I blomsterenga
Når solvarmen passer 20 grader, blir det et yrende liv i blomsterenga med humler, sommerfluer og sommerfugler. Det er som å være i paradis enkelte ganger.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-04 09:49:42
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Sigma 28-135 mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger277
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_203520} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Anne-Lise S.

Nydelige farger! Er fokus på beina til sommerfuglen? Synes det hvite langs vingekantene blir for fremtredende hvitt slik at det nesten skjærer litt i øynene. Er det bare skjermen min? Ser noe av det samme enkelte steder på bladene. Blir noe for sterkt for blikket mitt.

Anne-Lise
Øistein W.

Fint sommerbilde.
Ville kuttet noe mere til høyre og litt mere luft til venstre?

Mvh.
Øistein
Mads B.

Hei! Jeg synes dette er bra. Klare, fine farger, og en fin diffus bakgrunn. ikke godt å ta bilde av disse sommerfuglene heller. De har det rimelig travelt denne tiden. Ang. beskjæring følger jeg bare med på det andre mener,- for å lære.
Mvh Mads B.
Odd Tore S.

Pent sommerfuglbilde i det diffuse grønne med spesiell pluss for vingekantene. På denne skjermen gjør de seg helt bra, og får bildet ditt til å skille seg ut på en positiv måte.
v1 for meg, v2 mister mesteparten av effekten av motlyset. Nå er jeg motlysfan og liker nok mer kontrast og mer mettede farger enn flertallet her, men dette er nå min mening. Jeg er heller ikke så glad i snauisme som mange andre her.
Om du legger på ramme selv i Resize>Canvas ved å øke bildestørrelsen med to eller fire pixler i passe bakgrunnsfarge, så slipper du slike forstyrrende brede og ujevne rammer som du har i v2.
Odd Tore
Espen B.

Det siste sommerfuglbidet ditt var mye bedre enn dette. Det er noe som ikke klaffer helt for meg her. For mange skygger og ikke så skarpt.
Tone A.

Eit nydeleg sommerfuglbilde der nettopp motlyset i versjon 1 gir bildet ein flott effekt med dei gjennomlyste vingene med flotte fargar og skarpe detaljar. Også dei småe blomane har flott lysspel, spesielt på dei lysande småe håra som også sommarfuglen har. Flott skarphetsplan der sjølve vingene er mest skarpe og dei dannar ein flott kontrast mot den duse grøntona bakgrunnen. Forgrunnen med blomane har også fine skuggeparti i blada, som gir ein fin effekt saman med lyset på blomane. Flott komposisjon med fine fargar på sommarfuglen. Og flott fanga motiv, kor bakgrunnen er litt malerisk med fint lysspel.
Versjon 2 blei mørkare og kor lysspelet er borte.
:) Tone
Odd E. k.

Takk for hyggelige og ærlige kommentarer. Flott at dere tar dere tid til å kommentere mine bilder med detaljerte kommentarer. TAKK.

Når bildene blir fotografert i motlys vil detaljer som en normalt ikke legger merke til dukke opp. Hos mange sommerfugler er vingesnippene hårete, noe en ellers ikke legger merke til. Det samme er det hos mange planter også. Stilken og begerbladene som ofte ligger skjult og er vanskelige å se, vil kunne dukke opp i motlys. Er en heldig kan en få frem disse detaljene. Det å studere det en vil fotografere på forhånd, lese om de i fagbøker osv, vil kunne føre til at en blir særlig på utkikk etter disse detaljene ved fotografering av bestemte motiver. Kan nevne Mogop, Fjellsveve etc. Jeg for min del benytter denne metoden samt at jeg studerer planten inngående på jakt etter detaljer en normalt ikke oppdager, men som kan være fint å få frem i et motiv.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu