Storkenebb
Er litt usikker på om jeg liker refleksene i dugg-/vanndråpene. De er der i RAW-filen og blir naturligvis noe forsterket ved USM-bruk. Tatt i overskyet vær uten direkte sollys. Noe jeg kunne gjort for å unngå refleksene?
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF Micro Nikkor 60/F2.8 D
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/40s
  • Filmtype200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger312
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205663} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ivar B.
Hei kjell Sigurd! Jeg synes disse refleksene blir noe skjemmende og forstyrrer et ellers rolig bilde. Kanskje et polarisasjonsfilter hadde kunne gjort susen i denne sammenhengen for å få tatt bort disse refleksene. Men er alle disse blå flekkene reflekser? Bildet er ellers helt ok. Det kler det kvadratiske formatet som undrestreker roen i bildet. Mvh Ivar
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentar Ivar. Det er kun de hvite flekkene som er reflekser. De blå kan kanskje være en effekt av vann som tidligere har ligget på kronbladene og fordampen i solen? Ja, polarisasjonsfilter er vel tingen. Det finnes desverre ikke slikt i fotobagen, men jeg bør vel anskaffe det sporenstreks :-)

Kjell S
Robin J.
Synes dette ble bra. Bra komp. som IB sier gir følelse av ro. Dette kan du være fornøyd med. Refleksene skjemer ikke meg.
Mvh RJ
Odd Tore S.
Pent portrett av storkenebb i det grønne, mettede og likevel troverdige farger. Fokusplanet er OK, dybdeskarpheten ganske nær på kanten siden det er elementer i midten av blomsten som kanskje er litt for nesten-skarpe.
Det må være mikroduggdråper de hvite flekkene, de er meget små, nesten mer som pollen.
Om du synes at de sjenerer, kunne du kanskje dusjet blomsten først, så de ble store og dekorative eller kunne ristes vekk.
Om polafilter ville duge på disse vet jeg ikke, her har du vel både utvendige og innvendige reflekser som gir lys som er polarisert i forskjellige plan. Du ville i alle fall måtte øke lukkertiden betraktelig, ikke bare greit om du er utendørs.
I tillegg kan polafilteret også forandre refleksene fra selve blomsten. I blank billakk kan man velge områder med speiling på denne måten, men samtidig kan lakken få et skjoldet utseende. Det blir spennende å se om det samme skjer med blomster, det har jeg ikke prøvd fordi jeg ikke har polafilter til det makroobjektivet jeg ikke har.
Odd Tore
Ann F.
Det ble kanskje i overkant litt mye av de hvite prikkene, ja.
Hvis det er færre av dem - på et riktig godt bilde, har jeg tatt kloneverktøyet i bruk hvis jeg ikke har hatt med meg eller brukt tricksene mine. Men for å være helt ærlig mot deg (og jeg legger lista høyt hos deg), på dette bildet er det ikke verdt det uendelige bryderiet og tiden det vil ta å fjerne alle pent. Bildet er et helt OK artsportrett av Storkenebben, men kanskje ikke så spennende at det er verdt all tiden og innsatsen det vil kreve. De er også for små til at selektiv USM er et mulig valg.

Mitt personlige tricks for å unngå dem i opptakssituasjonen, er a) en lys caps hvis motivområdet er lite nok, eller b) en hvit paraply. Det demper uønsket lys og reflekser, capsen er kjekk å ha på hodet uansett, og hvis du får tak i en sammenleggbar hvit paraply tar den lite plass i fotosekken. Og er kjekk å ha med i tilfelle et regnskyll. Dempe litt vind kan den også hjelpe til med.

Mvh Ann
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer. Ja, jeg synes nok selv at det er i overkant med prikker her. Så de ikke under opptak. Takk for meget gode råd til løsning! OTS - interessante effekter av polarfilter du nevner. Jeg har ikke slikt til noen av mine objektiver. Du kunne kanskje ønske deg et filter til makroobjektivet du ikke har til jul, så får du en meget god unnskylding for å kjøpe objektiv til filteret ditt? AF- Mine sammenleggbare reflektorer kunne kanskje vært brukt men de går ikke ned i sekken. Jeg får vel tusle bort til Ståle Krapyl i byens fotoasyl igjen... :-) Jeg er sikker på at han har en (dyr) løsning på lager. Hyggelig at du røper triksene dine. Heretter blir caps en fast del av turutrustningen min.

Kjell S
ingeborg w.
Enkelt og pent og rolig synes nå jeg. Ting og tang av hvite og blå prikker er helt ok for min del. I en ideel verden skulle jeg gjerne sett det forreste bladet ørlite mer i fokus, men med mer dybdeskarphet kommer også mer bakgrunn fram så da får det være som det er.
Espen A. I.
Enkelt og greit bilde med ikke mye slurv, faktisk ikke noe. Jeg likte det!

mvh Espen
Kjell Sigurd S.
Takk for kommentarer. Hyggelig dere likte det.

Kjell S
Sandra Marita L.
Synes det va et fint bilde:) Prikkan e nevnt... Har et bilde av storkenebb sjøl, e ganske rart å se på kor forskjellig og samtidig lik dæm når eg ser på både mitt og ditt bilde...
Sandra
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu