Hardangervidda sist sommer
Dette har ligget bortgjemt i arkivet, men da jeg hang det opp på veggen synes jeg det gjorde seg godt. Det må ha vært en sværing dette.
Jeg synes geviret gjør seg godt i kveldssola. Jeg liker også hvordan en ser vidda bakover i bildet.
Utstyr
  • nikon d70s
  • nikon 70-200mm, af-s, vr, G, 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger318
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204422} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Inger Anne Maritsdotter V.

Du har truffet det rette lyset her,
varme fine toner, og et velvalgt interessant bildeutsnitt.

Inger Anne
Avsluttet .

Hei Ingeborg,liker linjene og lyset godt.Liker også vidda i bakgrunnen.d70 levererte helt utmerkede bilder ser jeg.Får bare en liten følelse av at geviret/bildet er litt vel for mye tilrettelagt,om du skjønner hva jeg mener.?

mvh O
Kurt S.

Et bilde som får meg til å reflektere over livet på vidda og naturens gang.
Dette må ha tilhørt et stort og stolt dyr som, for noen år siden, streifet over vidda.
Ser at geviret er slipet og glattpolert av vær og vind.
Flott kveldslys og fine farger.
God fokus på geviret og området rundt og fint at du fikk med litt miljø i bakgrunnen.
Likte bildet.
Mvh Kurt
Stig Børre E.

Hei Ingeborg.
Flott bilde. Fint lys og veldig behagelige farger. Bildet blir en blanding av stilleben og naturfoto, vellykket sådann.

Syns du har valgt riktig blender her. Fint med den litt diffuse bakgrunnen.

StigB
ingeborg w.

Tusen takk for kommentarer. Jeg kunne si det sto sånn da vi kom dit, men det er det vel ingen som tror på, med god grunn.
Odd Tore S.

Fine farger og naturlige omgivelser for geviret, selv om selve plasseringen nok lukter litt turist. Liten dybdeskarphet gjør at det står godt ut fra bakgrunnen.
Velskurt og gjerne også velspist av mus, men ikke altfor mye. Det venstre hornet ser brukket ut, kanskje derfor jegerne ikke har tatt det med? Kranieresten tyder på jakt, ellers er hornene vanligvis enkeltvis om reinen har blitt felt, eller med mer og uregelmessig kranie om det var en ulykke.
Odd Tore
Fred S.

Tradisjonelt og greit, gevir på steiner i vakker fjellnatur er et rimelig bra sikkerstikk, uten at seeren går bananas av begeistring. Artig å finne noe slikt i fjellet, og om den lå på steinen eller ikke er uvesentlig, det er lov å arrangere bilder hvis nå det var tilfelle. I motsatt fall har en annen fjellvandrer arrangert det for deg.
Tok du med deg geviret ? Vi fant et enormt og helt gevir for et noen år siden under en moltetur, og drasset det med oss heim...

vh fred
Odd Tore S.

Jeg mente naturligvis ''om reinen har felt dem'' i stedet for ''reinen har blitt felt''.
Glipp ved korrekturlesningen.
Odd Tore
Andreas S.

Hei

Dette var et fint naturbilde Ingeborg! Fargetonene er meget behagelige og komposisjonen synes jeg er flott! Herlige linjer både på horisont og gevir.

Mvh. Andreas D.
ingeborg w.

Tusen takk for flere kommentarer. Turist, Odd Tore, rett opp- og ned, er det det du mener? Joda, men jeg ville det skulle stå fram fra bakgrunnen og fange lyset på en god måte. Det fikk jeg til. Jeg har forresten noen hvor jeg har arrangert fiskestanga opp mot geviret for virkelig å symbolisere både jakt og fiske. Fred, nei, vi tok det ikke med oss. Vi var på telttur, hadde fortsatt mange dager igjen og alt for mye å bære på som det var. Morsomt var det allikevel, sjelden å finne et som er så stort og fint. Iår fant vi saueskalle komplett med bjelle og helt fersk reinklov med hår og så skeiv at den må ha fått vondt i beina når den gikk. Mye rart en finner når en er uttafor alfarvei.
Odd Tore S.

Med turist mener jeg i denne sammenhengen person som finner gevir eller annet interessant og som legger det fra seg på et sted hvor det er godt synlig for andre om han ikke tar det med seg selv.
Håper at det ikke er noe negativt i det, det er ikke lenge siden vi samlet tre kranier av reinkalv på Hallingskarvet, la dem godt synlig, tok bilde og gikk.
Tror det er ganske naturlig.
Odd Tore
ingeborg w.

Når du skrev turist tenkte jeg først og fremst på japanske turister, du vet: Ut av bussen, fire stiller seg opp rett opp og ned foran et turistsenter, klikk klikk, ''også bytter vi.'' Jeg tok det ikke ille opp, for det ble litt rett opp og ned, for å fange sola og stå fram fra terrenget. Jeg tror også det er naturlig for de fleste å gjøre slikt når en finner et sånt fint gevir.
Ann-Olaug T.

Eit bilde der lyset er praktfullt, linjene i bilde, stemninga er til å ta og føle på. Hornet har i kveldssola fått ein nydelig farge. Fint.
Mvh Ann-Olaug
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu