Punktert
Christiania`s Grunnlov sier Bilfri By. Sykler overalt. Denne er dog punktert, men likevel levende...
Bildet inngår i albumet København og Christiania - 11 - 14 august 2006.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-20 11:46:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-08-20 11:47:38
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger255
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_206351} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Terje K.

Minnene fra eget besøk bare strømmer på ;-) Kan absolutt anbefale alle som besøker Køben et besøk til byen i byen, en fantastisk stemning og egentlig en gjeng varme mennesker.
Syns du har fanget mye sjarme i dette bildet..fine farger og tett og fint utsnitt. Kanskje det hadde blitt enda bedre med noen mm crop til venstre, men veldig usikker da det hadde gått ut over motivet på veggen...
Du har blikket for detaljer og de ''små'' ting.

Terje

Setter pris på tilbakemeldingene dine Anne-Lise ;-)
Inge S.

Hei.
Et fint motiv med klare fine farger. Styret og gaffelen på doningen
passet fint sammen fargemessig med veggens farger.
Artig.

Mvh Inge
Anne-Lise S.

Terje: Ja, Christiania anbefales på det sterkeste. Der finnes et uttall av motiver, og man får noe ekstra ved å gå der. Når det er sagt så er det oppslått skilt om at det ikke er lov til å ta bilder der inne... Folk som arbeider der, kanksje spesielt i Pusherstreet, ønsker ikke å bli avbilda ift det de driver på med. Samtalte selv med flere som levde der inne, og du har helt rett. Der finnes svært mange gode mennesker der!

Inge: Den felles fargen på vegg og styre/gaffel + bilen og blåfargene var det første som fanget min oppmerksomhet. I.o.m. det er en bilfri by skulle man kanskje tro at syklene var i nogenlunde god stand... Jeg så noen som var ok. På utsiden, derimot, var det parkert en god del biler, om enn flere var tagget på og ikke i bruk. Spennende var det å få et lite innblikk.

Se gjerne mine andre bilder i serien København og Christiania. Flere kommer!

Anne-Lise
aase r.

Fine bilder og stemning. Får ''hjemlengsel'', bodde selv i Kristiania for 30 år siden. Men da knuste vi kameraene til de som fotograferte. Vi følte oss som om vi var dyr i dyrehagen. Merket du noe av det nå? Hadde vært kult å dra tilbake og se om Kristiania har forandret seg like mye som meg. Håper ikke det.
Nikolai E.

En punktert sykkel er ikke mye tess ;-)
Så da står den der og venter på at noen tar bilde av den, som en annen lite statist. Miløet rundt er det lite å se til her, så bildet må betraktes som et sykkelportrett. Greit nok. Komposisjonen funker bra.
V2 og V3 blir for uklare for meg, gir et innrykk av uskarphet.
Nikolai E.

En annen sak.. Aase, du sier at da du bodde der ''knuste vi kameraene til de som fotograferte''. Overdriver du eller?
Anne-Lise S.

Aase: Nei, jeg beholdt kameraet, men fikk beskjed om å ikke ta bilder i Pusherstreet fordi folk der ikke ønsket at det skulle bli offentlig hva de holdt på med. Ellers var det ingen som sa noe, men nå hadde jeg såpass respekt for hvor jeg var og menneskene der at jeg ikke pekte direkte mot personer heller da. Det ble mest omgivelsene og miljøet jeg avbildet. Er spent på svaret ditt på Nikolai sitt spm. Håper du får tid til å besvare det!

Takk for kommentaren! Forstår at du trivdes den gang!

Anne-Lise
Lars-Anders M.

Dette bilde likte jeg. Farger og former er fine.
Slike bilder med en gammel husvegg eg en sykkel har vært populære alle de år jeg har hatt inntresse for bilder. Du møter dem overalt i blader med mer.
Ja det er ikke lett å komme med noe nytt. Men det kan være bra for det. Ok.
aase r.

Må jo svare på dette når jeg først har kastet ballen. Jeg bodde i ''Løvehuset'', uten å låse døra. Ikke kult å våkne opp av at ''turister'' tar bildet av deg, i din egen seng, i ditt eget okkuperte hus. Når slike ting skjedde, var regelen at kameraet skulle knuses. Trodde dette var veldig kjent, da mang en ''snik'' fotograf mistet kamera på den tiden. Skjønner også at det var fristende å ta bilder , da det ser ut som en krativ bombe hadde gått av på området. Jeg ser jo at du, Anne-Lise har hatt respekt for hvor du har vært.
Anne-Lise S.

Aase: Uansett hvor man beveger seg, i eget eller i andre land, ser jeg det som viktig å vise/ha respekt for landets/stedets kultur. Christiania er sågar intet unntak!

Lars-Anders: Jeg har sansen for sykler mot husvegger, gjerder, trær and you name it. Utsnitt av sykler i alle varianter kan gi spennende effekter i et bilde, eller være hovedmotivet dersom sykkelen er særegen nok. Her i Christiania var den det jeg vil kalle et særpreg, som i Kina!

Takk til dere begge for kommentarene! :-)

Anne-Lise
Nikolai E.

Aase, som du sikkert skjønner har jeg null peiling på livet i Christiania. Men dette var en god forklaring, og jeg kan godt forstå din reaksjon på denne ''snikfotograferingen''.

Jeg har også inntrykk av at anne-lise viser den nødvendige respekt og følelse for motivene og miljøet der det er mennesker tilstede.

Dette er jo et veldig interessant tema, jeg mener gatefotografering. Ser at bildene til Anne-Lise er gode eksempler på denne genre innen fotografering. Faktisk har jeg kommet videre i min syn på og min forståelse for gatefotografering ved å følge med på og kommentere bildene hennes.

Aase, du har jo såvidt begynt å legge inn bilder fra Marrakesh, så jeg håper du vil fortsette med den serien. Skal følge spent med, tror dette vil bli spennende gatefotografier.
Anne-Lise S.

Så flott at du kan se min respekt for Christiania og innbyggerne der gjennom bildene mine, Nikolai. Da har jeg fått også det frem! :-)

Enig i at gatefotografering er interessant. Det er noe med situasjoner i Nuet, livet her og nå, slik var det akkurat da...

Anne-Lise
Torkel H.

Likte veldig godt dette bilde, fint utsnitt og fine farger, særlig den blå bakgrunnen! men likte ikke verson en og to, men glad du valgt verson en som hoved bilde =)
Venlig hilsen torkel
Anne-Lise S.

Regner med det er v2 og v3 du ikke har sansen for. De er dog også rene eksperimenter i PS. Takk for tilbakemelding om hva du mener fungerer i v1! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu