Knoppsvaneunge i morens fjær
Knoppsvaneunge fraktet beskyttet i morens fjærdrakt var nytt for meg. Dette er jo standard blant toppdykkerne, men for meg overraskende med svaner. Opptak i juni mnd. 2006.

Opptaket ble egentlig først og fremst gjort for å prøve ut en Soligor 2x konverter med Canon 500/4, samt egenskaper på høy ISO (her 1600) med 5D. Meget lav sol og blå himmel, dermed gir fargetonen i skyggene seg selv, solbelyste partier er ganske gule og skyggene blå.
Utstyr
  • Canon 5D
  • EF 500/4 + 2x Soligor konverter
  • Brennvidde1000mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeISO 1600 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1476
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_206810} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Atle J. G.

Flott bilde! Liker myggen ved siden av, selvom jeg ikke så den med en gang. Flott kommuniskasjon mellom dem. Kanksje litt kornete, sælig bakgrunnen, men det har vell med det faktum å gjøre at bildet er tatt med kveldsol og unge dyr aldri sitter stille. Da velger man 1600 iso. Juletips: Linse med bildestabilisator?
Keep it up :) Atle
John S.

Egentlig har jeg lyst ti å skrive en masse om dette bildet, men mitt utvalg av rosende ord er desverre for lite.

Når det gjelder kvaliteten på utstyret som dette bilde er tatt med så er den som kjent på et meget høyt nivå. Men jeg tror nok at tålodigheten og erfaringen er nok på et enda høyere nivå. Jeg tipper at dette nilde er et resultat av både utstyr, erfaring og tolmodighet. Med tolmodighet så mener jeg evnen til både å se tingene ann og å vente til de rette forholdene er tilstede - de fleste av oss hadde vært dratt hjem på den tiden dette bildet er tatt.

Jeg tror jeg bruker det litt slitte begrepet - meget bra.

John
Jonas L.

Knoppsvaneforeldrene kan frakte ungende på ryggen den første tiden. Har sett det flere ganger selv. Senest tidligere i sommer så jeg et knoppsvanekull der ungene var blitt såpass store at det var et strev for dem og holde seg på ryggen til moren, det var svært trangt om plassen, og noen av dem skled stadig av og strevde med å komme opp igjen.

Bildet er meget pent, og kontakten mellom svaneungen og myggen er herlig!
Lyset er spennende. Støy/''korn'' er i hvertfall ikke nevneverdig på versjonen som presenteres her.
Bra!

Jonas
Svein B.

Dette var lekkert Carsten! Herlig hvordan den lille dunungen rammes inn av den skyggelagte fjærdrakten til foreldrefuglen, foruten å være pent har det også en svært fin symbolsk og fortellende evne. Den lille oppkomlingen som skal fram i lyset, oppdage verden og alle forunderligheter det innebærer (en liten mygg er jo en fin start...). Liten og sårbar, men trygt beskyttet i sitt opphavs lune fjærdrakt. Slik ser i allefall jeg bildet. Dette gjør for meg bildet til et fugleportrett langt over gjennomsnittet, og dessuten av en gjennomfotografert fugleart som det er svært vanskelig å komme med originale bilder av- du har klart det mange ganger. Det står det respekt av.

Hvorvidt det er vanlig at svaneungene bruker foreldrenes rygg som oppholdssted vet jeg ikke, jeg har aldri sett det i alle fall.

Hvilket utstyr som er brukt er for meg egentlig ett fett, her er det fotografens evne til å se mulighetene i et motiv, og klare å utnytte situasjonen som er avgjørende.

Mvh
Svein B
Stig B.

Meget vakkert og stemningsfullt bilde, der det er masse flotte detaljer og fint lys. Liker spesielt ungens interesse for myggen. Fint med ''testbilder'' som gir så bra resultater ut over selve testresultatet.

Mvh Stig
Inger-Lise S.

Et annerledes og mektig flott bilde av svaneungen.Myggen ble en liten bonus.
Det gjorde seg veldig godt med de ulike strukturene,som kommer godt fram.
Usedvanlig lekre blåtoner.Meget godt teknisk. Både sjarmerende og dekorativt motiv.

Inger-Lise
Eyvind R.

Et svært bra ''portrett'' der sol på unge og i stor grad skygge på mor er viktige elementer... Stort pluss for myggen..

Mvh Eyvind
Avsluttet .

Jeg likte ikke myggen, men ellers et flott og tiltalende bilde!

--
Bjørnar Hauge
ingebjørg fyrileiv g.

Nydelig bilde, Carsten. Svaneungen betrakter myggen med stor nyskjerriget,
trygt under mors vinge.. Verdenen er spennende, selv de små ting..Vakkert.
Og at den er så fint rammet inn av moren, gjør også bildet mer spesielt (noe det tydligvis også er!?). Fin fargemetning, ingenting å trekke ned på.


vh ingebjørg
Ivar B.

Utrolig fasinerende. Ja det er mange nye inntrykk også for en svaneunge:-), og nyskjerrigheten og en var naturstemning har du fanget på en suveren måte. Det slår meg at dine bilder ofte forteller en flott historie, og når dette kombineres med godt håndtverk, ja da blir resultatet svært så bra. Mvh Ivar.
Gro K.

Lys og skygge, en nyskjerrig svaneunge, en mygg som gir ekstra bonus. Hva mer kan en ønske seg. Det er bare å nyte det.
Hilsen Gro.
Carsten A.

Takk for kommentarer.

Myggen må nok være der ja.

Jeg skal innrømme et jeg er litt i tvil om det er moren som har ungen i fjærene (det var forøvrig flere gjemt der). Det som synes sikkert er at én av foreldrene i det faste paret på Østensjøvannet er borte (for godt?), og jeg syns hannen ofte virket noe mer aggressiv enn det denne viste for anledningen.

MVH CA
Geir Arne M.


Flott uttrykk. Det harde lyset er flott løst. Myggen gir en ekstra verdi til bildet.


mvh
geir
Stig Børre E.

Flott bilde. Fantastisk lys og fine toner. Morsomt med øyekontakt mellom svaneunge og mygg.

StigB
Ole Petter D.

Meget pent bilde Carsten.
Skygger fremkommer med et blåskjær som løfter bildet.
Vet ikke om lyset var slik eller om dette er manipulert.
Uansett er resultatet meget bra.
Ole Petter
Odd Tore S.

En nydelig liten familieidyll.
Nå har sikkert alle foran meg gitt deg den rosen du fortjener for dette, så jeg vil bare nevne blikkontakten mellom fugleunge og mygg, selv om den sikkert også er nevnt før.
Uansett hvor bra resten er, det får virkelig bildet til å bli interessant og skille seg ut i positiv retning. Trist den ikke synes på thumbnailen, ellers hadde jeg prioritert bildet mye tidligere.
Odd Tore
Carsten A.

Takk for ytterligere kommentarer.

Ole Petter Drangsholt: ''Vet ikke om lyset var slik eller om dette er manipulert '' - spørsmålet er besvart før det ble stilt, les undertittelen.

MVH CA
Kjell Sigurd S.

Flott situasjon du har festet til brikken her Carsten. Jeg har heller ikke sett ungen på denne måten live før, men har sett det på bilde (bla. her på foto.no). Fint lys i bildet. Liker det trange utsnnittet og ''blikkontakten'' mellom ungen og myggen, som absolutt må være med. Fine detaljer i fjærdrakt både på mor/far og barn. Imponerende lite støy til å være ISO 1600. Det ser da også ut til at Soligoren fungerer bra... Godt sett og godt fanget.

Kjell S
Jan-Eilert P.

Veldig fint bilde dette!

Har ikke sett dette før og likte det veldig godt.

Teknisk særdeles bra og det føyer seg inn rekken blant dine gode bilder av denne arten.

Jan-Eilert
Kjell Ivar Ø.

Utroligt flott fanget. Her må etter behandling ha mye og si. 1600 iso
2x con. Laksandhunn 2 Etter behandlig er en sak for sei. Komentar fra deg til meg. Grit nok Carsten nekter og tru eg har så dårligt utstyr. Fotografert
har eg gjort siden 1978.Så din kompentanse på etterbehandling holder eg fast ved.
Mvh Kjell Ivar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu