Også Flåmsdalshuldra følger moten
I år er det blå kjole og blondt hår som gjelder.
Tidligere hadde Flåmsdalshuldra rød kjole og mørkt hår (se bilde nr. 126136)
Bildet inngår i albumet Flåmsdalen - - mitt sommereventyr
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-16 23:49:22
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger603
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204569} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Steinulf L.

Synes det var stiligere med rød kjole. De små figutene langt borte, med en mykhet i bildet som her, bidrar til at man sitter med følelsen av å ha sett'syner'. Vellaget.
Hege J.

Jeg klikket meg inn på det andre hulderbildet ditt, og leste med interesse kommentarene og bakgrunnen for disse huldrebildene dine der. Hvorvidt huldra bør være rød eller blå, eller grønn for den saks skyld, synes jeg ikke er vesentlig. Huldershowet er jo et friskt og artig turistinnslag etter min oppfatning, selv om jeg leste at ikke alle er enig i det.

Naturen her er Norgesreklame på sitt beste, mektig og med en
''great'' foss. ;-) Herlig med to huldre i bildet.

Heller bildet en anelse til venstre?

Mvh Hege
Kurt S.

Fotografisk sett er det vel bedre med rød kjole.
Den vises bedre i terrenget slik at dette interssepunktet kommer enda bedre frem. Men, men.. moten må nok følges selv for huldra-:) som for øvrig gjorde seg godt også i dette bildet. Viser dimensjonene veldig bra.
Litt av noen vannmasser som kommer veltende ned her.
Flott lys og et superfint nasjonalromantisk bilde.
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.

Det var vel ikke to huldrer i fossen den dagen?
antar at du kanskje har trikset litt i ps.....:-)

Husker også når Huldra hadde rød kjole, likte godt #2 av det bildet.

det er en fin foss dette, antar at det er tatt uten stativ, det er vel tatt når toget stoppet der for turistene.

ok bilde.

Var du så sprek at du syklet ned igjenn da?:-)

Inger Anne
Ann F.

En liten oppklaring
:-)

Intet PS-juks her, det er alltid 2 huldrer i showet, det har det vært i alle de år jeg har tråklet Flåmsbanen opp og ned til og fra hytta. Men showet i år er lagt om koreografisk, tidligere var bare den ene synlig om gangen, nå er det et kort øyeblikk hvor begge vises.
Jeg er forøvrig enig at visuelt var dt langt bedre med rød kjole. Men i år er det ny korografi og musikk, jeg tror også at antrekket tidligere var ''eid'' av den som hadde regien tidligere.

Uten stativ ja, støttet mot rekkverket. Og nei, jeg syklet hverken opp eller ned - Kjosfossen er kun tilgjengelig fra Flåmsbanen, ingen vei der i det hele tatt. Det er forøvrig strengt forbudt å oppholde seg på plattformen annet enn ved togstopp. Jeg hadde planer om bilder av fossen ved ulike lukkertider og brennvidder etc., spurte pent om å få gå av toget nedover og vente på neste tog og fotografere i tiden mellom dem, men jeg måtte pent inn på toget igjen. Visstnok var det noen fotografer som hadde gjort nettopp dette, hadde begynt å klatre uten sikring dit huldrene er, og en var blitt skadet. Så nå får ingen stå igjen på perrongen nåt toget skal gå videre.

Mvh Ann.

Terje K.

Som Kurt sier..flott nasjonalromantisk bilde :-)
Enkel og fin komp med klare fine farger. Ser også at det er noe mindre vannføring i år. Når det gjelder farge på hulderkjolen har jeg ikke de store tanker om, smaken er vel som baken ;-), men et klart pluss at du har fanget begge hulderne :-)

Har et par bilder av denne her jeg også en plass.. fin tur som absolutt kan anbefales!

Terje
Andreas S.

Heisann

Et flott bilde som oser av nasjonalromantikk. Fargene er bra, og de to huldrene er også pent plassert i bildet. Derfor er også komposisjonen fin synes jeg.

Mvh. Andreas D.
Geir Arne M.

Et lite sommerminne. Det nye er at Huldra(ene) skifter farge. Det vae vel kanskje ikke noe nytt.
Grei dokumentasjn - men på min skjerm litt utbrent. Fosser er ikke lett å få til.

mvh geir
Fred S.

Huldreshow i Flåmsdalen...? Ja,ja, hva gjør vi ikke for turistene. Vegrer meg for å kalle bildet ''nasjonalromtantisk'' nettopp pga den kommersielle/turistifiserte rammen, men ellers er jo bildet både storslagent og flott. Så skal jeg heller tviholde på mitt eget bilde av huldra, hun er litt mer mystisk og mørk en disse blåkledde. Fossen er forresten fortreffelig eksponert.

vh fred
Ann F.

Takk for kommentarer.
Huldra i mitt øye er nok ikke heller blå/rød-kjeldt, dansende i fossen til såkalt huldresang gjennom høyttaleren, men det er likevel et morsomt motiv synes jeg. Og de har et stort publikum - hørte nettopp at Flåmsbanen regner med å passere 500.000 reisende i år.
Dessuten vises fossens dimensjoner bedre med menneskene. Jeg har bilder av fossen uten, da er det ikke så enkelt å forholde seg til fallhøyden.

Fossen er ikke utbrent, det er sjekket.

Mvh Ann
Tor-Ståle H.

Hei fint hutangspunkt dette, men fossen blir for dominerende og huldrene forsvinner. Ellers er jeg noe i tvil med det flate lyset, det mangler dynamikk i bildet. Jeg har tillatt meg å photoshoppet bildet - du finner det i en mail fra meg...

Sees!

mvh/T-S
Ann F.

Tor-Ståle, etter å ha fått din mail, og å ha sett dine bilder i ABFK gjennom årene, mener jeg at du bør søke om å bytte etternavn. Tor-Ståle Tidemann-Gude passer deg langt bedre.
Takk for tilsendt forslag, det ble et annet bilde
Jeg var gnistrendestrålendekjempefornøyd når jeg endelig -etter ørten passeringer - en dag i sommer dro forbi uten at det for en gangs skyld var himmelstrålende solskinn med dertil hørende skarpe kontraster og medfølgende eksponeringsproblemer, hvilket egentlig er sommeren 2006s fotohistorikk. Min versjon er ''lettsløretsol''-versjonen.
Den forsvarer sin plass i enkelte sammenhenger, kanskje med enda litt bedre justering. Din er noe annet, passende i andre sammenhenger. Og jeg er ikke større enn at jeg innser at ditt forslag i enkelte tilfeller kan være en forbedring.
Kan jeg få spørre hvilke grep du har gjort ut fra mitt V1? All lærdom er positiv.
:-)

Mvh Ann
ingeborg w.

Jeg synes dette ble pent. Friske gulgrønne farger i terrenget og sarte blå toner på kjolene. Størrelsen på fossen kommer godt fram når en ser hvor liten dama aller innerst er. Jeg må si jeg holder en knapp på v2, den blir litt mer mystisk og skummel.
Ann F.

Hm. Vel.
Nå ser jeg for første gang Tor-Ståles utgave på en LCD-skjerm og er ikke lenger enig med meg selv. Det ble for hardt og huldra i fossen er redusert til statist, på min CRT-skjerm hjemme er det bedre balanse i det.
Easy does it, også lett på labben med redigering, tydeligvis.
Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu