt med litt mere over flua.
Mvh Kurt
Anne-Cathrine B.

Flott fluebilde; fine farger og bra skarphet. Er begeistret for bakgrunnen (hadde neppe klart å gjette at det er en melon) - synes de uklare røde flekkene gjør seg. Enig med Kurt mht beskjæring.. tror jeg ville fjernet litt av det lyseste i bunn.

AC :-)
ingebjørg fyrileiv g.

Takk til Kurt og Anne-Cathrine.

Kurt - jeg kunne forsatt ha tenkt meg å leve en stund med indianere, men det er vel en høyst uoppnåelig drøm for meg...!

Ny versjon er herved lagt ut, overse rammen.
Jeg er litt lat på slikt..


-ingebjørg
Kurt S.

Ingebjørg:Du skal vel kanskje nordover?
Da kan du leve en stund sammen med nordlendinger istedet-:)
Ingen dårlig erstatning -:)
Sorry sidespranget - Kunne ikke dy meg -:)
V3 ble fin. Det ble også best å se på når flua er vendt den veien.
Mvh Kurt
Espen A. I.

Jeg fikk ikke kulturmidler, men glad for å se at andre får det :-) Må bare gratulere deg, skal bli spennende dette Ingebjørg :-)

Bildet er i og for seg greit, litt morsom positur, men du venner deg vel til objektivet og kommer med praktfulle bilder !

mvh Espen
Carsten A.

Tja, vet ikke om dette var så greit egentlig (gjerlder v1, v2 og v3). Undereksponert flue hvor fokus er litt feilplassert. Rotete, flekkete og tildels overeksponerte omgivelser i det som synes å være for høyt oppjekket fargemetning.

MVH CA
Avsluttet .

...bra dette her Ingebjørg..(drømte også om å bli indianer:-)...ikke lett å få riktig skarphet på macron...det er noen hårfine balanser...v3 liker jeg absolutt best...dokumenterer en historie best...uten for mye ''uskarpt'' kjøtt...
mbh Bjørn
Kai Frode G.

Til å være ditt første macrobilde var ikke dette så galt, men som enkelte skriver over er det mye mer å hente. Litt nedblending hadde hjulpet på for å få noe mer av fluen i fokus, som jeg synes du burde hatt. Veldig snever DOF kan funke fint det, men ikke i alle tilfeller.

Macrofotografering er gøy, så lykke til :)
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer.

Kurt - ja, jeg kommer etter planen nordover om et år! Nordlendinger er ikke dumme erstatningen, det er sant ;) Sidesprang hører med.

Carsten - jeg setter pris på din ærlighet, og er forholdsvig ganske enig. Men fargene er det ikke gjort mye med. Men det var ett av mine første bilder med nytt objektiv og jeg liker posituren. Ting er annerledes nå.


~ingebjørg
Terje V.

Hei indianer-bjørg:)

Så flott at du fikk kulturmidler, hva var begrunnelsen for at du fikk de?

Til å være ditt første macrobilde, synes jeg dette er bra. Men du har mye å gå på mht dybdeskarphet og bakgrunn. Er enig med Carsten. Men likevel er bildet interresant. Dette blir et nytt kapittel i fotograferingen din, som jeg gleder meg stort til å se mere av!:) Hvor langt var dansende linse unna snikende spyflue?:)

Terje
ingebjørg fyrileiv g.

Takk, Terje. De hadde ingen begrunnelse, jeg fikk bare oversikt over hvem som hadde fått. Dansende linse var 90 mm unna snikende spyflue.
Jøss, for noen navn ;) Macro er en herlig, spennende og vakker verden!


-ingebjørg
Odd Tore S.

Snikende spyflue sniker seg inn på en av tilværelsens mange kommaer, eller er det en mindre slektning som skjuler seg i den fornemme uskarpheten?
Fargene står godt til hverandre, spyflyemetallisk mot passe rødbedervet. Tanken gikk til MacD....
Makro er gøy, men vanskelig. Kanskje synes jeg at tittelen på bildet er best her. Skarpheten, dvs. styringen av dybdeskarpheten, overvelder ikke, heller ikke eksponering og lyssetting, men jeg kan vel forvente en stigning i formkurven din nå når du har skikkelig verktøy?
Det ser i alle fall ut til at objektivet tegner skarpt der det er fokusert, og dermed er én viktig forutsetning oppfylt.
Gratulerer med kulturmidler, og lykke til videre!
Odd Tore
Sissel N.

Woow! Herlig! Dine bilder er virkelig noe!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu