Rose
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-14 16:50:31
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-08-15 07:41:48
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF Micro Nikkor 60/F2.8 D
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/250s
  • Filmtype200 RAW
  • Nei
  • AnnetHåndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger407
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205296} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Espen Gresvik S.
Diffust og vakkert. Jeg tror det vil bli enda bedre hvis du hadde fjernet det grønne feltet oppe i venstre hjørne og klonet bort de små visne flekkene nær sentrum. Ellers synes jeg bildet er bra.

egs :)
Kurt S.
Et flott rosebilde.
Silkemykt, diffust og vakkert.
Ville kanskje tatt bort det grønne feltet oppe i venstre hjørne også.
Mvh Kurt
Ann T.
Hei, skulle akkurat si det samme som Kurt og Espen, men du har alleredi rettet opp ''imperfections'' på rosen. :-D
Veldig pent dette. Nydelig mykt lys, og pen rosa farge. Vet ikke, men lure om det skulle kanskje har vært litt skarpere i midten?
Mvh. Ann
Anders H.
Enig med Ann, det kunne vært skarpere. Ellers stemmer alt, utsnittet, fargene og formene.

Anders
Terje K.
Flott, med flotte duse farger. Så langt versjon 2, men lurer på hvordan det hadde blitt dersom du hadde beskåret ca 1/2 cm oppe og ca 1 cm til høyre...syns det mørkegrønne forsyrrer bitte litt ;-)

Terje
Ivar B.
Ja Kjell Sigurd! Dette er jo et nydelig bilde, mykt, lekkert og drømmende. Det ble antydet at det manglet litt skarphet, men jeg synes bildet tåler, og kanskje vinner på det softe uttrykket du har gitt det. Bildet er deilig og drømmende. Enkelt og rent, nesten et jomfruelig og uberørt uttrykk. Flott! Mvh Ivar
Steinulf L.
Dette var lekkert,spesielt etter rengjøringen. Savner ikke mer skarphet,det er et litt drømmende uttrykk i bildet slik det nå fremstår.
Magnar B.
spesielt rosebilde! Fint gjort! Fine duse fargar og fin dybde i enkel komp. flott!
Kjell Sigurd S.
Takk for fine tilbakemeldinger! Jeg var litt usikker på om jeg ville tukle med flekkene på kronbladen men ser at det var en forbedring. Flekken oppe til venstre var jeg egentlig komfortabel med men skal lage en versjon uten. Bildet er kun croppet en smule og tilført noe mer fargemetning, ingen USM. Likte selv det softe uttrykket. Igjen, setter stor pris på innsiktsfulle kommentarer fra dere.

Kjell s
Caroline M. S.
Hmmm - ser ut for at jeg blir avvikeren her. For jeg synes hele bildet ser ''skittent'' ut på grunn av all grønnfargen i ''svingene'' i rosen. Synes det kræsjer veldig med den softe, sarte look'en og ville derfor foreslå at du konverterer bildet til svart-hvitt og beskjærer det en del (bort med de sorte hullene til høyre, venstre og oppe).
Ann F.
V3 ble ikke helt vellykket i nordvest, jeg tror jeg ville fjerne det partiet rett og slett med beskjæring i V2, som er ren og fin forøvrig.
Mvh Ann
Espen A. I.
80-talls dette. Monotont og effektfullt. Liker godt den krusete delen av bildet, men veldig synd at det er uskarpt der det bør være skarpt.

mvh Espen
Torbjørn K.
V3 ble veldig fint, men jeg synes ikke du kommer helt i mål. Et motiv som er verd å jobbe videre med. Du har veldig fin symmetri, men bildet har potensiale til å bli enda mer symmetrisk og midtstilt. Skarpheten er nevt. Her passer det med myke kurver og blasse toner, men noen skarpere linjer ville fenget meg mer.

Torbjørn
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kommentarer. CMS - grønnfargen skriver seg fra bladverk og refleksjoner fra dette i kronbladene. Har fortsatt til gode å lage s/h bilder av blomster, men en gang skal jo bli den første. AF - har testet beskjæring av hjørnet, men blir da sittende med en ''mørk flekk'' på hver side midt i bildet ( som på V3) og synes ikke det ble noe særlig. Da er alternativet å kutte mer og til slutt går det da kanskje med meg som med Jensemann i Prøysen sin vise :-) EAI og TK - skulle kanskje ha brukt mindre blender for å få større dybdeskarphet ja, ser absolutt poenget med det. Fokus ligger ikke i midten men litt lenger ut og skarphetsplanet er veldig kort (objektivet er helt på nærgrensen). Bruk av USM gir ingen særlig effekt pga manglende kontrast og gir uheldige konsekvenser i andre partier av bildet slik det er nå.

Nye forsøk følger :-)

Kjell S
ingeborg w.
Dette ble fint. Litt spesielt at den er så lys og sart synes jeg. Ofte ser jeg dem med mer farger. Jeg tror denne hadde tålt mer fargemetning, men det er også bra som det er nå. Jeg foretrekker faktisk v1. Det grønne hjørnet plager ikke meg. Og rusket er ofte sånn jeg ser på blomster. V2 ble litt for mye ikeaplakat og det er for meg ikke positivt.
Atle Q.
Dette ble ikke så værst Kjell, men ''mesteren'' på dette motivet til nå på dotten er nok Nils Guldbergs bilde nr. 184732. Se og lær...
Mvh Atle
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer til dere to også. IW - jeg holdt på å skrive Ikea-plakat selv til et bilde for en stund siden, men turte ikke. Forstår hva du mener :-) Forøvrig er denne rosen såkalt ''hvit'', og oppfattes nok slik før man stikker hodet ned i den. Skal teste ut om ytterligere fargemetning fungerer. AQ - fint bilde du henviste til. Helt annet valg av løsning og lekkert.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu