Nordflaggermus med bytte
Bildet inngår i albumet Gudbrandsdalsnatur -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 120-300mm f2,8
  • Brennvidde270mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • ja
  • AnnetManuell fokus, manuell blitz (SB80DX) ISO 200.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger682
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204405} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Ronnie S.
Imponerende! Mye bedre enn ditt forrige. Vil du dele litt teknisk med oss uten flaggermus i arkivet? :-)
Robin J.
Enig med RS.Imponerende
Mvh RJ
Bent O.
Utrolig bra Svein!!!!

mvh Bent
Torgeir H.
Sykt bra! Stilig med innsektet i munnen. Det eneste som ergrer meg er at jeg hadde tenkt å prøve akkurat det samme i sommer, men har ikke somlet meg til å gjøre det, og nå skal det godt gjøres å ta et bedre bilde en det der ;)

-T.H
Avsluttet .
Imponerende og flott fanget - men forferdelig flatt lys! Har du muligheten til å fjerne blitzen litt fra kameraet og rigge et skrått motlys (slaveblitz) for å framheve konturene?

Svein B.
Hei, og takk for kommentarer.

RS: Noe teknisk info er lagt til, ikke noe hokus pokus- har prøvd meg fram med kortere brennvidder i starten, fra 80mm og oppover- nå bruker jeg 300mm eller rett under. Manuell forhåndsinnstilt fokus og blitz innstilt deretter, manuelt for å ha noenlunde jevnt resultat og korte blitzblink.

BO: Takk takk.

TH: Ut og prøv, det er slett ikke umulig å ta bedre flaggermusbilder enn dette- det er svært mange som har gjort det før. Lykke til, det er i allefall en trivelig syssel på sene varme sommerkvelder.

KSH: Jeg er enig i at det er stort forbedringspotensiale i disse flaggermusbildene mine mht blitzlyset. Til nå har jeg brukt en blitz montert på kameraet. Siden jeg følger flaggermusa i flukt i forskjellige retninger har et opprigget blitzanlegg med slaveblitzer ikke vært lett å få til. Eneste alternativet ville være noen relativt lange braketter fast montert på kamera/objektiv for å få blitzen(e) vekk fra kameraet. Likevel vil nok gevinsten ved dette være relativt liten i forhold til ulempene og vanskelighetene et slik brakettanlegg ville medføre for selve gjennomføringen av fotograferingen- er jeg redd. De riktig gode flaggermusbildene får en nok ved å bruke flere blitzer fra litt forskjellige retninger- men dette krever fast oppsett av hele systemet og helst en noenlunde forutsigbar oppførsel fra flaggermusa. Vi får se hva tiden bringer- ideene surrer jo. ;)

Mvh
Svein B
Svein B.
Og RJ: Takk takk.

Mvh
Svein B
Ivar B.
Ja jeg kan ikke si annet enn at dette er imponerende fanget. Ligger nok en del arbeid bak dette skjønner jeg. Jeg ville kanskje tatt et noe nærmere utsnitt, da jeg kanskje synes det blir litt for mye svart rundt. Ellers er flaggermusa fanget i helt suveren posisjon med hodet vendt mot seeren og med insektet som prikken over ièn. Mvh Ivar
Morten W.
Svært imponerende! Hva mer kan man si? For et mangfold man kan drive det til med denne hobbyen. Og så får man inspirasjon av andre.
Ketil K.
Imponerende bra av flaggermusen - og bedre enn det forrige. Byttet bidrar også. Problemet med slaveblits er vel at det som regel har litt oppstartstid, noe som ikke harmonerer med kravet til raskt avtrekk. 270mm brennvidde er jo utrolig, jeg har ikke klart å ta flaggermusbilder med annet enn vidvinkel og den store dybdeskarpheten man da får. Å fokusere skarpt på flaggermus i mørket krever jo sine teknikker, eller svært mange prøv og feil forsøk.
Magnar L.
Imponerende fanget! Hvor mange forsøk var det før bildet satt? Dette med flatt lys er småpirk i denne sammenhengen. Når en vet hvor rask flaggermusa er i lufta, er det godt gjort å bare få den i søkeren.
Veldig bra!

mvh Magnar
Svein B.
Hei igjen, og takk for nye kommentarer.

ML: Jeg begynte så smått med disse flaggermusforsøkene i fjor sommer, og det har blitt noen eksponeringer. Jeg startet med noen jaktende langøreflaggermus, de er noe større- men også langt raskere og vanskeligere å jobbe med. Helt annet jaktmønster. Disse nordflaggermusene er egentlig noenlunde greie å jobbe med, og etterhvert begynner teknikken å sitte såppass at det har faktisk blitt 5-6 ok bilder hver kveld jeg har gjort forsøk. Men det har gått mange bilder i søppelkassa, det skal også være sikkert.

Mvh
Svein B
Avsluttet .
Du trenger en assistent med slaveblitz på en laaang stang, som ser hvilket individ du følger og henger med i svingene... Oppstartstiden er ikke noe problem, det er jeg temmelig sikker på.

(Jeg melder meg til innsats som assistent for en kveld hvis jeg havner på dine kanter av landet, så kan du heller guide meg på en liten jerpesafari.)

PS: Jeg trodde faktisk du hadde et fast oppsett her, og at kamerat var utløst vha sensorer av noe slag. Hvis dette er regulær «sportsfotografering» er det enda mer imponerende!
Svein B.
Hm....assistent med slaveblitz på stang......det var en tanke! Du er selvfølgelig velkommen Knut-Sverre, det duger ikke uprøvd i allefall. Jerpesafari skal gå bra i uansett- men sett av noen dager hvis du har jerpa i tankene, det kreves normalt litt tid for å få den riktige nærkontakten og fotomulighetene. Vårvinter eller høst er gode tider på året.

Siden du spør- dette er sportsfotografering med øye og pekefingerfinger som sensor/trigger. Enkelt opplegg, men med stor feilprosent.............kan være noen dårlige loddinger i printet...;)

Mvh
Svein B
Stig B.
Der var den ja!

Kanskje jeg hadde gjort større nytte for meg som blitsassistent enn som fotograf, for mine egne ligner ikke på dette. Jeg har en uskarp flaggermus og en skarp vinge :-(

Fine detaljer, og foret i gapet er ikke ueffent.

Skal bli artig å følge prosjektet ditt. Kanskje vi får til en sesjon om deet blir en runde i høst ?

Mvh Stig
Aleksander M.
Imponerende bra!

Mvh Aleksander
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu