Kveldståka
Litt hektisk uke og ny helgetur ble til dårlig tilstedeværelse på dotten denne uken. Skal prøve å ta litt igjen ut i uken med kommentarer. Nå er vel høsten i full anmars rundt omkring. Ser tydelige spor av den her nå. Litt nordøst i helga skapte inntrekk av litt havtåka på yttersida og skapte en litt smådyster stemning langs bakken. Bilde er mettet litt i fargene og fått en liten kontrastøkning.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde30mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRaw Iso 100
  • Nei
  • AnnetFotografert i fart fra bil. EV -1.3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger469
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_207829} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Svenn H.

Det er et flott landskap og en pen komposisjon, men den greia/treet/buska/hufsa til høyre i bildet gjør meg skremt....

Hilsen, Svenn
Vegard L.

Er bildet tatt i fart?. Fin stemning, men enig i at forgrunnen trekker ned.
Mvh Vegard
Odd Tore S.

Naturen du viser er overveldende og vakker i dagslys, og holde samme nivå ved solnedgang.
Den levende buska kverker ganske effektivt idyllen som resten av bildet viser. Her tror jeg at bildet ville vunnet mye på om den var fjernet, og gjerne landet i forgrunnen også, siden det også der er uskarpe elementer. Jeg er redd for at dette vil gå ut over balansen i bildet.
Hvordan klarte du å få til dette, siden bakgrunnen er skarp, og vannet ser ganske stille ut?
Odd Tore
Camilla S.

Heisann

Om dette er tatt i fart, så synes jeg dette ble meget vellykket:)
Fine farger, god skarphet og et definitivt annerledes kveldsmotiv fra bilen, som inneholder en fin ro og harmoni.

Mulig jeg hadde kuttet noen cm i toppen av bildet, ellers serverdig.

-Camilla
Espen A. I.

Nei, jeg likte dette. Et helt klart budskap som er annerledes, hvorfor skal alt være så skarpt, dette synes jeg blir krydder i en litt kjedelig hverdag.

mvh Espen
Odd Tore S.

Du er jo mest kjent for dine landskapsbilder, og det var ut fra dette jeg kommenterte det først.
Men det kan jo være en annen mulighet også:
En illustrasjon av dagens stressamfunn, hvor de uskarpe trærne kan stå som symbol på at man heller ikke har tid til så nyte et syn som dette. Som å jogge i skogen om våren med ørene fulle av musikk i stedet for å høre fuglesangen. Vi har ikke tid, og vi må la oss underholde aktivt til snart enhver tid.
Odd Tore
Roger K.

Hei og takker for kommentarene til bilde. En type bilde som det uten tvil blir en blandet mottakelse av. Uvant ja, men skøy å utforske litt hva en kan gjøre med kameraet. Det skal ikke være nødvendig å dra til i PS for å få de effekter som ønskes. Nå skal det opplyses at dette er noe jeg har lekt litt med, prøvd og feilet og til slutt lykkes med det resultatet jeg ønsket. Skal forklare i korte trekk hva jeg har gjort, Odd Tore. Vinklingen til bilen starter jeg opp med ca 45º med kjøreretningen og vinkler meg noe mere opp etter kjøreretningen. Større uskarphet i forgrunnen med kameraet vendt mot kjøreretningen. At vannet her er skarpt helt inn er mye hjelp fra vår herre som serverte blikke stille vann. Ville nok ikke blitt så skarpt med litt krus på vannet, men du skal ikke langt ut i bilde før skarpheten er bra selv med småkrus. Så fokuserer jeg helt ut i bilde og følger det for å få det skarpt der. I dette tilfellet helt ut til de ytterste fjellene. Bevegelsen blir liten på avstander og liten følge med kameraet er nødvendig. Effekten av dette blir jo selvfølgelig avhengig av lukkertid. men artig å leke litt i dagslys også. Forgrunn blir selvfølgelig litt lykkespill med plasseringen, men brikkene er store så de rommer en del prøver.
At bilde illustrere dagens stressamfunn er klart. Selv når en kjører små turer haster en bare avgårde nesten uten stopp. Man bare ser på avstand og får ikke med seg noe av det naturen gir av ro, lukt, lyder og bilde. Samtidig ser jeg for meg litt sinne i dette også. Nå er vi i en verden der det ikke skal mye til for det braker løst med kuler og krutt i verste fall. Vi mennesker lar oss kanskje lett irritere oss over ting og i dette tilfellet tåka som kommer kveld etter kveld. Her er sinnet ført over til buska som rister av raseri over den plagsomme tåka. Kanskje er den borte i morgen og da er den glemt for de fleste, men ikke alle...

Roger

Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Roger.

Et forfriskende annerledes stemningsbilde som definitivt skiller seg ut fra mengden, og som sammen med din gode forklaring her ble et spesielt, severdig og stemningsfullt bilde!

Mvh Inger Anne
Venche J.

Magisk fra bil.

På min skjerm - aldeles nydelige farger og lys.

Jeg kjenner meg igjen i ''jaget'', men jeg tar meg tid til å stoppe.

Wenche.
Fred S.

Fungerer bra dette, ikke minst når jeg omsider skjønte poenget ditt; dette med å stresse seg forbi magisk natur i en bil. Sikkert mange turister som gjør det i Lofoten sommerstid. Godt å ha oppdaget at Lofoten må oppleves til fots, og selv har jo du funnet ut det for en liten mannsalder siden.
Er dette en av de små innsjøene på Vestvågøy ? Vi passerte et av disse vatna på veien mot Mærvoll, like etter å ha tatt av fra Europaveien; svært idyllisk...

vh fred
Roger K.

Takker for kommentarene til dere siste også. Denne gangen er jeg på tur østover i Lofoten, Fred. Her er jeg like ved Laukvika som ligger i Vågan kommune. Dette grenser opp til Hadsel i Vesterålen. Noe av austvågøya tilhører faktisk Hadsel kommune selv om den naturlige delelinjen ligger i Hadselfjorden. Altså en liten snipp av Lofotensiden tilhører Vesterålen. Jeg forstår nå ikke hvorfor, men det er kanskje ikke meningen heller.

Roger
Avsluttet .

Ett sagolikt djup i bilden med färger som tar mig till orienten. Vackert ljus och ett stilla fridfullt lugn upplevs när man blickar in i bilden. Samtidigt speglar den stressen vi har i oss idag, skynda, skynda, något annat väntar om hörnet.. Det tycker jag den förbirusande busken illustrerar. Tänk om vi alla kunde ge oss tid att njuta av det vi ser, så mycket bättre vi skulle må..

En dubbelbottnad bild, vacker så det gör ont..
Mvh
Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu