Sommerenga
Blomstene er tilpasset bestemte sommerfugler og andre insekter når det gjelder å gi og ta i formeringsprosessen.
For lite skarphet på den nederste sommerfuglen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-08 16:53:37
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Sigma 28-135 mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger493
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204184} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Sånn skal det være. Her er alt som det skal Du har truffet bra med skarphet osv. Men du den kanten ved siden av den ene sommerfuglen er den fra blur i photoshop? hvis det er tilfelle så sender jeg deg en e-post med foreslått endring:)

Mvh Daniel
Solveig G.

Helt vidunderlig. Uvirkelig flotte farger og nydelig skarphet.
Stig Børre E.

Oj! For noen farger. Dette var jo utrolig friskt.
Har ikke noe å utsette på dette. Den lille uskarpheten på vingen til den ene sommerfuglen har ingen betydning. Supert makrobilde.
Tone A.

Eit makrobilde der positurane til sommarfuglane, lyset, skarphetsplanet saman med spesielt grøntonane på bakgrunnen gjer dette bildet vakkert og det har eit friskt uttrykk. Og med opplysninga di om blomar som er tilpassa bestemte sommarfuglar, så lærde eg noko nytt idag.
Det er vanskeleg nok å få ein sommarfugl skarp, det er jo berre vinga som er litt uskarp. Flott fanga motiv der sommarfuglane som er ganske triste i fargane med unntaket av det gultona partiet på vingene, blir framheva mot den fargerike bakgrunnen.
Takk for opplysninga om bloddråpesvermaren på mitt bilde!
:) Tone
S. E.

Fantastiska färger och motiv. Bakgrunden passar så bra. Makalös bild.

Mvh S.E
Andreas Kalvig A.

Et meget vakkert macrobilde, likte best v2. Alt det andre positive er vist sakt av de andre, så jeg får bare si meg enig med det de andre har skrevet.

mvh
Andreas K. A
Jorun Kristin N.

Rett og slett til å spise opp!
Utrolig bra! Farger og det hele!

Mvh
Jorun
Hans Henrik F.

Fantastisk macro, dette her! Friske farger med smell i og fine detaljer. v2 er best.
Gerry F.

dette satt ja...farge komp og fokus er for min del meget flott...har ingenting negativt å kommem med...


Gerry
Odd E. k.

Takk til dere alle for råd og hyggelige/konstruktive kommentarer.

Fint at dere likte bildet men også at dere kommenterte det på et ærlig vis. Om et bilde er fint så vil det i de fleste tilfeller være noe ved bildet som en ikke alltid er fornøyd med. Det er da viktig at også dette blir kommentert på en konstruktiv måte. På dette bildet var det særlig det øvre vingepartiet til den nederste sommerfuglen som var ute av fokus og som de fleste kommenterte, men som de fleste forstod, så var fokusen eller dybdeskarpheten ikke så stor at det var mulig å få hele vingen skarp. Helhetsinntrykket ble vesentlig viktigere enn bare at den ene vingen var ute av fokus, noe som førte at de fleste likte bildet. Jeg selv skulle ønsket at hele vingen til sommerfuglen var skarp. Ut ifra at det ble bemerket, så skal jeg ved neste forsøk prøve å etterstrebe det, men ikke for enhver pris. Prøver alltid å etterstrebe å få et godt bilde, men det er ikke alltid at det er fotografen som bestemmer hvordan et bilde skal bli. Mye er tilfeldig, også ved dette bildet. Det at vinden løyet, det at to satte seg på samme blomst og da i en slik posisjon, det at lyset inn på motivet var bra osv... gjorde at bildet ble akseptabelt. Det å få kommentarer innspirerer en til nye forsøk. Takk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu