a change in the weather is known to be extreme
''August er det mykeste myke jeg kjenner, denne skjelvende streng mellom sommer og høst, denne dugg av avskjed i mine hender''.
-Einar Skjæraasen
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • tamron 90mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger544
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205950} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Steinulf L.

Vakre farger,fin skarphet. Vellykket plassering av elementene i billedflaten. Bra dette.
Fartein R.

rålekkert. Nydelige farger, herlig motiv og fin bruk av dybde.

mvh F
John H.

Hei Ingebjørg
Du er bare helt utrolig flink med makrolinsa di. Komposisjonene dine er alltid, nesten da, på topp. Balansert og samtidig med en passe sitrende spenning. Det som krydrer det ekstra er tekstene dine med sitater fra de evigunge gamlingene i literaturen. Tror nok at du har mange andre talenter på lager au. Flott bilde av ei flott jente, Gratulerer med nytt portrett.
Mvh John
Kristel S.

Hei Ingebjørg.
Kan bare si meg enig i at du er flink!
Her synes jeg det var en nydelig bakgrunn, som du så ofte har, og fargene er bare flotte. Min tanke om skarphet var at jeg ville hatt hele planten skarp, dvs de nærmeste bladene. Men det kan like godt være min manglende erfaring og kunnskap om makrofoto som er årsak til dette ønsket.
Bakgrunn = nydelig :-) Liker også veldig godt motivet du har valgt.
Mvh Kristel.
Ann T.

Fargerikt og vakkert. Veldig behagelig å se på. Likte dette!
Mvh. Ann
Robin J.

Fargerikt og flott. Bra komp og eksponering. Fint bilde.
Mvh RJ
Fred S.

Bakgrunnen først; synes den er veldig fin, ikke ulik den i praktbildet ditt av et strå på ''kritikken''. Litt illevarslende høstlig preg over bildet, men ikke for det, høsten er kanskje den mes spennende fototiden. tror du også synes det. Virker på meg som om skarpheten her er mest tildelt ''hovedbladet'', det som stikker opp. Tror jeg ville ha valgt å legge mest skarphet på det grønne bladet med den ene dråpen i stedet. Men pent , og gjort med stil med din sedvanlig følsomme pekefinger.

vh fred
Jóhann Á.

Hei Ingebjørg!
Dette funker jo veldig bra. Og her er det meste etter ''boka'', pent og ryddig!

MvH, Johann
Geir F.

Nydelig, fargerikt og god komp.
Den lille, skjelvende dråpen løfter bildet det lille ekstra.

-geir f-

Tore Arnt N.

Hei!flott motiv dette,fine farger også,og ikke for å nevne vannperlene på bladet,synes det setter litt eksra på bilde ditt,fin dybde i bilde ditt.stå på videre og god høst til deg:-)mvh.
Inger Anne Maritsdotter V.

Flotte akvarellaktige duse toner i bakgrunnen, toner som går igjenn i bladene, extra pluss for vanndråpene, usikker på de to bladene ute av fokus, men tror eg må ''venne meg til det'':-)

Inger Anne
Odd Tore S.

Pent, enkelt og veleksponert. Dråper er et pluss her.
Diskusjonen om dybdeskarphet og fokusplan kan nok luftes også her, men her setter nok bakgrunnen klare grenser. Slik som bildet er nå, er den allerede i grenseland med tendenser til dobbeltkonturer i stedet for pen og jevn blur. Eller er det en særegenhet ved objektivet, at det ikke gir pen ''bookeh'' (japansk for ''bouquet''?). Canon 50 mm makro som jeg bruker er helt håpløs i så måte, fembladet blender som gir fembladete reflekser og tydelig stripedannelse i områder som er ute av fokus.
Odd Tore
Svein O.

Fantastisk bra bilde. Jeg digger komposisjonen og fargene du har fått til her. Veldig bra

Mvh
Svein
Espen A. I.

Delikat presentert liten sak dette, noe så enkelt. Ja, det minste i verden kan være det største når det gjelder vakkerhet.

mvh Espen
Stine J.

Hei Ingebjørg,

Vakkert og fargerikt. Vil ikke helt slippe taket på sommeren enda, men ser jo fram til høstens fine farger. :)

Skal jeg pirke litt, så syns jeg det lyseste feltet i bakgrunnen er litt forstyrrende. Ellers er dette flott!

mvh Stine
Kjell Sigurd S.

... og derrr kom høstfølelsen ja :-) Lekre farger i en fin komposisjon. Synes utsnittet ditt fungerer fint. Vanndråpene hever bildet. Mye liv i bakgrunnen kler hovedmotivet som selv er ganske fargerikt. Tja, har vel ikke noe å komme med som ville forbedret dette. Vakkert!

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer alle sammmen.

Kristel - joda, alle bladene kunne godt ha vært skarpe, men jeg har bare ett eksemplar, så da må jeg nok tilbake..-og det tror jeg kan bli litt vanskelig om bildet skal bli forholdsvis likt..Og da ville heller ikke bakgrunnen blitt slik (ref.Odd Tore).

Fred - ja, jeg er enig i at fokus skulle ha vært på bladet som bærer dråpen. Når det gjelder høsten, er det den årstiden som gir meg mest og som jeg velger om jeg skal favoritisere en av de fire. Det er en aldeles nydelig tid!
-Med masse tåke.

Odd Tore - Bakgrunnen lå svære nært hovedmotivet her, så en penere bookeh var vanskelig. Men her ville jeg ikke hatt penere bookeh heller, så da gjør det ikke så mye. Jeg er så langt veldig fornøyd med objektivet, det gir hva jeg ønsker.


~ingebjørg
Bjorn F.

Hei Ingebjørg.
Velkomponert og vakkert med herlige farger. Likte også bakgrunnen godt, flott med tårene på bladene. Perfekt fokus. Dette kan du!!
Hilsen Bjørn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu