Rein
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1036
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_206565} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Henning Notland S.
Flott!!!!!

Elg (rein) i solnedgang.........NM i klisje, men det gjør da ingen ting når skuddet sitter så godt som her!
Fine tegninger i himmelen bak.

Godt tatt!
Mvh
Henning

Helge L.
Heisann,
et veldig fint bilde dette, den er så skarpt avtegnet at den ser nesten ut som en statue... :-) Liker komposisjonen veldig godt, og supert med skyene som nærmest virvles opp av reinens horn... :-) Bra!
Helge
Dag T.
Komposisjonsmessig skulle jeg ønske du hadde hatt litt skyer til høyre også...
Stig B.
Fin klisje, med skarp og fin siluett mot en ren horisont. Likte komposisjonen, selv om det godt kunne vært noen tegninger i himmelen foran reinen også.

Mvh Stig
Roger V.
Dette var en flott seer opplevelse. Detaljrikt siluett.
Er ikke enig i at det burde vært skyer framfor reinen og. Syntes slik den er nå skaper mer spenst i komposisjonen.

Mvh Roger
Andreas S.
Heisann

Et teknisk flott bilde med en flott og skarp silhuett og gode varme farger. Klisje eller ei, dette var et knallbilde.

Mvh. Andreas D.
Kjartan T.
Takk for kommentarer på klisjeen:)

Ser at noen føler at det bildet blir litt for tungt på venstre side. Vel, for egen del synes jeg at det slett ikkke var verst slik det nå ligger. Skyene driver på en måte reinen framover, men to par øyne ser sjelden likt. Det er derfor det er morsomt å få tilbakemeldinger på bilder.
Torgeir H.
Jeg syns kompen var perfekt. For et utrolig bra bilde! Grattis!

-T.H
Jóhann Á.
Hei Kjartan!
Godt gjennomført og det som slo meg var akkurat det du sier om skyene bak. De gir bevegelse i bildet som gjør det lille ekstra!

MvH, Johann
Sandra Marita L.
Postkort:)

Sandra
Robin J.
Postkort? Tja men de er jo også fine å se på og enkelte selger jo særdeles bra. Skyene ''gjør'' dette bildet. Komp helt ok. Et severdig bilde. Fin å kunne se på slike bilder.
Mvh RJ
Jon Erik V.
Meget flott: (rein i solnedgang ja..)Du imponerer nok en gang!

Jon
Bent O.
Hei Kjartan.

Likte bildet godt jeg, og som noen nevner synes også jeg at skyene gjør mye av bildet. Pent som vanlig fra deg.

mvh Bent
John-Tore G.
Et stykke flott fotografi spør du meg. Dette er inspirerende. Så enkelt og så bra! Nays

Mvh John-Tore
Kjartan T.
Takk til nye ''dottere'' som har tatt seg tid til å skrive noen ord. Det hører med til historien at dette er tatt i Namdalen, og at det derfor dreier seg om en tamrein (selv om de heller ikke alltid er spesielt tamme og enkel å komme nær). Bukken med det flotte geviret sto fint til på en topp og jeg håpet på å få den mot himmelen. Det måtte litt jogging på kryss og tvers til før jeg hadde lykken med meg.
Avsluttet .
Et fantastisk fotografi av et meget populært motiv. Som sagt, herlig himmel og silhuett. Kan du fortelle litt om innstillingene, photoshop-endringer og/eller hvilken linse du har brukt? Det ville virkelig blitt satt pris på, av meg og flere tror jeg.

MVH Vetle B. Farstad
Ivar B.
Nydelig bilde! Enkelt rent og estetisk. Jeg savner ikke noe i venstre del av bildet. Synes det er godt balansert og skyene skaper liv og fart. Mvh Ivar.
Svein B.
Flott bilde Kjartan, tam eller vill rein, klisje eller ei- bildet sitter som et skudd. Jeg synes kanskje den store svarte forgrunnen (bakken nederst er vel bedre å si)- blir noe drøy, ville mulghens beskåret ørlite der såfremt du har noe å gå på oppe for å tilpasse formatet deretter. Hvis ikke er det helt greit som det er. Et godbilde!

Mvh
Svein B
Kjetil S.
Mulig ''rein i solnedgang '' er en klisje. Men himmelen og lyset gjør det til et virkelig fint bilde. Skyene matcher gevirets form, og gir bildet liv.

Kjetil
Sigmund B.
Et vakkert naturbilde du har tatt her.Komposisjon,skyene og himmelen er fin. Hvis jeg skal sette fingeren på noe må det være at jeg synes bildet er for mye ''smijern'' dette forsterkes pga den hvite glorien rundt dyret. Tør nesten ikke spørre om det er to bilder som er kopiert sammen ? Uansett et fint bilde!
Kjartan T.
Hei igjen og takk for nye kommentarer.

Blender 11 og 1/250 sek. Nikon 70 - 200. Det er jobbet en god del med bildet i det digitale mørkerom:)

Tror ikke jeg skal gå gjennom hele framgangsmåten skriftelig, men det dreier seg om selektiv behandling av de to hoveddelene i motivet. Et slag med ''tryllestav'' er gjort for å markere ut reinen for så å få denne til å fremstå så mørk som den gjør her. Kanskje en litt rask framgangsmåte, men alternativet hadde vært lang tid med utmasking. Tror kanskje det vil forklare litt av ''smijerns-effekten'' som Sigmund B. påpeker. (Forøvrig er samme behandling gjort i mitt siste bjørnebilde for å få dyret litt tydeligere fram i tåka, men langt fra så hardhendt som her.)

Ellers synes jeg ikke du er frekk som spørr. Her på ''dotten'' er jeg tilbøyelig til å gjøre det meste... og det har jeg også gjort. Det viktigste er vel at man er åpen om det som blir gjort.

Kanskje har du lest siste nummer av ''Naturfotografen''? Der prøver jeg å etterlyse noen kjøreregler for nettopp digital behandling av naturbilder.

Orginalen av dette bildet er forøvrig heller ikke dum. Håper kanskje å kan bruke den ved en senere anledning.
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Kjartan. Dette var virkelig flott. Du er heldig som kommer deg så nært dyrene. Ikke det at reinen er så vanskelig å komme nær, men i det generelle.

Bildet er meget flott å se på. Skyene bak gir på en måte fart i reinen og fargene er harmonisk flotte. Herlig silhuett og fin plassering av reinen. Jeg vet ikke hvordan dette skulle blitt bedre. Det er et flott bilde. Kan du legge ut originalen? Ble litt nyskjerrig siden du nevner den;)


-ingebjørg
Knut O.
Er imponert av alle de fine bildene dine.Eneste minuset er att det ikke er bildedata på alle bildene.
Knut
Kjartan T.
Hei Ingebjørg

Du skal få se orginalen (den dukker opp i ei bok om ikke så alt for lenge).

Takk for ''god ord'' og påminnelsen Knut, jeg skal prøve å skjerpe meg:)
Vegard L.
Et flott bilde. Jeg tror også at orginalen fungerer.
Mvh Vegard
Jan Ove H.
Et meget godt bilde.

jan ove
Ole Birger S.
Vakkert bilde av en målbevisst rein i fint driv. Skyene og beinstillingen på reinen er optimal. Det jeg lurer litt på er om du kjørte full motor eller ventet og knipset når den ønskede beinplasseringen var der?
Arnhild A.
Hei!

Er ikke så mye mer å si enn aldeles nydelig.

Mvh Arnhild
Kjartan T.
Takk igjen for nye kommentarer.

Ole Birger: Bildet ble tatt med full motor. Det var en varm dag og det var mye dyr opp mot toppene på fjellet. Jeg sprang et godt stykke på siden av reinen med kameraet i hendene og jeg håpet at den skulle dukke opp mot himmelen. Når sjansen så kom fyrte jeg løs alt jeg hadde. Flere av de øvrige bildene var også gode, men du har rett i at dette var den beste beinplasseringa. Reine statuen!
Hans-Gunnar H.
Exelent, veit ikke om noe som kunne vert gjort annerledes, hverken bearbeiding eller hva du har gjort med kamera.....
Et fabelaktig bilde av den evige vandreren, som stort sett følger skyene;)
MVH Hans-Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu