Smørstabbtindane
Bildet er tatt ca en halv time etter solnedgang. Natten tar sakte men sikkert overhånd.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikor 18-70 DX
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ, LEE gradert gråfilter ND3.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger770
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_206780} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Inger Anne Maritsdotter V.
Veldig vakkert og målerisk.
Eg likte de blå tonene, som vel er representativt for denne tida på døgnet.
Severdig med vannspeilingen.

Eg er litt interessert i å vite hvilken effekt eit gråfilter gir.......?
(har sjøl aldri brukt det)

Inger Anne
Ivar B.
Hei Inger Anne

Takk for kommentaren.

Et avtonet gråfilter er rett og slett et filter som jeg bruker i landskapsbilder der det er store kontraster mellom lyset f.eks i himmelen og resten av landskapet. For å få hele bildet riktig eksponert f.eks dette, så har man to valg. I dette bildet er himmelen mye lysere enn resten av landskapet. Jeg kan da ta flere forskjellige eksponeringer ( f.eks ett med riktig eks. himmel og ett med riktig eks landskap)og sette dem sammen i fotoshop, eller som her å bruke et avtonet gråfilter som settes forran linsen og trekkes nedover slik at det gjør himmelen mørkere slik at en eksponering kan gi en tilnærmet optimal eksponering i hele bildet. Disse filterene kan kjøpes i forskjellig styrke. Filteret skal i utgangspunktet være fargenøytralt, men sannheten er at det i noen tilfeller gir et litt brunlig skjer over himmelen. Dette sees tydelig på mitt forrige utlagte bilde i versjon 2. Håper dette forklarte det du lurte på. Mvh Ivar.
Svein B.
Dette var jo svæært vakkert Ivar! Stemningsfullt så det holder, og nattlyset er jo kjempekledelig til motivet. Flott natur flott gjengitt. Komposisjonen god, selv om den nær midtdelte komposisjonen blir ørlite statisk- men her har du uansett ikke noe bedre alternativ slik jeg ser det. Bra!!

Mvh
Svein B
Ketil K.
Meget vakkert det her, slutter meg til det Svein skriver. Det er bra utnyttelse av lyset i blåtimen. Ville øket kontrasten en smule i mørke partier.
Arild K.
Utrolig flott fjellbilde dette !
Mektig natur og utrolig flotte isbreer i bakgrunnen.
Etter at jeg gikk over til digitalt har mine graderte gråfiltere stort sett fått ligge i fred.
Bruker man stativ slik du har gjort her får man mye bedre resultat av å ta to eller flere eksponeringer og sette de sammen i PS etterpå.
Er det ikke så veldig stor forskjell i eksponering på forgrunn og himmel og stativet ligger hjemme kan man også klare seg med et håndholdt raw opptak og så konvertere to bilder fra samme fil med forskjellig innstillinger i raw konverteren.

Mvh AK
Robin J.
Enig med Svein Bekkum dette ble svært vakkert. Midtstilling er nevnt, ellers meget severdig.
Mvh RJ
Ivar H.
Flott bilete, eg likar spesielt speglinga i vatnet. Men eg synest filterbruken er litt uheldig her. Det visest spesielt godt på speglinga av himmelen i vatnet. Den har ein heilt annan farge enn himmelen. Eg trur eg hadde likt biletet betre om himmelen hadde vore slik den er spegla (vonar du skjønar dette, vart litt knotete forklåra). Dette gjeld forresten fleire av bileta du har lagt ut i det siste. Det er flotte landskapsbilete alle saman, men eg er ikkje heilt nøygd med himmelen som eg ofte synest er for prega av filterbruken din.
Oddvar T.
Jeg slutter meg til superlativene! Imidlertid ble jeg umiddelbart noe irritert på speilbildet. Jeg opplever det bare som en dårlig kopi av orginalen. Så for meg blir det mye bedre når jeg scroller bildet ned slik at det kuttes der vannflaten starter. Men dette er jo høyst subjektivt.
Ole E.
Nydelig. Godt komponert mtp. å frembringe ro hos betrakteren.
ingebjørg fyrileiv g.
Noe så nydelig! Jeg blir så glad av å se slik natur. -og flotte bilder.
Bra komponert med et godt utsnitt og en god komposisjon i seg selv.
Tonene i bildet er gode og stemningsfulle. Vakkert.

hilsen ingebjørg
Jarl Johnny J.
Dette var bare rett og slett vakkert. Flotte farger. Flotte refleksjoner. Har ikke noe og trekke på her i det hele tatt. Bare og sette seg tilbake og nyte =)
Fred S.
Herlig lys og blånyanser, et vakkert fjellmotiv. Ville nok helst ha sett dette i et panoramaformat uten speilingen, det hender ofte at jeg synes en speiling ødelegger et motiv mer enn det tilfører, og for meg er det tilfelle her.

vh fred
Gunnar H.
Lekkert bilde av et fjellparti jeg er veldig glad i. Synes det gjør seg godt med et nærtliggende element, som hytten. Den understreker fjellenes store dimensjoner og viser at her ferdes det folk. Jeg er, som Fred over, ikke sikker på at speilingen forbedrer bildet. Hadde speilbildet vært skarpt, så kanskje. Uansett et flott bilde ! Gunnar
Ivar B.
Hallo folkens!

Takk for kommentarer. Mvh Ivar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu