Bildet inngår i albumet Kulturlandskap/natur -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-14 12:06:42
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon EF-S 10-22 mm f/3,5-4,5 USM
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger676
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204984} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .

Hei Erik

Tøfft bilde men det er en slags Halo i lyst grønnt rundt toppen av ruinene , som ofte kommer om en av eksponeringene ikke er helt lik de andre på HDR bilder. Visst du har vært litt borti stativet eller noe.

Vennlig Hilsen
Tord Andre Oen
Erik J.

Hei Tord!
Skønner hva du mener, men dette er ikke flere exp. Det er 1 håndholdt bilde. Har kun etterbehandlet det i PS.
Mvh Erik
Monica F.

Hei Erik!
Fy søren, dette ble skikkelig stilig :-)
Hvordan har du etterbehandlet i ps?????
Mvh Monica
Jane B.

Hei Erik. Jeg er bare nødt til å si at jeg synes bildene dine er utrolig stilige. Jeg er mektig imponert over ditt arbeid i PS.

Mvh Jane
Svein Arild A.

ett fett bilde det her, men er himmelen lagt på i etterkant?..kan c sånn ut med tanke på det grønne på kanten rundt hele ruinen!
Dag B.

Hei ! Du har i flere dager lagt ut mange flotte bilder, dvs som er behandlet meget bra. Ja, jeg også synes du er veldig flink. Jeg blandt mange andre har spurt om du kan si litt om etterbehandlingen. Ser derimot at du aldri gidder å gi en eneste tilbakemelding på slike spørsmål. Det eneste du svarer til enkelte er at det kun er en eksponering og ikke flere, som mange tror. Jeg må si jeg blir litt provosert av din noe arrogante måte å svare på/ikke svar på. Hvorfor legger du egentlitg ut bilder her ? Er det for å få masse skryt ? Dette er vel et fora hvor de fleste legger ut bilder for å få råd, kritikk og skryt samt også å kunne hjelpe andre med tips og råd. Et fora for fotointeresserte mennesker som ønsker å komme seg videre. Hva er det man egentlig tjener på å ikke svare folk som stiller ordentilge spørsmål og ønsker å lære ? Driver du butikk ? Taper du kunder ? Ikke vet jeg, men om du da i det minste kunne si litt om hvorfor du ikke kan si noe om hvordan du behandler bildene dine så slipper man å spørre...

mvh Dag
Erik J.

Hei Dag!
Stått opp med feil ben idag? Hadde du bare visst hvor mange hendvendelser jeg får på mail og hvor mange jeg har hjulpet, så hadde pipen din fått en annen lyd. At akkurat din hendvendelse ikke er besvart er jo synd da. Synes også at slik surmuling ikke hører inn under bildekommentarer. Vi har et forum til slikt. Man behøver jo ikke avsløre alle ''hemmeligheter '' under kommentarene
Ha en god fotodag.
Erik
(som har svart mange hyggelige fotografer)
Dag B.

Hei igjen !
Nei da, jeg har ikke stått opp med feil bein. Ja, det er fint at du har hjulpet mange men jeg må da bare beklage at det ikke fremstår slik når jeg leser dine kommentarer. Jeg synes det ser ut for at det meste av spørsmålene står ubesvart. Jeg hadde faktisk ikke reagert om du hadde skrevet at du ikke hadde tid og anledning til å svare alle som spurte, nok om det.
Og surmulingen min, som du kaller det hører vel hjemme her hvor du kan se den. Det er jo her du får spørsmålene som det for meg ser ut som du ikke besvarer. Du får heller ta det som et kompliment at jeg synes bildene dine er så fine at jeg gadd å skrive min forrige kommentar. Jeg er litt desperat etter å lære, og kanskje litt utålmodig vil nok noen hevde.
Hva gjelder ''hemmeligheter'' så er det selvfølgelig greit dersom du ikke ønsker å fortelle om disse. Andre gjør det, men det er helt greit at du beholder noen. Jeg har heller aldri vært ute etter disse. Men hadde vel håpet på enkelte tips slik at man kunne kommet litt videre. Regner faktisk med at det er såpass komplisert det du gjør at det kan være vanskelig å formidle på dette fora.
Du må ha en god fotodag du og.
DAG
(en hyggelig fotograf som har skrytt mye av dine bilder til andre fotointersserte og hyggelige fotografer)
Erik J.

Kan være enig i at jeg ikke har vært flink nok til å gi tilbakemeldinger. (Gir flest tilbakemeldinger på mail). Men med stor familie turnusjobbing osv. så strekker tiden ikke alltid til. Så, ja tidsklemma råder her også. Skal prøve å skjerpe det. Men arrogant, det er dine ord.
Erik
Hei og Hå!
Magnus H.

Om det ikke er HDR så er det i alle fall HDR-aktig. Dersom du behandler dem selv i photoshop bør du også kunne få bort de turkise omrissene rundt ruinene og få bort noe av støyen fra himmelen. Ellers er HDR, eller etterbehandlingen din som gir rimelig like resultater, et veldig godt verktøy for å framheve, forsterke arkitektur - skjønt jeg foretrekker at du likevel holder litt igjen og lar det være noe mer realisme igjen.
Erik J.

Hei Magnus!
Dette er ganske nytt for meg, og jeg er fortsatt i læringsprosessen. Og jeg er helt enig i det du sier om himmelen osv. Bra du melder tilbake slike ting.
Mvh Erik
Helge L.

Heisann,
litt sånn generelt må jeg si at jeg synes du har fryktelig mye flotte bilder her, de har ofte noe litt sånn uvirkelig over seg noe som sikkert er et resultat av etterarbeidet ditt. For meg løfter det bildene veldig til å bli noe mer enn bare ''gode'' bilder.
Dette er et bra eksempel også, man begynner å lure på om det hele er en digital ''kulisse'', samtidig som det jo i utgangspunktet er et bilde av noe virkelig. Men, jeg digger ikke den grønne streken rundt bygningen nei, det var litt overraskende slurvete vil jeg si... legg gjerne ut en ny versjon hvis du gjør noe med det.
Gleder meg uansett til å se flere av dine bilder i framtiden!

Forøvrig skal jeg ikke spørre hvordan du gjør det i PS, så slipper noen å bli sure for at du ikke har tid til å svare... får da være måte på. :-)

mange hilsener fra Helge
Morten W.

Bildene dine er flotte, men burde ikke bildene dine folk tror er HDR vært lagt ut under kategorien manipulasjon? Ikke at det forringer, for all del.
Ser at noen etterlyser fremgangsmåte, og du sier det er kun en eksponering, men er det da (i all min uvitenhet) to eller flere kopier av bildet som det er brukt forskjellige filtere på? Så blir det/de lagt på hverandre, og så brushen?
Ellen Therese R.

Hei Erik!

Spennende komposisjon her, og dramatisk effekt. Litt action-spill feeling her. Som tidligere nevnt er den turkise streken - som Helge rettmessig kalte ''overraskende slurvete'' - svært forstyrrende.

Angående spørsmål om etterbehandling, så synes jeg kunstneren må få lov å beholde sine hemmeligheter dersom han/hun ønsker det uten å måtte få slike respektløse reaksjoner. Jeg synes det er feil at man skal føle seg presset til å røpe teknikk, når det kanskje er noe man har jobbet mye med og utviklet over lang tid. Jeg kan forstå at man ønsker å lære, men det handler også om å gjøre seg fortjent til det. En lærer må få lov til å velge sine elever.

''When the student is ready....the lesson appears''
- Gene Oliver

Hilsen Ellen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu