På tide med høstvarslet igjen.
Snart høst, og jeg drar som vanlig til vannliljetjernet, og finner som vanlig gule lauv som på mirakuløst vis har landet på et vannliljeblad. Er ikke naturen viselig innrettet ?
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger487
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207773} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Anne-Lise B.

Dette likte jeg veldig godt, fint fargespill og fint utsnitt. Det er bare å innse at høsten er på vei, se det posetive med den og det er at den har mange fine farger og muligheter for motiv:-)

Mvh Anne-Lise
Jóhann Á.

Hei Fred!
Jeg er ikke helt sikker på at jeg er helt enig i utsnittet. Men kanskje det funker best, hva vet jeg. Ville hatt det noe tettere. Liker fargene og dråpene veldig godt.

MvH, Johann
Egil S.

Om sommeren er flott, så ligger det mange motiver å venter utover høsten også.
Pent bilde dette, og det understreker min påstand.
Øyvind A.

Joda, pent, dekorativt og velgjort dette her. Kanskje litt strammere utsnitt?
Ø.
Odd Tore S.

Loven om den selektive gravitasjon slår til igjen, denne gangen med fortegnet pluss, mot normalt.
Dekorativ sak dette, fint belyst, eksponert og PS-behandlet. Liker godt at bladene er belyst forskjellig, kanskje ikke fullt så bra at det ser ut som om det belyste lauvbladet kaster skarp skygge på vannliljebladet. Eller er det vann på bladet? Skarp overgang er det uansett.
Av en eller annen grunn får jeg lyst til å dreie vannliljebladet mot urviseren et stykke uten at lauvbladene følger med (går bra om du utnytter tregheten i lauvbladene).
Odd Tore
Tone A.

Eit bilde med vakre fargar som viser at det går mot haust. Men det er litt skarpt sommarlys over blada, som ein ser også på skuggen av bjørkebladet. Lyset saman med dei friske fargane gjer at bildet har eit optimistisk uttrykk. Skarpe detaljar på blada som er under vatnet, delvis over vatnet og det store vannliljebladet har nokre dråpar i spelet av burgunderfargar med det grøne feltet som kontrast. Flott med stilken som kjem inn frå venstre. Komposisjonen og utsnittet likte eg og vatnet er passe mørkt med litt linjer og fargar frå botnen. Bra jobba, Fred! Bildet er eit optimistisk haustbilde med vakre fargar og skarpe detaljar.
:) Tone
Stig Børre E.

Pent. Høstløvet er fint plassert i flaten.
Fine farger og fint lys. Er litt usikker på beskjæringen av vannliljebladet, lurer på om jeg ville hatt med enten mer eller litt mindre.

StigB
ingebjørg fyrileiv g.

Og der var du tilbake igjen! Dette ble meget flott, Fred.
Lilla/gult er en fin fargekontrast og lyset som treffer bladene er bra. Jeg liker også utsnittet, selv om det blir litt starmt. Men det passer godt til denne formen og bildet mister ikke noe av et slikt kutt. Skarpheten i bildet er heller ikke noe å si på. Flott overgang fra å ligge under vann til å være tørr på vannets overflate. -nesten tørr. Dråpen er det lille ekstra og er også med på å skape bedre helhet. En flott diagonal går gjennom bildet og det gjør litt for den visuelle opplevelsen.

Mirakuløs landing. Joda, naturen gjør det greit for oss. Håper bare at varmen fra sola gir seg snart...Jeg ønsker hel-høst!


vh ingebjørg
Ingunn S.

Hei!
Ja nå er snart høsten her med sin klare skarpe luft og sine flotte sterke farger. Vi kan bare begynne å glede oss over alle fine motiv som vil dukke opp, og dette er absolutt ett av de!!! Jeg synes fargekombinasjonen er fortreffelig med det burgunder-orange og grønne på vannliljebladet sammen med de gule bjørkebladene. Vanndråpene gjør seg godt og jeg liker det tette utsnittet du har valgt.

Mvh IngunnS:)
Hege J.

Et dekortivt bilde med vakre høstfarger på bladene.
Dråpen gjør seg.
Ikke hel fortrolig med lyset, litt harde skygger.
Utsnittet fungerer greit, men det kunne være interessant å se et enda trangere valg også.
God skarphet og detaljgjengivelse, bortsett fra på det venstre bladet. Bladene er pent plassert i forhold til hverandre. Hadde det vært en annen fotograf, ville jeg kanskje hatt ''oppstilt'' i tankene, men jeg tror deg på at dette er et mirakel. ;-)

Dessverre er sommeren over, og jeg må innfinne meg med at bilder som dette vil prege dotten i tiden framover. Dette er ikke sagt som forkleinelse til bildet, men som et lite hjertesukk fra ei som foretrekker lys og varme.

Mvh Hege
Marit E.

Ja, du var skikkelig heldig med landingen, Fred! Bare en tenker lenge nok på en ting, så går det i oppfyllelse....

Fine fargekontraster! Det smaker høst av dette. Utsnittet er jeg godt fornøyd med.

Marit
Camilla S.

Hei!

Dette er virkelig deg, dette motivet!
Nydelig lys som faller fint innpå bladene, fargene er skarpe og flotte. Vi vil nok se flere og flere slike høstblader nå i månedene fremover. Litt trist, men samtidig litt spennende å møte høsten med slike farger.

Noe usikker på utsnittet, ellers fin skarphet.

-Camilla
Espen A. I.

Hehe, ja du er like heldig som vanlig du Fred. Et virkelig naturtalent er du!
Kan du ikke prøve å finne to tiurer som kjekler og ta bilde av de også? Flaksa har du jo! ;-) Bildet er absolutt pent det, som vanlig.

mvh Espen
Fred S.

Takk for kommentarer til hele bølingen. Kan godt si meg enig med de av dere som antyder et strammere utsnitt; ser at jeg med fordel kunne ha kuttet 4-5 cm på høyre side. Ellers har jeg, som dere antyder, bestandig utrolig mye flaks med gule lauv som dette ned akkurat der jeg vil ha dem.
De to tiurene du etterlyser, Espen, blir nok likevel litt mer problematiske, og skulle jeg likevel komme over dem en gang ut på høsten er det større sjanse for et jeg har en hagle enn et kamera i hendene.

vh fred
Stine J.

Hei Fred,

Herlig å se et vannliljebilde fra deg igjen. Blir ikke lei av dem. :) Gule blad er på plass og du har fine farger i bildet. En litt strammere komp. hadde kanskje gjort det enda bedre (kutt fra høyre), men det står seg absolutt bra som det er også.

Jeg vil på vannliljeblad med gule løv jakt... ;)

mvh Stine
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg blir imponert over skarpheten i dette bildet og i fleire andre blad-på-tjern-bilder som du har vist, det krever vel en viss brennvidde og ev. stativ, eller?

Opplever sjøl at fleire slike vatn/tjern er så myrete og litt vanskeleg å komma til.

Fint haustleg bilde.

Inger Anne
Helge A.

Jeg er enig i at dette er et fint vannliljemotiv, spesielt med en beskjæring fra høyre, til ca 2 cm fra vanndråpen.
Fargene er fine og har vel gjennomgått ''din normale justering'' i PS antar jeg.
Jeg er litt usikker på om jeg vil kalle den vellykkede plasseringen av bladene for flaks..... men det er jo et utrykk som kan brukes for å beskrive ''en heldig hånd'' med godt utført arbeid og et vellykket resultat :-)

Helge
Kristel S.

Bildet fører meg på båttur, og jeg ser for meg deg Fred stikke nesa over kanten, slik at den padlende, eller roende damen roper fortvilet; ''om du kan sette deg inn på midten igjen?'' -He he he... Jeg har selv vært årsak til nestenulykker i kano i sommer - det ligger mye fint og flyter på vannet :)
Nei, her er lite bevegelse i vannet, og så er du så nær - rett ovenfra og ned... Har vanskelig for å se for meg at du er i båt, men til gjengjeld så kan jo dette være et kraftig utsnitt. Jeg kan ikke unngå å se deg for meg i knebøy over dette vakre lyset :-) Utsnittet liker jeg, jeg synes de tre diagonalene er fint avrundet med god luftighet. Jeg ville ikke ha kuttet inn fra høyre her.
Jeg synes bildet er naturtro og fint, og som Tone sier så godt; optimistisk - igjen med de åpne linjene, og med det flotte lyset som kommer ovenfra. Herlige farger!
Mvh Kristel.
Ellen Therese R.

Hei Fred!

Slutter meg til de positive kommentarene her. Du har også fått en god del interessante forslag til forbedringer av de andre som burde testes ut. Selv har jeg én ting å pirke på, nemlig at skyggen er litt hard. Ellers i mine øyne et fint høstbilde :-)

Hilsen Ellen
Jan Ove H.

Dette kan du, herr Strømme!
Fred S.

Takk til dere seks også !

vh fred
Eivind F.

Flott dette! Har ikke prøvd meg på dette før selv, men har veldig lyst når jeg ser slikt som dette her :D

Ikke nok med at bladene mirakuløst landa på vannliljebladet, de tok jammen med seg litt av kvisten også!
ingeborg w.

Er det den tida på året igjen? Et pent bilde hvor fargekombinasjonen og enkelheten gjør bildet. Dråpene hjelper de også. Har du brukt noe filter for å fjerne refleksene som har så lett for å brenne ut?
Fred S.

Takk for kommentarer til Eivind og Ingeborg. Du har rett i det du sier om hvor lett utbrenthet oppstår på slike motiver, Ingebjørg. Gule lauv er særlig utsatt, og her må jeg innrømme at jeg her klonet bort mindre utbrente partier. Ser på jobb-skjermen ( den er mer avslørende enn den jeg har hjemme) at jeg kunne ha vært mer nøyaktig.

vh fred
Avsluttet .

Hei Fred.
Ble litt fristet til og se om du hadde et høst-bilde av løv.
Fint bilde dette. Med betydelig klarhet i farvene og - verdi og ha som motiv.

Lykke til.

Ha en fin høst og vinter.

mvh Reidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu