Lilje
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF Micro Nikkor 60/F2.8 D
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • Filmtype200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger276
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204250} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .
Likte ikke uskarpheten -ville satt fokus på de ytterste bladene, og valgt en høyere blender. Men selve komposisjonen og fargene, er flotte!

--
Bjørnar Hauge
Jan O Ø.
Hei. Får følelsen av at valg av skarphetsplan er litt tilfeldig. Du får arrestere meg hvis jeg tar feil. Hadde nok også ville gjort det slik BH beskriver det tror jeg.
Mvh Jan O.
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer. Er ganske fersk på makro og det blir en del prøving og feiling. Setter derfor pris på konkrete og konstruktiv tilbakemelding fra dere begge.

Fokuspunktet ble lagt ved vanndråpen og var tenkt å gi små detaljer fra en ganske stor blomst (likte spesielt ''hårene'' på kronbladene), i kombinasjon med en snever dybdeskarphet som ville gi en mer abstrakt formgjengivelse av pollenbærere og den videre veien inn i blomsten midt samt dens fine fargespill. Dråpen var nok tiltenkt en mer sentral rolle enn den fikk i det ferdige bildet.


Kjell S
Kurt S.
Stå på videre. Her er du inne på noe som kan bli veldig fint.
Mange fine linjer i bildet.
Dersom du hadde truffet helt med fokus og hatt litt friskere farger (kanskje litt annen belysning) ville dette blitt supert.
Mvh Kurt
Ann F.
Bildet beskåret til høydeformat, behold høyre halvpart, vil gi bedre linjer og mindre fremtredende store uskarpe fargesterke felter.
Du er absolutt inne på noe med å lete seg inn mellom kronblader og annen moro, men jeg synes ikke du er helt i mål her slik du viser det.

Mvh Ann
Ivar B.
Ja som de andre nevner er du ikke helt i havn med dette bildet, men det har bra potensiale. Komposisjonen din viser at du leter etter form og linjer og at du har blikk for dette. Jeg liker også at du bruker liten dybdeskarphet som fremhever enkelte punkter, samt ofte gir et rolig bilde dersom fokusen er satt riktig. I dette bildet, mener jeg at fokus kunne vært bedre. Jeg tror jeg ville satt fokus i dypet på det grønne, lengst inn i bildet. Dette hadde gitt mer uskarphet i forgrunnen og fremhevet linjene. Er nok også enig med AF om kutt eller høydeformat, men du er absolutt inne på noe her! Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kommentarer og gode endringsforslag. Det er supert å få betraktninger fra flinke fotografer, det inspirerer!

Kjell S
ingeborg w.
Jeg kom helt på egen hånd fram til det samme som de andre her. Et motiv med potensiale, men litt feil fokuspunkt. Jeg liker godt liten dybdeskarphet i slike bilder, men da må det være fokus på noe som holder oppmerksomheten min. Altså lenger inn, der den stengelsaken begynner, lenger ut, der bladet begynner eller der det er noen store dråper eller noe sånt. Mange muligheter, men jeg synes ikke du har truffet helt her. Ellers er det en fin blomst som gjør seg godt på bilder.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu