Siglurð seglar foruten vind
....iallefall nesten... Siglurð er en fembøring, flott båt, som er aktiv stort sett hele sommeren. Jeg har vært 5 dager på Jøa som stemnefotograf på Duun-stemnet og da var det satt opp til segling. Det var svært hyggelig å få et slikt oppdrag og mettet av Olav Duun, ja det er jeg...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-09 12:16:38
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger857
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204021} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Fred S.
Skjønner godt du er mettet av Duun, Ingebjørg, jeg ble det allerede på det som en gang het realskolen; når vi fikk utdelt klassesett av Juvikfolket og leste høyt i klassen. Siden da har jeg ikke klart å opparbeide noen begeistring for Namdalesn største sønn, og har følgelig ikke noen forhold til debatten som gikk under stemnet om Dunn var fascist eller humanist.
Men; å være stemnefotograf var da noe til ærefull jobb ! Sikkert lærerikt for deg. Klarer likevel ikke helt å like dette bildet 100 %: Sjø og båt er absolutt bra, og fembøringen med fulle seil fint plassert, men det er himmelen jeg ikke får til å fungere. Veldig hvit, og noen cm for høy. Lurer litt på hvorfor du valgte å ha himmelen slik ?

vh fred
Odd Tore S.
Siglurð seglar i skodda stinn.
Det er det jeg ser her, mer enn nok stinn tåke på bildeflaten.
Aner ikke hvilke objektiv du har brukt her, men samme motiv med bra tele og litt mer mer avstand slik at tåka får enda større virkning ville vært mitt valg. Og så ville jeg vært mye mer generøs med pixlene.
Jeg ble også vaksinert med Duun, men opplest i dampradio kom Juvikfolket seg utrolig, på samme måte som Sult med Olafr Havrevold også gjorde det.
Så det er ikke bare bilder som er avhengig av en god presentasjon!
Odd Tore
Avsluttet .
Hei Ingebjørg
Jeg likte bilde ditt umiddelbart. Så storslått med hav og skodde hvor båten blir temmelig liten i forhold. En meter lenger ut så var kanskje båten ikke synlig lenger.
Du har en tendens til å bruke høydeformat på dine bilder, og her synes jeg det passet utmerket.
Vakkert er dette bilde, så her blir det bare ros ifra meg idag:)

mvh arild
Julie E.
Jeg har sett på dette bildet flere ganger. For min del havner jeg på at det er umulig å vurdere. Jeg føler at det at det vises her, digitalt, tar mye av nerven i bildet. Jeg ville også gjerne sett bildet mye større. Slik det er her får jeg ikke tak i dybde i bildet, noe jeg antar at bildet egentlig har. HVordan opplever du det større selv?
Så om jeg forsøker å mane frem en utgave på en stor skjerm evt og helst en stor og fin papirutgave........jo, jeg liker bildet....:) men ville nok ha kuttet litt i toppen. Det finnes sikkert mange mulige formatløsninger som kan fungere her. Det blir jo snakk om hva du ønsker å formidle.
mvh Julie
Kurt S.
Et flott og ærefullt oppdrag du fikk. Det kan du være stolt av.
Sikkert interessant også til tross for at du til slutt ble mettet av Olav Duun.
Det kan bli for mye av det gode.
Her synes jeg båten ble litt for liten i bilderuta og det ble litt mye tomrom.
Sikkert en flott skute.
Ellers er jeg mye enig i det Julie skriver.
Mvh Kurt
John H.
Hei Ingebjørg.
For det første. Bildet kler navnet ditt. Navnet ditt er så flott at det fyller heile skuta. Du er en modig fotograf. De fleste ville vel fylt hele bildeflata med skuta. Det som er bra i mine øyne er plasseringa av fembøringen og den høye himmelen. Jeg får asiasjoner om hvordan det var å seile på dette store havet for 100 år siden og tidligere. Himmelen blir for meg et bilde på uendeligheten. Derfor er den ikke for stor. Her stemmer alt. Skulle jeg forandret på noe ville jeg ha snudd båten, men det er vel umulig selv i vår digitale verden. Dybde? Det er jo tåke.
Bra at du valgte høydeformat. Liker veldig godt bildene dine også dråpebildet. Gleder meg til fortsettelsen Guldbjørg.
Mvh.
John
Dag T.
Stemningsfullt, litt ''gammelstemning'' over fargene. Gjør seg sikkert enda bedre i større format.
Fred S.
Registrerte ikke at dette var havskodde da jeg kikket på bildet ditt første gang, Ingebjørg. Ser det nå, det gir unektelig bildet en ny dimensjon, som hadde blitt enda mer forsterket med fembøringen på vei utover.
Havskodde er i det hele tatt et fascinerende fenomen: Vi var i Sætervika forrige helg, herlig soledag ute ved Buholmsråsa. Stoppet opp for mat på puben der på vei tilbake, og mens vi satt der, kom havskodda . I løpet av 10 minutter var hele stedet dekket av tjukk graut, utrolig hvor fort det skjer.

vh fred
Julie E.
JH:når jeg etterlyser dybden, så er det nok kanskje noe klønete formulert fra min side. Jeg mener ikke dybdefeelingen evt dybdeskarphet i bildet, men min følelse av tjukk tåke når jeg ser på bildet. JEg får ikke den helt her, men er sikker på at den finnes. Tror bare at dette lille formatet ikke yter dette flotte bildet full rettferdighet.
(Kan også være min skjerm som ikke gjengir dette bra nok. Har ingen tro på at det ligger hos fotografen!:) )
mvh Julie
Jóhann Á.
Hei Ingebjørg!
Dun og Dun, ja! Har ikke blitt tvunget til å lese den gode forfatter, og har heller ikke gjort det frivillig. Men diskussjonene på stevnet har jo ført til en viss interesse.
Liker bildet av Siglurd, formatet, fargene og innholdet. Enig men den som snakker om at bildet gjør seg i større format!

MvH, Johann
Atle Q.
Hei Ingebjørg.
Liker bildet ditt godt jeg. Det må ikke være mye farger i et fargebilde... noe dette bildet er et eksempel på. Ellers er det meste er sagt om størrelse på båt, plassering og utsnitt.
Atle
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for kommentarer!

Fred - jeg har også vært borti de klassesettene...Hadde det ikke vært for at det var havskodde, ville jeg ikke lagt ut et bilde med så lys himmel. Vi segla til Otterøya og tilbake ble jeg med en annen båt slik at jeg kunne vente på Siglurð. Havskodda seg forbi båten vår og kom til land lenge før oss. Det var godt da jeg begynte å få litt nok av varmen..Hyggelig å treffe på deg i går forresten.

Odd Tore - jeg har brukt tele, 300 mm. Avstanden er lang.

Julie - selv får jeg den dybdefølelsen du savner. Når det gjelder større versjon, som flere etterlyser, så legger jeg ut en ny versjon (med et lite kutt i toppen).

John - så hyggelig å få så flotte kompliment om mitt navn! Det har blitt slik at jeg har fått en viss forkjærlighet for høydeformat. Hvorfor vet jeg ikke,
men jeg ender ofte opp med det.


~ingebjørg
Jan O Ø.
Hei. Ja, et veldig flott bilde dette her. Her stemmer alt og jeg liker det veldig godt.
Mvh Jan O.
Julie E.
Nå sitter jeg her med riktig lys og nyter din større versjon!! BRA!! Visste at det var der! (Lurer på om jeg må ha meg en annen skjerm, jeg.)
mvh Julie
Odd Tore S.
v2 går i riktig retning.
Jeg ser også at du har brukt tele som jeg foreslo, så da får jeg heller komme med kritiske kommentarer til naturen enn til deg når det gjelder dette bildet.
---------------
Jeg er muligens noe forutinntatt når det gjelder denne typen motiv etter at vi seilte inn til Cape Town i havskodde med bare forpiggen og Taffelberget i soloppgang som bakgrunn synlig over tåka. Det var et flott skue som uheldigvis bare delvis kunne nytes fordi vi samtidig lå på grensen av et maskinhavari. Den opplevelsen setter nok en slags indre målestokk for denne typen motiv.
Odd Tore
Rune Edvin H.
Stort format er passende her. ..
Liker det enkle, litt tomme.
Og de litt vage fargene.

Rune
Tone A.
Hei Ingebjørg
Her likte eg versjon 2 best som meir får fram dimensjonane i bildet. Eit minimalistisk uttrykk men men med stor effekt. Den ruskete sjøen med triste blåtonar, seglbåten har ei fin plassering før skodda gjer bakgrunnen så uendeleg. Heile bildet oser av melankoli og det ser ut som det er litt vind i seglet. Flott fanga motiv!
:) Tone
Jacob V.
Hei, Ingebjørg

Dette likte jeg. Det er en enkel og grei komp. Utsnittet har jeg ikke noe vondt å si. Det oser dysterhet av bilde. Jeg klarer ikke å bestemme meg for hvilken av disse to versjonene jeg liker best.


Mvh

Jacob
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for nye kommentarer.

Odd Tore - Riktig. Ja, å seile inne til Cape Town var nok et flott skue..

Tone - litt vind i seilet var det, men etter havet å dømme; ikke mye.
Siglurð måtte nok ta motoren i bruk også.


-ingebjørg.
kåre l.
Versjon 2 for meg, selv om begge er flotte!
Likte de duse fargene her å den høye skoddehimmelen.
Får en følelse av å være liten.
Slike båter gjør seg som motiv, denne ser ikke ut til å ha det travelt. (Uten toppseil) Nettop tid er viktig når man seiler, man får 'roen' under seil. Være seg råseil eller mer moderne riggede båter.
Tror jeg så denne under landsstevnet ja, men jeg er så dårlig på navn... Hehe. Har den kanskje i arkivet med litt mer luft under 'vingene'.
john-arne w.
dette var ett pent bilde, høydeformatet kommer til sin rett her, mener jeg. og jeg synes at det burde være såpass mye himmel, gjør seg på ett sånt motiv, men så har jeg jo og en forkjærlighet til høydeformatet. en liten tanke, hvist du tok bredden til v. #2 og høyden til v. #1 ??? bare lurte. fint foresten at du plaserte fembøringen til venstre, av en eller annen grunn passer det bedre med motivet til venstre enn til høyre. pussig.


M.V.H. john.
ingebjørg fyrileiv g.
Takk til Kåre og John-Arne.

John-Arne - At båten er til venstre, er vel ganske ubevisst,
men psykisk ''riktig'' da man oftest leser fra venstre. Bredden til
v#2 og høyden til v#1 vil jo bli v#1 i bredere versjon!? Det ble komplisert for meg;)

ingi
Sverre H. S.
Liker de sparsommelige fargene og det røffe preget, også mht. oppløsning. Bildet har noe retro over seg, Kontiki-film-aktig... Det kler motivet og skildringen. Liker versjon 1 best.
Robert F.
Hei, likte dette bildet i all sin enkelhet, både plasseringen av båten i forhold til horisonten, de enkle fargene og formatet. Liker versjon 1 best, og synes bildet blir enda mer malerisk i sort/hvit.

Robert
christian l.
Jeg liker stemningen og høydeformatet gjør det annerledes og mer ... hva skal jeg si ''episk'' syns jeg, liker virkelig godt arbeidene dine
Inger-Lise S.
Fin plassering av båten i bildeflaten. Skodda gjør sitt for bildet. Liker også formatet du har valgt.Går absolutt for v#1.
Gratulerer med ærefullt oppdrag!

Inger-Lise
ingebjørg fyrileiv g.
Tusen takk til dere fire siste.
-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu