Etter regn
Så var det frem med dusjeflaska igjen.
Problemet med dråpebilder er at dråpene er som en vidvinkellinse. En får med mye en ikke hadde regnet med. Det er en utfordring å ta gode makrobilder. En skal ikke få med for mye skrot i bakgrunnen. Veiledning mottas med takk.
Utstyr
  • Canon 30D
  • Canon EF-S 60mm f/2,8 Macro USM
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger463
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207361} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Inger Margrete P.

Det er ikke lett å ta slike bilder som dette, nei - og synes dette ble fint med tanke på farger og komposisjon. Litt store vanndråper, slik at det reflekterer litt for mye av omgivelsene. Har du brukt dusjflaske, kanskje prøve å få dråpene mindre? Ellers kan du bruke kloneverktøyet i PS, dette er også fint å bruke til å fjerne eventuelle reflekser man ikke ønsker å ha med.
Lina Tonette N.

Jeg synes dette var strålende jeg.
Klone bort litt ''rot'' i dråpene her, så har du det.

mvh
Lina
Trond B.

Hei.
Veldig bra makrobilde. Nydelige farger.Du Kunne muligens kjøre en svak støyfjerning for å dempe litt på fargestøy i bakrunnen.
MVH Trond.
Camilla S.

Heisann

Synes dette var kjempe artig!
Blomsten som speiler seg i dråpen gjorde seg veldig bra. Kanskje du kan ''rydde'' litt rot i dråpene, men synes i grunn det fungerer uansett.
Fin skarphet.

-Camilla
Andreas S.

Heisann

Dette var meget bra, herlig med blomsten som gjenspeiles i dråpene! Ellers er fargene også utmerket samt at diagonalen gjør litt av komposisjonen.

Mvh. Andreas D.
Nina R.

utrolig kult bilde:)
Nina R.

utrolig kult bilde:)
Hege J.

Åååå... Dette falt jeg for. :-)
Herlig gjentagende speiling av solhatten i dråpene.
En diffus solhatt gjør seg godt som bakgrunn for den diagonalt plasserte greina.
Ikke lett å få bra, nei, men du har klart det.

Mvh Hege
Aud Ragnhild H.

Suverent! Nydelige farger og stilig ''speiling'': )
Sveinung T.

sykt bra. digger reflerksjonen i dråpene. rett og slett kjempestilig. I tillegg synes jeg at det er fine farger og en bakgrunn som passer. Ypperlig, spør du meg.
willy m.

hei..synes dette var svært vellykket. En god komposisjon og fin bakgrunn. og nettopp bakgrunnen danner grunnlaget for ikke å få for ''rotet''dråpe. Men jeg synes personlig at rot godt kan være med i en dråpe så lenge linse og fotograf ikke synes. Det er tross alt en del av det som gjenspeiles i en dråpe til vanlig og bør således ikke ryddes. ei heller dette bildet der rotet passer godt inn og skaper liv i dråpen sammen med blomsten. et veldig fin dråpebilde dette.
mvh willy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu